Keywords:
Operational Policy
Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
03/06/2021
Status:
Open
Apply before:
10/06/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Het cybercrimedomein binnen de politie is volop in ontwikkeling. Met de recente start van de 10 nieuwe cybercrimeteams en het Landelijk Operationeel Cyber Overleg (LOCO), wordt een mooie stap gezet naar een centralere operationele aanpak van cybercrime. Binnen deze omgeving zoeken wij een operationeel beleidsondersteuner cybercrime. Heb jij een talent voor het onderzoeken én uitwerken van eenheidsoverstijgende operationele beleidsvraagstukken op het thema Cybercrime? En vind jij het leuk om als beleidsmedewerker dicht op de operatie te werken? Reageer dan snel op deze interessante functie in het midden van het land.

 

Wat ga je doen?

Als operationeel beleidsondersteuner cybercrime heb je een directe lijn met het Programma Cybercrime, het Platform Intensivering Aanpak Cybercrime (PIAC) en het LOCO. Je brengt operationeel beleidsmatige vraagstukken in kaart en werkt deze uit tot voorstellen die je verder de organisatie in brengt. Het Programma, het PIAC en het LOCO werken nauw met elkaar samen.

Het Programma Cybercrime is een landelijk ingericht programma met de focus op de brede bestrijding en ontwikkeling van cybercrime politiebreed. Je ondersteunt bij projecten door inhoudelijke analyses en oplossingen op papier te zetten. Daarnaast lever je een bijdrage aan het implementeren en uitvoeren van beleid.

In het PIAC vindt de samenwerking plaats tussen de teamleiders van de verschillende cybercrimeteams in de eenheden. Het PIAC richt zich op ontwikkelingen in de aanpak van cybercrime. Leidend zijn daarbij de Cybercrime Strategie alsook de uitvoering en implementatie van verschillende landelijke projecten. Als operationeel beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor de uitwerking van beleidsvraagstukken die in het PIAC op tafel komen. Daarnaast ondersteun je de organisatie van het PIAC in de voorbereiding van de agenda, verslaglegging tijdens het overleg en in de coördinatie van acties voorkomend uit het overleg.

Het LOCO is de operationele tegenhanger van het PIAC waarin de cybercrime officieren van justitie en teamleiders van de cybercrimeteams in gezamenlijkheid eenheidsoverstijgende fenomeenonderzoeken prioriteren. Met deze nieuwe samenwerkingsvorm en beoogde innovatieve manieren van opsporing (brede bestrijding via onder andere alternatieve interventies) komen operationeel beleidsmatige vraagstukken naar voren. Door deze als operationeel beleidsondersteuner op te pakken, worden de cybercrimeteams in staat gesteld om tot een zo effectief mogelijke opsporing van cybercrime te komen.

 

Waar ga je werken?

De werkzaamheden die je verricht hebben een landelijk en eenheidsoverstijgend karakter. Je bent betrokken bij de operationeel beleidsmatige vraagstukken die ontstaan in LOCO-verband, het PIAC en vanuit de projecten in het Programma Cybercrime. Als operationeel beleidsondersteuner maak je deel uit van het dagelijks bestuur van het PIAC. Om die reden wordt je formatief ondergebracht in het Digitaal District in Midden-Nederland (Utrecht), waar tevens de voorzitter van het PIAC werkzaam is.

 

Wie ben jij?

Jij bent een beleidsondersteuner die zich snel kan inwerken in de materie en die de juiste informatie weet te achterhalen om nieuwe ontwikkelingen om te zetten in beleidsvoorstellen. Je bent vanzelfsprekend beleidsmatig sterk onderlegt, accuraat, een goede luisteraar, een goede schrijver maar ook een sterke verbinder. Als spin in het web zorg je er tijdig voor dat de juiste informatie en adviezen verzameld en verspreid worden. Je hebt ruime ervaring in het maken van beleidsadvies én de voorstellen van de realisatie hiervan. Je onderhoudt je netwerk en bent in staat om snel nieuwe relaties op te bouwen. Met de ervaring die je meeneemt, ben je in staat om tot de kern van een onderwerp te komen en creëer je hierin overzicht. Verder voel je goed aan hoe, in deze complexe omgeving, effectief gewerkt kan worden naar de realisatie van opgesteld beleid.

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma, bij voorkeur een studie in de richting van criminologie of rechten;
  • kennis en/of affiniteit met cybercrime;
  • kennis en/of ervaring binnen het strafrecht domein;
  • analytisch vermogen
  • sterke communicatieve vaardigheden;
  • een rijbewijs B;
  • goede beheersing van de zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden

De formele standplaats is Utrecht, maar je werkt door het hele land. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 2 jaar.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.866,- en maximaal € 4.624,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden)

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een assessment en een veiligheidsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.