Type:
Permanent employment
Location:
Zoetermeer
Education:
Bachelor (EQF 6), Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
16/02/2022
Status:
Open
Apply before:
01/03/2022
Hours p/wk:
38

Description:

Functieomschrijving

Integriteit en personele veiligheid staan volop in de belangstelling, ook bij de Rijksoverheid. Een vertrouwensfunctie krijg je dan ook niet zomaar, daar gaat een veiligheidsonderzoek aan vooraf. En wij voeren die onderzoeken bij de unit Veiligheidsonderzoeken (UVO) in Zoetermeer uit. Jij bent er plaatsvervangend hoofd en hebt dus een uitdagende baan.

 

Als plaatsvervangend unithoofd geef je samen met het unithoofd UVO leiding aan de unit. Je bent onder meer verantwoordelijk voor de aansturing van de onderzoeken in het primaire proces. Daarbij voel je je verantwoordelijk voor de nationale veiligheid, maar heb je oog voor de belangen van de betrokken werkgevers en degenen waar het onderzoek op gericht is. Samen met het hoofd draag je ook bij aan wetgeving of beleidsvorming in het kader van nationale veiligheid op het gebied van integriteit en personele veiligheid.

 

En de Verklaring van Geen Bezwaar is in jouw baan cruciaal. Namens de minister besluit je daarover. En is er sprake van het weigeren of intrekken ervan bij Defensie? Dan adviseer je de plaatsvervangend secretaris-generaal daarover. Intern denk je mee over vernieuwende initiatieven om het proces van veiligheidsonderzoeken te verbeteren en de kennis en vaardigheden van jezelf en je collega's op peil te houden, bijvoorbeeld door deel te nemen aan werkgroepen.

 

Daarnaast heb je een belangrijke rol in het realiseren van doelstellingen van het programma Modernisering VO en het wegnemen van mogelijke weerstanden. Daarbij speelt de communicatie een cruciale rol. Verder vertegenwoordig je de UVO in relevante gremia en onderhoud je relaties met belangrijke stakeholders en behoeftestellers. Ten slotte ben je samen met het unithoofd verantwoordelijk voor de personele en administratieve aansturing van het personeel van de unit.

 

Functie-eisen 

 • Je hebt een universitair diploma.
 • Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een uitvoeringsorganisatie en hebt daarbij een goede balans tussen mens- en taakgerichtheid.
 • Je hebt ruime ervaring in het behandelen van complexe vraagstukken in een politiek-bestuurlijke en juridische context.
 • Je hebt ervaring met inlichtingen en veiligheidsaangelegenheden en ervaring in het leiden van complexe organisatieveranderingsprocessen.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het aansturen van professionele, betrokken en resultaatgerichte personen en het aansturen van processen.
 • Je hebt affiniteit met IT en digitalisering.
 • Je kunt goed communiceren en bent in staat om snel een goed netwerk op te bouwen en te onderhouden.
 • Je bent een inspirerende en betrokken leidinggevende, en een echte bruggenbouwer.
 • Je hebt visie en doorzettingsvermogen en laat je niet snel uit het veld slaan.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveau: schaal 14 
Maand­salaris: Min €5.443 – Max. €7.159 (bruto)
Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur: 12 maanden
Minimaal aantal uren per week: 38
Maximaal aantal uren per week: 38

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

 

Bijzonderheden

 • De sollicitatiegesprekken vinden onder voorbehoud plaats op 17 maart 2022 in Den Haag.
 • Jouw sollicitatiegegevens worden uiterlijk drie maanden na afronding van de selectieprocedure vernietigd. Deze termijn is langer dan de standaardtermijn die de Algemene verordening gegevensbescherming voorschrijft. Deze langere termijn is nodig voor het geval er een bezwaar- en/of beroepsprocedure wordt gestart.
 • Het is een uitdagende baan bij het ministerie van Defensie. Houd er rekening mee dat de functie je beperkingen en verplichtingen geeft in de vrijheid van handelen, zowel professioneel als in de privésfeer.
 • Onze unit is gehuisvest in het pand van de AIVD in Zoetermeer, maar gezien de werkzaamheden ben je ook vaak aanwezig in het pand van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst of op het kerndepartement op het Plein in Den Haag.