Keywords:
Data
Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
04/06/2024
Status:
Open
Apply before:
17/06/2024
Hours p/wk:
32

Description:

Speel een fundamentele rol in de IT-dienstverlening aan onze business als Proces Manager Data & IT bij DNB.

 

Jij hebt impact

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Indirect heb jij daar als Proces Manager Data & IT bij de sectie Service Management ook impact op. Jij werkt als procesmanager met collega-procesmanagers, service integratie managers, proceseigenaren én procesexperts aan een optimale inrichting en verbetering van onze processen. Hierdoor kunnen we binnen DNB onze werkzaamheden effectief en efficiënt uitvoeren, volgens een vastgelegde standaard. Daarmee lever je als procesmanager een zeer belangrijke bijdrage aan onze (digitale) ambities!

 

Zo doe je dat als Proces Manager Data & IT bij DNB

Voor jou als proces manager ligt er een mooie basis om onze ITIL-processen verder uit te werken, te verbeteren en procesmanagement als vakgebied verder te ontwikkelen binnen DNB. Als procesmanager ondersteun je proceseigenaren binnen DNB bij het ontwerpen en verbeteren van processen, het ontwikkelen van procesmanagement als vakgebied en het enthousiasmeren en trainen van collega’s. Je werkt nauw samen met andere stakeholders, zoals lijnmanagers, enterprise-architecten, operational risk officers, onze servicedesk en datacenter leveranciers en het ServiceNow team. Je werkt aan een goede balans tussen gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit aanpasbaarheid en een effectieve en kostenefficiënte inrichting en gebruik. Bij dit alles houd je rekening met de belangen van de verschillende stakeholders en gebruikers. Tot slot zorg je dat we aantoonbaar ‘in control’ zijn.

 

Wat ga je precies doen?

Er wordt van je verwacht dat je gedegen kennis hebt van de ITIL-processen binnen ‘Service Transition’ en ‘Service Operations’. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je naast een aantal ‘focus’ gebieden ook in staat bent om processen te ‘managen’ waarvan de primaire verantwoordelijkheid belegd is bij een van je collega proces managers. De verwachting is dat bij aanvang van deze baan je aandachtsgebieden liggen bij IT Life Cycle Management en IT Asset Management. Na de implementatie (lopend project) van het ‘Common Service Datamodel’ (CSDM) in ServiceNow zal ook Configuration Management volledig onder jouw verantwoordelijkheid gaan vallen.

 

Voor alle processen onder jouw verantwoordelijkheid geldt:

 • Je vertaalt doelen en ontwikkelingen naar verbeterinitiatieven in het proces.
 • Je draagt bij aan het inzicht in de prestaties van het proces en signaleert afwijkingen, aandachtspunten en verbeteringen. Je speelt een essentiële rol in de proces-volwassenheid van de DIT organisatie.
 • Je zorgt ervoor dat de procesontwerpen actueel zijn en bewaakt hierbij de methodiek en de standaarden.
 • Je draagt bij aan het verder inrichten van procesmanagement (methodiek, standaarden, tools en hulmiddelen) en bewaakt de toepassing daarvan.
 • Je bent een ambassadeur voor procesmatig denken en werken, deelt actief je kennis hierover en zorgt voor een goede samenwerking met andere stakeholders.
 • Je bent verantwoordelijk voor het leveren van ‘evidence’ voor onze interne audits. 
 • Stelt (KPI) rapportages op voor je processen en bespreekt deze met je stakeholders.

Hier doe je dat

Je werkt als Proces Manager bij de sectie Service Management, onderdeel van de afdeling Operations binnen de divisie Data- & Informatietechnologie (DIT). De sectie Service Management bestaat uit 4 teams, resp. Service Delivery Management, Procesmanagement, Service Integratie Management en ServiceNow. De afdeling Operations zorgt voor een optimale werking en beschikbaarheid van onze IT-systemen, samen met onze interne en externe IT-dienstverleners. Het Cloud-beheer doen we zelf, een externe leverancier beheert de on-premise infrastructuur. Ook de dienstverlening t.b.v. een Skilled Servicedesk is uitbesteed.
 

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Uitgangspunt is dat je ten minste de helft van je wekelijkse werktijd op kantoor bent. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

 

Dit breng je mee

Je hebt een visie op modern Service Management en Procesmanagement, puttend uit je eigen ervaring, en je kunt je omgeving hierin meenemen. Je bent behendig in het schakelen met een diverse groep aan stakeholders en je schuwt de inhoud niet. Je bent een people manager die het beste uit mensen haalt. Je stimuleert samenwerking, zowel binnen als buiten de sectie en moedigt het nemen van eigen verantwoordelijkheid aan. Je stuurt op resultaten en op kwaliteit.Wij zoeken een self-starter met een hands-on mentaliteit. Je weet van aanpakken en houdt van veranderen en vernieuwen. Je blinkt uit in het helder kunnen overbrengen (mondeling & schriftelijk) van adviezen en alternatieve zienswijzen. Je bent goed in staat om dit op een verbindende wijze en in een complexe omgeving te doen. Je doet verbetervoorstellen richting gebruikers of andere stakeholders. Je bent een snelle, proactieve denker met een groot probleemoplossend vermogen.

 

Waar zijn we verder naar op zoek?

 • Je hebt een afgeronde hbo/ academische opleiding.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met IT Service Management, bij voorkeur in een complexe IT-omgeving. 
 • Je beschikt over de sensitiviteit, pro activiteit, resultaatgerichtheid, gedrevenheid en lef om de belangen te herkennen en deze te behartigen.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met IT, bedrijfsprocessen en klantproducten.
 • Je hebt kennis van BISL, ASL, ITIL, bij voorkeur gecertificeerd (of bereid deze te halen).
 • Je hebt kennis van Agile Scrum en DevOps, bij voorkeur gecertificeerd (of bereid deze te halen).
 • Je hebt ruime ervaring met de volgende processen: incident-, problem-, change-, knowledge-, request fulfillment-, life cycle-, asset- en configuration management.
 • Je hebt kennis (of bent bereid om dit op korte termijn te leren) van ServiceNow en CSDM 
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en Engels.
 • Je bent een teamplayer en je bevordert de samenwerking, team en afdeling overstijgend.
 • In deze rol wordt van je verwacht dat je een brede ITIL-kennis hebt, zodat je ook in staat bent om proces manager collega’s ten tijde van afwezigheid te kunnen vervangen.

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. We vinden diversiteit en inclusie belangrijk en waardevol. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten onze denkkracht. Het maakt niet uit wie je bent, waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.

 

Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

 

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 4.300,-- en maximaal € 7.000,-- bruto per maand, wat neerkomt op een bruto jaarsalaris van minimaal € 65.000,-- en maximaal € 106.500,-- op basis van een 36-urige werkweek (inclusief 13e maand, eventuele representatievergoeding en vakantiegeld). De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Vrije keus wanneer jij je 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris laat uitbetalen.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,83%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer óf vergoeding van je reiskosten met eigen vervoer tegen € 0,23 per km. Het is mogelijk om 1ste klas te reizen. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van € 25,-- per maand.
 • Een internetvergoeding van € 50,-- netto per maand.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.