Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
16/08/2021
Status:
Open
Apply before:
26/08/2021
Hours p/wk:
36

Description:

In de Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten is geregeld dat de politie werkzaamheden verricht voor de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Jij kunt de versterkende schakel zijn binnen de politie en met informatie zorgen voor een beter overzicht en inzicht in de nationale en internationale veiligheidssituatie. Wil jij bijdragen aan een veiligere samenleving? Kom dan de Inlichtingendienst (ID) van de Eenheid Rotterdam versterken.

 

Wat ga je doen?

Als bewerker verzamel, veredel en duid je informatie, zodat deze compleet wordt. De (politie)informatie heeft betrekking op personen en/of organisaties ten aanzien van wie een ernstig vermoeden bestaat dat zij een gevaar vormen voor de democratische rechtsorde, dan wel voor de veiligheid van de staat. Je hebt overzicht over de lopende onderzoeken en de signalen die er binnen komen. Hierbij kijk je bijvoorbeeld naar thema’s als terrorisme, extremisme, cyberdreiging en ongewenste buitenlandse inmenging. Je analyseert de informatie en maakt hierin patronen en verbanden zichtbaar. Belangrijk daarbij is dat je gegevens vooraf op betrouwbaarheid toetst en achteraf op waarde evalueert.

Je stelt rapportages op en meldt belangrijke informatie zowel in het team als in de lijn naar boven. Je schrijft onderzoeksvoorstellen en vertaalt deze naar plannen van aanpak. Je bent voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de kwaliteit te verbeteren, zowel van je eigen werk als dat van de Inlichtingendienst in het algemeen. Je maakt hierbij gebruik van een breed netwerk van collega’s binnen de AIVD, de politie en andere belanghebbenden. Als mentor draag je kennis en expertise over, waardoor je de professionaliteit van collega’s bevordert en toetst. Je voert functioneringsgesprekken en maakt resultaatafspraken. Daarnaast stuur je op het maken van (randvoorwaardelijke) afspraken en op nakoming van afspraken. Op de afdeling verricht je ook organisatorische coördinatie, waarbij je teamleden aanstuurt en werkzaamheden coördineert.

Als het werk daarom vraagt, ben je flexibel ten aanzien van je werktijden. Ook consignatiediensten horen bij dit werk.

 

Waar ga je werken?

De eenheden van de politie beschikken over Inlichtingendiensten (ID’s). Dit zijn vooruitgeschoven posten van de AIVD. De ID’s versterken op lokaal niveau de informatiepositie van de dienst. Het Team Inlichtingendienst Rotterdam maakt deel uit van de Dienst Regionale Informatieorganisatie, maar werkt dus onder het gezag van de AIVD. Het team houdt zich op eenheidsniveau bezig met het signaleren van mogelijke dreigingen tegen de nationale veiligheid. Namens de AIVD houdt het team contact met het lokaal bestuur en de politieorganisatie. Het meldt eigenstandig relevante informatie aan de AIVD en ondersteunt bij onderzoeken. Ook voert het team zelf onderzoeken uit.

De taakvelden waarop de AIVD actief is zijn: terrorisme en radicalisering, (cyber)spionage, extremisme links/rechts en het bevorderen van veiligheidsbelangen. De Inlichtingendienst werkt proactief aan de staatsveiligheid en democratische rechtsorde binnen de eenheid. Wij winnen in, bewerken, duiden informatie en zenden dit rechtstreeks naar de AIVD. Met de opgedane informatie kijken wij terug en vooruit en doen we voorspellingen.

 

Wie ben jij?

Je kunt vraagstukken bekijken vanuit verschillende invalshoeken en bent in staat om hierin vernieuwend te zijn. Je bent communicatief vaardig en kunt een briefing/presentatie geven. Ten aanzien van een vraagstuk kun je prioriteiten en de benodigde acties bepalen en je behoudt het overzicht. Ook weet je goed hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Met een representatieve houding ben je in staat om draagvlak te initiëren voor een bepaald standpunt en/of ideeën. Je bent in staat om werkzaamheden van collega’s te toetsen en aan te sturen. Je bent op de hoogte van geopolitieke ontwikkelingen en je bent je bewust van je eigen positie en invloed binnen het grotere geheel (krachtenveld). Belangrijk is dat jij de politieorganisatie goed kent en weet wie waar mee bezig is.

Daarnaast vragen we een mbo 4-diploma.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel expert intelligence.

 

Wat verder belangrijk is

  • Het veiligheidsonderzoek A+ maakt deel uit van de selectieprocedure,
  • Een vakinhoudelijk assessment, referentencheck en een vakinhoudelijk gesprek kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De selectiegesprekken vinden plaats vanaf oktober 2021.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.