Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
11/09/2023
Status:
Open
Apply before:
22/09/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Wat ga je doen?

Als operationeel beleidsondersteuner breng je operationeel beleidsmatige vraagstukken in kaart en werkt deze uit tot voorstellen die je verder de organisatie in brengt. Je onderkent concrete, operationele ontwikkelingen en behoeften en vertaalt deze naar nieuwe beleid(sinstrumenten) en helpt deze implementeren binnen Team High Tech Crime (THTC). Je vertaalt vraagstukken vanuit de operatie naar procedures en processen, ontwikkelt werkinstructies en zorgt voor het realiseren van een uniforme werkwijze en draagt deze ook uit. Je werkt nauw samen met zowel het OM als relevante ministeries zoals Justitie en Veiligheid en stemt daar regelmatig mee af. 

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij het Team X-Ray van Team High Tech Crime van de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid. X-Ray is een hybride team dat al jaren aan de wieg staat van uiteenlopende innovatieve manieren van cybercrimebestrijding. Daarnaast houdt X-Ray zich bezig met strategische onderzoeken, de internationale samenwerking, en de vorming van strategie en beleid.

 

Binnen Team High Tech Crime voeren wij complexe en innovatieve (internationale) cybercrimeonderzoeken uit. Dit doen wij op basis van gesignaleerde trends en analyses, maar ook naar aanleiding van (inter)nationale cyberdreigingen. Het team is rechtstreeks verbonden met Interpol en Europol en werkt internationaal intensief samen met onder meer de Amerikaanse FBI, de Britse NCA en de Duitse BKA. Nationaal werkt THTC samen met de regionale cybercrimeteams.


Wij bestrijden cybercrime die innovatief van aard is en ondermijnend aan de rechtstaat en/of de maatschappij. Belangrijke ontwikkelingen zijn onder andere versleuteling, draadloze technologie, internationale en publiek-private samenwerking en de juridische en beleidsmatige vraagstukken daaromtrent.

 

Wie ben jij?

Jij bent een beleidsondersteuner die zich, mede door je analytisch vermogen, snel inwerkt in de materie en die de juiste informatie achterhaalt om nieuwe ontwikkelingen om te zetten in beleidsvoorstellen. Je bent vanzelfsprekend beleidsmatig sterk onderlegt, accuraat, een goede luisteraar, een goede schrijver maar ook een sterke verbinder. Als spin in het web zorg je er tijdig voor dat de juiste informatie en adviezen verzameld en verspreid worden. Natuurlijk heb je sterke communicatieve vaardigheden. Je onderhoudt je netwerk en bent in staat om snel nieuwe relaties op te bouwen. Met de ervaring die je meeneemt, ben je in staat om tot de kern van een onderwerp te komen en creëer je hierin overzicht. Verder voel je goed aan hoe, in deze complexe omgeving, effectief gewerkt kan worden naar de realisatie van opgesteld beleid.

 

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma, bij voorkeur op basis van een studie in de richting van criminologie of rechten;
  • kennis en/of affiniteit met cybercrime;
  • kennis en/of ervaring binnen het strafrecht domein;
  • ruime ervaring in het maken van beleidsadvies én de voorstellen van de realisatie hiervan;
  • een rijbewijs B;
  • goede beheersing van de zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal €2.832,- en maximaal €5.027,- (schaal 9 of 10 Bbp);
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A of operationeel specialist B, werkterrein digitale expertise. Je kennis en ervaring zal worden getoetst middels een gesprek.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek (A) maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.