Keywords:
information technology, Soldier
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-1/VMBO-BB (EQF 1), MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Published:
07/03/2022
Status:
Open
Apply before:
29/01/2024
Hours p/wk:
40

Description:

Heb jij affiniteit met of ervaring in de ICT?

Solliciteer dan op deze vacature van Reservist bij het Command & Control Ondersteuningscommando (C2OstCo Verbindingsdienst). C2OstCo levert mobiele ICT- en communicatiemiddelen voor de operationele eenheden van de Landmacht. Denk hierbij aan computernetwerken en satelliet- en radioverbindingen, die overal ter wereld tijdens oefeningen en operaties kunnen worden ingezet.

 

Dit ga je doen

Als soldaat reservist C2OstCo van de Landmacht ondersteun je bij het installeren, bedienen en onderhouden van alle Communicatie- en Informatiesystemen die bij de Landmacht in gebruik zijn. Denk hierbij aan computernetwerken en radio- satellietcommunicatie. Verder is C2OstCo binnen de Landmacht ook verantwoordelijk voor Cybersecurity. Je werk is bijzonder divers. Als je graag met mobiele ICT wilt werken, dan is C2OstCo iets voor jou! Het ene moment werk je aan een radioverbinding, het andere moment zorg je voor de juiste satellietcommunicatie of beman je een Frontoffice om gebruikers met hun computerproblemen te helpen. Als soldaat reservist C2OstCo kun je met de verschillende eenheden van de Landmacht meegestuurd worden op oefeningen, operaties, missies (uitzendingen zijn voor reservisten enkel op vrijwillige basis) en zorg jij er samen met jouw collega’s voor dat deze eenheden altijd en overal informatie kunnen uitwisselen via computer-, radio-  en/of satellietsystemen. Natuurlijk houd je ook je militaire basisvaardigheden en fysieke gesteldheid op peil.

 

Pluspunten van deze functie

  • Salaris: boven op je uurloon ontvang je naar rato van het aantal gewerkte uren een vakantie-uitkering, eindejaarsuitkering en pensioenopbouw. Ook ontvang je een reiskostenvergoeding op dienstreisbasis.
  • Werksfeer: nergens maak je deel uit van zo’n hecht team van collega’s als bij Defensie.
  • Uitdaging: je wordt ingezet voor het vergroten van de flexibiliteit, inzetbaarheid, operationele voortgangsvermogen en het opvangen van piekbelasting.

Hier ga je werken

Je gaat werken bij het Command & Control Ondersteuningscommando (C2OstCo) in Stroe op de Veluwe. Oefeningen en trainingen kunnen overal in Nederland of zelfs Europa gehouden worden. Er zijn diverse functies mogelijk, soms ook gecombineerde functies zoals: bedienaar/chauffeur. Er zijn twee hoofdrichtingen: Netwerken en CISOps (Communicatie & Informatie Systemen Operaties). Binnen de richting Netwerken ondersteun je bij het installeren, bedienen en onderhouden van Mobiele Computernetwerken LAN die onderdeel zijn van een Wide Area Netwerk (WAN). Binnen de CISOps ondersteun je bij het installeren, bedienen en onderhouden van verschillende radio- en satellietsystemen.

Indien je al militair bent geweest en minder dan zes jaar geleden de dienst hebt verlaten, kun je mogelijk delen van de selectieprocedure overslaan en in principe direct aan de slag. Je wordt aangesteld in de rang waarmee je de dienst hebt verlaten. Indien je nog niet eerder militair bent geweest, doorloop je de procedure zoals beschreven op www.werkenbijdefensie.nl en volg je na positief advies de Algemene Militaire Opleiding voor reservisten.

Opmerking: als reservist word je op 0 uren basis aangesteld. Afhankelijk van je beschikbaarheid maak je afspraken met je commandant over hoeveel uren je wordt ingezet. Dit kan een aantal uren per week of per maand zijn, of per oefening of project. Doorstromen naar een hogere rang is mogelijk als je aan de vooropleidingseisen voldoet.
 

Jouw profiel

  • VMBO Basis, VMBO Kader, VMBO Gemengd, VMBO Theoretisch, MBO 2

  • Je bent tussen de 17 jaar en 6 maanden en 55 jaar

  • Je oogafwijking mag niet groter zijn dan min 6 en plus 6