Type:
Temporary employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
30/08/2023
Status:
Open
Apply before:
11/09/2023
Hours p/wk:
40

Description:

NSOC (Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit) is een samenwerkingsverband tussen de politie, de Belastingdienst, de Fiscale Inlichtingenen Opsporingsdienst, de douane, het Openbaar Ministerie en de Koninklijke Marechaussee en andere operationele onderdelen van het ministerie van Defensie. Het heeft tot doel criminele structuren, bedrijfsprocessen en verdienmodellen – die verweven zijn met of misbruik maken van legale structuren en de legale economie - bloot te leggen en duurzaam te verstoren. NSOC is onder andere verantwoordelijk voor de thema’s trade based money laundering en niet-ambtelijke corruptie. NSOC zoekt een operationeel ondersteuner informatiemanagement.

 

Wat ga je doen?

Als operationeel ondersteuner informatiemanagement (OOI) ben je sparringpartner van de senior planner(s) en ondersteun je deze zowel organisatorisch, inhoudelijk als projectmatig. Je bent verantwoordelijk voor de toegankelijkheid, borging en eenduidigheid van plannings-informatie binnen het primair proces en de planningsmethodiek van NSOC. Daarnaast ontwikkel, implementeer en beheer je, samen met de plannersm een dashboard en planningstools/procesmanagementtools ter ondersteuning van de planningsmethodiek binnen het NSOC. Tijdens de uitvoering van operatieplannen bewaakt je de inhoudelijke accuratesse en actualiteit van de planningsinformatie.

 

Je werkt op de platforms van het Team Technologie, Data en Innovatie en hebt afstemming hierover. Ook help je de collega-ondersteuners bij de voorbereiding van de besluitvorming, in samenwerking met de planner. Je draagt bij aan planningsdocumenten, zoals plannen van aanpak, benodigde middelen en capaciteit en besluitvormingsdocumenten. Tot slot zorg je voor vastlegging van acties en besluiten en draag je zorg voor de archivering & dossiervorming.

 

Waar ga je werken?

Het Team Operationele Strategie en Plannen is een multidisciplinair samengesteld team dat uiteindelijk zal uitgroeien tot circa 20 fte. Het team is verantwoordelijk voor de processen Operationele Strategie & Plannen en werkt effectgericht door sturing te geven aan het NSOC multi-operationsproces. Het team stelt operationele plannen op met onderscheidende interventies en coördineert de planvorming met de organisaties en partijen waar het NSOC mee samenwerkt. OSP vormt de schakel tussen strategie, capaciteiten en interventies, tussen intelligence, operaties en de moederorganisaties van het NSOC. OSP vertaalt en ontwikkelt concepten vanuit een strategisch idee tot actiegerichte, uitvoerbare plannen.

 

Wie ben jij?

Samenwerking is de rode draad binnen het NSOC. Daarom zoeken we collega’s die open staan voor anderen, verschillen weten te overbruggen en anderen kunnen én willen overtuigen om zo het gemeenschappelijke doel te bereiken. Diversiteit is onze kracht, want met onze verschillende achtergronden verbinden we met elkaar en met onze omgeving. Integriteit in de omgang met mensen en het doen van inhoudelijk werk staat voorop. Naast vakmanschap is het belangrijk dat de collega’s elkaar aanvullen, creatief zijn en 'outside the box' denken.

 

Verder ben je:

 • assertief met een 'hands on' instelling, leergierig en neemt initiatief in het zoeken naar oplossingen die passend zijn binnen de context van het vraagstuk;
 • in staat in te springen op veranderende eisen uit de omgeving;
 • pragmatisch en service-gericht, proactief kunnen inspelen op wensen van de
  (informatie)gebruiker;
 • precies en zorgvuldig met oog voor details in breder functioneel verband;
 • verbindend: een ware spin in het web. Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en gevoel voor verhoudingen in een complexe omgeving. Je zoekt actief naar samenwerking binnen het team en houdt bij individuele acties rekening met de gevolgen voor de afdeling.

Beschik je over:

 • een mbo 4-diploma in een relevante richting;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een tijdelijke functie voor maximaal 1 jaar. 

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.832,- en maximaal € 4.622,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is gespecialiseerd medewerker C.

 

Wat verder belangrijk is:

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt onderdeel van de procedure.
 • Kijkend naar de vacature en het werkproces waarop jij solliciteert, vragen we jou op voorhand terughoudend te zijn in wie je deelgenoot maakt van deze sollicitatie.
 • De specifieke werkomgeving maakt dat thuiswerken in principe niet mogelijk is.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.