Type:
Permanent employment
Location:
Eindhoven
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
04/02/2022
Status:
Open
Apply before:
16/02/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Team Forensische Opsporing van de Eenheid Oost Brabant zoekt drie operationeel specialisten, met verschillende rolaanduidingen: PD-onderzoek (1 fte) en laborant (2 fte). Ga jij helpen bij het verbeteren van de forensische opsporing?

 

Wat ga je doen?

Je gaat uitvoering geven aan de ontwikkeling van het forensische werkveld. Dit doe je door deel te nemen aan forensische opsporingsonderzoeken én te adviseren over de verbetering hiervan; afhankelijk van de rolaanduiding die je hebt, kan dat zijn op het gebied van een plaats delict (PD) of in het laboratorium van dacty, DNA en verdovende middelen.

 

Je anticipeert, stelt daar waar nodig adviezen op, reflecteert en evalueert ter verbetering van de interne werkprocessen, zoals generiek werken. Daarnaast monitor je op het juiste gebruik en de toepassing van beleid op jouw specialisatie binnen de uitvoeringspraktijk. Je participeert in bestaande netwerken en bevordert de deskundigheid van collega’s in de uitvoeringspraktijk door het overdragen van kennis en vaardigheden. Het implementeren van nieuwe (onderzoeks)technieken is onderdeel van deze functie.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij Team Forensische Opsporing van Eenheid Oost-Brabant in Eindhoven, waar zo’n 90 collega’s werkzaam zijn. Het team is opgedeeld in:

 • 1e lijns-onderzoek op de plaats delict of plaats incident;
 • 2e lijns-onderzoek door laboranten en deskundigen/experts;
 • Een front desk waarin op dit moment nog sporenbeheer en intake zijn opgenomen

De samenstelling van het team is divers; van jonge, nieuwsgierige tot doorgewinterde specialisten op het vakgebied. Je samenwerkingspartners lopen uiteen van collega-specialisten uit de teams Forensische Opsporing van andere eenheden tot externe partners.

 

Wie ben jij?

Jij bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het forensisch vakgebied en kunt dit vertalen naar de praktijk. Je kent de forensische uitvoeringspraktijk goed. Ook heb je uitstekende analytische vaardigheden, beschik je over theoretische kennis en ben je creatief in het vinden van oplossingen voor diverse problematiek. Je werkt planmatig en gestructureerd en weet prioriteiten te stellen. Daarnaast kan je anderen overtuigen van bepaalde ideeën, waarbij je rekening houdt met praktische uitvoerbaarheid. Je maakt gemakkelijk verbinding en bent een uitstekende coach voor de medewerkers.

Verder heb je een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van het vakgebied (forensische opsporing).

 

Wat wij bieden

De standplaats is Eindhoven. Er is ruimte voor 3 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Geef in je sollicitatiebrief duidelijk aan voor welke functie je solliciteert:

 • operationeel specialist A met de rolaanduiding PD-onderzoek (1e lijns, 1 fte);
 • operationeel specialist A met de rolaanduiding laboratorium (2e lijns, 2 fte).

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P en (mogelijk) een vakinhoudelijk assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.