Type:
Permanent employment
Location:
Leiden
Education:
Master (EQF 7)
Published:
30/09/2022
Status:
Open
Apply before:
17/10/2022
Hours p/wk:
40

Description:

Bij de Universiteit Leiden is per 1 januari 2023 een vacature voor een

Promovendus "Veiligheid in detentie" (1,0 fte)
Vacaturenummer
 12783 22-614

Werkzaamheden
De universiteit Leiden brengt sinds 2016 het leefklimaat in Nederlandse Penitentiaire Inrichtingen in kaart binnen het Life in Custody project. De komende jaren zal deze samenwerking tussen de Dienst Justitiële inrichtingen en de Universiteit Leiden voortgezet worden, en is er plaats voor een promovendus voor de periode van 1 januari 2023 tot 31 december 2026.

Deze PhD positie heeft als doel inzicht te krijgen in de omstandigheden die bijdragen aan veilige omgeving voor gedetineerden en medewerkers. Daarbij zal worden gekeken naar (gewelddadig) gedrag van gedetineerden en ook naar de reacties van personeel op gedrag. Als onderdeel van dit onderzoek zul je medeverantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van grootschalig surveyonderzoek onder gedetineerden en medewerkers om de data voor je proefschrift te verzamelen.

De promovendus zal werkzaam zijn binnen het grotere onderzoeksteam van de Life in Custody Study, en deel uitmaken van een team van ervaren gevangenisonderzoekers. Dit project zal bovendien in tijd gelijk lopen met een andere PhD positie binnen het project. Naast inhoudelijke onderzoekstaken zal de promovendus verantwoordelijk zijn voor de verwerking, analyse, en rapportage van de kwantitatieve data. Het verzorgen van onderwijs voor de afdeling Criminologie, alsmede het volgen van een opleidingstraject behoort ook tot de taken van promovendi. 

 

 Profiel
•    Je beschikt over een afgeronde universitaire masteropleiding in een Sociale Wetenschap of gerelateerde discipline; 
•    Je hebt talent voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek;
•    Je hebt sterke communicatieve-  en organisatorische vaardigheden;
•    Je hebt aantoonbaar belangstelling voor detentie en haar doelgroep;
•    Je hebt affiniteit en ervaring met het werken met statistische software (bijv. SPSS, Stata, en R);
•    Je beschikt over een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

 

De faculteit
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 1000 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief multidisciplinair onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

 

De afdeling
De afdeling Criminologie van het Instituut Strafrecht & Criminologie aan de Universiteit Leiden verzorgt onderwijs in de bacheloropleidingen Criminologie en Rechtsgeleerdheid, in de masteropleidingen Forensische Criminologie en Veiligheidsbeleid en in de Engelstalige masteropleiding Criminal Justice. Het (inter)nationale onderzoek heeft een rijke traditie op het gebied van gevangenisonderzoek, en is voor een belangrijk deel ingebed in het facultaire onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Accountabiltiy and Effectivity(zie: www.universiteitleiden.nl/onderzoek/onderzoeksprojecten/rechtsgeleerdheid/criminal-justice-legitimacy-accountability-and-effectivity). 

 

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, waarna na een positieve evaluatie een verlenging van drie jaar volgt.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2541,- en maximaal € 3247,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal P).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met dr. E.F.J.C. van Ginneken, email: e.f.j.c.van.ginneken@law.leidenuniv.nl, afdeling Criminologie, Universiteit Leiden.

Meer informatie over de Universiteit Leiden vindt u op https://www.universiteitleiden.nl.  Voor informatie over onderzoeksprogramma’s van de Graduate School of Legal Studies via https://www.law.leidenuniv.nl/onderzoek/. Voor meer informatie over promoveren in Leiden: PhD candidates - Leiden University (universiteitleiden.nl).

 

Solliciteren
U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 17-10-2022 worden gericht aan mw. Simone Mattheus. De gesprekken zullen plaatsvinden in de tweede helft van oktober.