Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
26/11/2021
Status:
Open
Apply before:
13/12/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Draag jij het Nederlandse bedrijfsleven een warm hart toe? Lijkt het je leuk om hen te helpen zaken te doen in het buitenland? Wij zijn per direct op zoek naar een Projectmanager Internationalisering Cybersecurity. Samen met het team Slim en Veilig organiseer je handelsmissies, beurzen en andere internationaliseringactiviteiten en help je cybersecuritybedrijven hun weg te vinden in het buitenland.

 

Zo ziet jouw werk er uit

Je staat in nauw contact met het cybersecuritycluster en helpt hen met het vinden van hun weg in het buitenland. Zo organiseer je voor hen de deelname aan internationale beurzen en handelsmissies. Doordat je het net ophaalt bij ondernemers werk je ‘bottom up’ om de securitybedrijven een stap verder te helpen in hun ambitie om internationaal zaken te doen.

 

In de afgelopen jaren zijn beursdeelnames voor cybersecuritybedrijven naar Nürnberg (Duitsland) en San Francisco (VS) georganiseerd, waarvoor intensief is samengwerkt met Security Delta HSD en diverse ministeries van de Nederlandse overheid. Uiteraard doe je dit in teamverband met enkele collega’s binnen het team Slim en Veilig van de Business Unit Internationaliseren en met partners in de doellanden.

 

Onderdeel van het verder brengen van het cybersecuritycluster is het geven van trainingen met experts. Ook voer je zogenaamde Trade Relations gesprekken met de ondernemers in de regio. Indien nodig spring je bij en werk je mee aan andere activiteiten die door het team opgepakt worden zoals handelsmissies, internationale samenwerkingen met andere regio’s binnen en buiten Europa en andere ‘Trade’ gerelateerde activiteiten in Nederland.

 

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

 

Hier kom jij te werken

Als Projectmanager Internationaliseren werk je binnen het team Slim en Veilig van de Business Unit Internationaliseren. In dit team zitten accountmanagers die bedrijven naar Nederland begeleiden en projectmanagers die bedrijven vanuit Nederland naar het buitenland begeleiden. Je werkt samen met circa 20 collega’s en je rapporteert aan de Teamlead. Binnen het team wordt er vooral nauw samengewerkt met de Accountmanagers Cybersecurity die bedrijven naar Nederland begeleiden en met de andere Internationaliseringscollega’s.

 

Wat vragen we van je?

  • Je hebt een hbo- of wo-achtergrond bijvoorbeeld in international business en hebt werkervaring met internationaal ondernemen. Idealiter in de sector cybersecurity. Kennis van(bedrijfs-)economie of bedrijfskunde is mooi meegenomen, maar je persoonlijkheid en organisatievaardigheden vinden wij belangrijker.
  • Je bent bovendien analytisch sterk, werkt zelfstandig en hebt een hands-on mentaliteit.
  • Je ben zelf-startend, kan veel werk verzetten en bent in staat jezelf kort en krachtig te presenteren. Doordat je aantoonbaar over internationale werk- en/of stage-ervaring beschikt – bijvoorbeeld aan een Nederlandse ambassade of consulaat – vind je ook internationaal makkelijk je weg.
  • Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal en bent een echte teamspeler. Door de interactie met collega’s zie je snel wat er moet gebeuren en daar speel je actief op in.

 

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

 

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

 

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur behoort tot de mogelijkheden, maar een fulltime medewerker heeft onze voorkeur. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 52.000,- en € 60.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

 

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 13 december 2021.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Chris van Voorden. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Sophie van Vliet.