Type:
Permanent employment
Location:
Woerden
Education:
Associate degree (EQF 5), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
06/09/2023
Status:
Open
Apply before:
19/09/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij bijdragen aan het herkennen, bestrijden en opsporen van terroristische en extremistische dreigingen en wil jij de intelligenceorganisatie hierin verder ontwikkelen? Dan zoeken wij jou! De Landelijke Eenheid van de politie heeft 2 vacatures voor de functie van operationeel specialist op het thema Contraterrorisme Extremisme en Radicalisering.

 
Wat ga je doen?

Als operationeel specialist op het thema Contraterrorisme. Extremisme en Radicalisering ga jij aan de slag op één van de onderstaande functies.

 

Intelligencespecialist financieel (1 fte): je werkt aan de versteviging van onze informatiepositie binnen het gehele CTER-domein (jihadisme, politiek-extremisme en anti institutioneel extremisme). Jij zult je daarbij voornamelijk richten op het onderwerp terrorismefinanciering. Jouw meerwaarde binnen het intelligenceproces is dat je vanuit een proactieve rol weet waar de (financiële) informatiebehoefte uit bestaat én waar een concreet onderzoek uit voort kan komen. Jij duidt en vertaalt de financiële informatie naar een concrete bewijspositie. Je weet informatie te verzamelen, veilig te stellen, op te werken en te formuleren in kwalitatief hoogstaande rapportages. Verder herken je intelligence-informatie, wat kan leiden tot het herkennen van fenomenen, en maakt de informatie ook op de juiste wijze tactisch bruikbaar.

 

Intelligencespecialist OSINT (1 fte): Als intelligencespecialist OSINT ga je werken aan de versteviging van onze intelligencepositie op het thema CTER. Jouw meerwaarde is dat jij weet waar de informatiebehoefte uit bestaat. Je weet je weg te vinden op het internet, in deepweb en darkweb en op plekken op het internet waar anderen niet snel komen. Door je kennis van de digitale tools pak je werkzaamheden gerichter aan. Je legt verbanden tussen informatie uit open en gesloten (politie)bronnen en die aansluiten op de informatievraag. Jouw bevindingen weet je helder weer te geven in rapportages of proces-verbaal zodat het een bijdrage kan leveren aan de bewijsvoering in een opsporingsonderzoek. Vanuit jouw specialisatie deel je jouw kennis met collega’s en breng je de kwaliteit van het team naar een hoger niveau. 

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken binnen het CTER-cluster. Daar werken medewerkers van intelligence, expertise en tactiek nauw samen en op één afdeling. Het cluster verkent binnen haar taakveld de ontwikkelingen, fenomenen en dreigingen met als doel misdrijven te voorkomen en verdachten aan te houden en deze te laten vervolgen. Het cluster levert hoogwaardige expertise en kennisproducten en voert, veelal complexe, tactische onderzoeken en rechtshulpverzoeken uit op het gebied van terrorisme en extremisme. Intelligence is het aanspreekpunt voor CTER-gerelateerde zaken binnen het CTER-domein. Intelligence zorgt voor een adequate kennis- en informatie-uitwisseling naar landelijke en regionale Intelligenceorganisaties en naar interne en externe partners zoals de NCTV, Europol en FIOD. Het cluster CTER gaat in z’n geheel deel uitmaken van de nieuwe Landelijke Eenheid Opsporing en Interventie.

 

Het werk is onvoorspelbaar. Je bent bereid om te werken in avond- en ochtenddiensten en in de weekenden als de operatie daar op dat moment om vraagt. Hier horen ook periodieke piketdiensten bij.

 

Wie ben jij?

Jij bent creatief en proactief en je maakt gebruik van (bestaande) netwerken. Naast sterke netwerk- en adviesvaardigheden, handel en communiceer je tactvol en kun je standpunten overtuigend beargumenteren. Met jouw analytische vermogen ben je in staat informatiestromen te interpreteren en om te zetten in producten. Vervolgens weet je de vertaling te maken naar handelingsperspectieven binnen de onderzoeken. Op het gebied van intelligence ben je een vraagbaak voor de collega’s en je weet collega’s te enthousiasmeren.

 

Je bent in staat onder druk te werken in een hectische omgeving. Er wordt van jou verwacht dat je snel weet te schakelen naar wat een onderzoeksteam nodig heeft. Op verschillende niveaus ben je een stevige gesprekspartner en je kunt collega's coachen en meenemen in de te behalen doelstellingen.

 

Verder heb je:

 • een hbo-diploma (bachelor);
 • (bij voorkeur) ervaring met opsporing;
 • (bij voorkeur) ervaring in het intelligencewerk;
 • affiniteit met het thema CTER;
 • affiniteit met digitalisering;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat wij bieden

De standplaats is Woerden. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Geef bij sollicitatie duidelijk in je brief naar welke functie je solliciteert!

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.832,- en maximaal € 4.622,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.