Type:
Internship
Location:
Apeldoorn
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
25/07/2023
Status:
Open
Apply before:
02/08/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Capaciteit en inzetbaarheid zijn belangrijke thema’s voor de politie. De maatschappelijke vraag naar politiewerk is hoog. Het capaciteitsvraagstuk heeft in de afgelopen tijd grote vormen aangenomen, ook binnen de teams Planning en Capaciteitsmanagement (CM&P). Team CM&P Oost-Nederland zoekt daarom een enthousiaste hbo- of wo-student die gaat onderzoeken hoe we het team toekomstbestendiger en wendbaarder kunnen maken. Zo lever jij een cruciale bijdrage aan het functioneren van de politieorganisatie. Iets voor jou? Lees gauw verder!

 

Wat ga je doen?

De politiezorg staat de komende jaren onder grote druk. In veel gevallen is het heel moeilijk de roosters rond te krijgen. De lage bezetting zet de veiligheid van politiemensen onder druk. Bovendien constateert de politie tijdens en na de coronacrisis een toename van maatschappelijk ongenoegen. Achter de schermen levert het Team CM&P Oost-Nederland continu extra inspanningen om naast de reguliere roosters ook de grootschalige inzetten rond te krijgen. Daarbij hebben we te maken met een grote instroom van politiestudenten in Oost-Nederland. De impact van deze nieuwe generatie politiemedewerkers op het roosteren en het roosterproces zal verder moeten worden onderzocht.

Tijdens je onderzoek ga je aan de slag met de vraag: op welke wijze kan het Team CM&P worden ingericht, zodat aan de ene kant capaciteitswinst wordt geboekt en aan de andere kant effectief en efficiënt gewerkt wordt. Je kijkt daarbij naar zaken als Anders Roosteren, wat het nog in gebruik te nemen nieuwe plansysteem gaat opleveren en welke tijdelijke maatregelen nodig zijn voor een duurzame inrichting. Onder begeleiding van een regiegroep (bestaande uit meerdere experts, bijvoorbeeld de teamchef en vertegenwoordigers uit de operatie) ga jij aan de slag met deze mooie opdracht. Je uitkomsten koppel je terug aan de opdrachtgever: de eenheidsleiding.

 

Waar ga je werken?

Jij gaat je onderzoek doen bij Team CM&P Oost-Nederland: een bevlogen team dat bestaat uit planners, CM-adviseurs en de teamleiding (in totaal 68 fte). Samen met dit gedreven team en met persoonlijke begeleiding ga je aan de slag met het onderzoek, waarbij jouw leerproces natuurlijk centraal zal staan. Het team houdt zich hoofdzakelijk bezig met het ondersteunen van de bedrijfsvoering van de districten en diensten binnen de Eenheid Oost-Nederland. De planning zorgt onder andere voor advisering bij capaciteitsvraagstukken en het opstellen van capaciteitsplannen en roosters. Het Team CM&P werkt gedecentraliseerd over vijf locaties, namelijk Apeldoorn, Zevenaar, Enschede, Nijmegen en Zwolle.

 

Wie ben jij?

Jij bent een hbo- of wo-student met een flinke dosis enthousiasme en een grote interesse in plannings- en capaciteitsvraagstukken. Je vindt het leuk om vernieuwend te kunnen denken en bent analytisch ingesteld. Het liefst heb je ervaring met verschillende onderzoeksmethoden, zoals digital surveys en vergelijkend onderzoek. Het is belangrijk dat je in staat bent om jouw onderzoeksvraag door te vertalen naar pragmatische adviezen.

 

Wat wij bieden

  • De standplaats is Apeldoorn, waarbij je afwisselend thuis en op locatie werkt.
  • Je start in september 2023, waarbij het uitgangspunt is om het onderzoek in zes maanden af te ronden.
  • Je ontvangt een stagevergoeding van € 587,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer.
  • Tijdens schoolvakanties heb je recht op verlof, waarbij je stagevergoeding gewoon doorbetaald wordt.
  • Een unieke kans om een kijkje in de keuken te nemen bij de politie!

Wat verder belangrijk is

Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. Je kunt alleen starten als het veiligheidsonderzoek positief is afgerond. Wees je ervan bewust dat deze screening een bepaalde doorlooptijd heeft en dat de mogelijkheid bestaat dat je niet door de screening komt. Eventueel kunnen er in afwachting van de uitslag voorbereidende werkzaamheden in het kader van het onderzoeksplan gedaan worden.