Keywords:
Cyber, research, Cyber Security, Cyber Threat Intelligence, IoT
Type:
Internship
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
13/08/2018
Status:
Open
Apply before:
13/05/2019
Hours p/wk:
40

Description:

Cybersecurity

De Cybersecurity praktijk van EY Advisory is een wereldwijd team dat bestaat uit meer dan 1.200 professionals. Hiertoe behoren adviseurs met een juridische achtergrond, adviseurs met een bedrijfskundige achtergrond en adviseurs met een technische achtergrond. Vanuit ons Advanced Security Center in Amsterdam adviseren de Nederlandse adviseurs met een technische achtergrond vanuit het Cyber Threat Management team ’s werelds meest prestigieuze organisaties bij het beschermen van hun “kroonjuwelen”.

Om de strijd met cybercriminelen aan te gaan verwachten wij dat onze CTM-adviseurs de beschikking hebben over 1337 skillz en kennis van de laatste cybersecurity-trends. Om deze skills en kennis op peil te houden kunnen we jouw hulp absoluut gebruiken. Hiertoe nodigen wij jou uit te putten uit je eigen kennis, creativiteit en interesses bij het kiezen van je onderzoeksrichting. Je afstuderen staat centraal gedurende je scriptiestage, wij zullen je derhalve de vrijheid geven om de invulling van je onderzoek te vormen naar de eisen vanuit je opleiding. Voorbeelden van scriptieonderwerpen zijn:

  • Advanced Persistent Threats
  • Internet of Things
  • Threat Intelligence
  • Social Engineering

Praktisch onderzoek:

  • Geautomatiseerde analyse van systeemconfiguratie
  • Kennismanagement


Profiel
Voor deze functie zoeken wij enthousiaste afstudeerders met een HBO-of WO-studie en een passie voor IT. Voorbeelden van studies die leden van het Cyber Threat Management-team hebben gevolgd zijn informatiekunde, bedrijfskundige informatica, technische informatiekunde, informatica, en software engineering. Hierbij is het absoluut een pré als je beschikt over aansprekende voorbeelden van ervaringen die je hebt opgedaan met informatiebeveiliging, zowel tijdens je studie als daarbuiten. Denk hierbij aan het maken van een eigen webapplicatie en mobiele app, of het configureren en beheren van besturingssystemen, databases en netwerkapparatuur.

Ook als je achtergrond niet volledig overeenkomt met bovenstaande beschrijving komen we graag met jou in contact om samen vorm te geven aan jouw studeren. Zo bieden wij bijvoorbeeld additionele mogelijkheden om als scriptiestagiair af te studeren binnen onze Cybersecurity-praktijk indien je profiel minder technisch is. Hiervoor verwijzen wij naar onze algemene Cybersecurity-vacature.

EY Advisory

EY is wereldwijd toonaangevend in assurance, tax, transactions en advisory services. Met de diensten die we bieden, dragen we bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaalmarkten en economieën overal ter wereld. We brengen uitmuntende leiders voort, die door samen te werken onze beloften aan al onze stakeholders waarmaken. Daarmee spelen we een cruciale rol bij het creëren van een beter werkende wereld voor onze mensen, onze cliënten en de maatschappij. Daarom doen we er alles aan om talenten te werven en te ontwikkelen. Wij willen dat voor iedereen geldt dat, onafhankelijk van de tijd die je bij ons werkt, je ervaring bij EY van grote waarde blijft voor de rest van je leven. Duurzame ontwikkeling dus. En natuurlijk kunnen wij alleen onze uitzonderlijke dienstverlening aan cliënten waarmaken met de inzet van de beste mensen.

Met ruim 350 professionals, in België en Nederland, adviseert EY Advisory over financial control, risk management en performance improvement. Onze dienstverlening is gebaseerd op specialistische sectorkennis en een uitgebreid internationaal netwerk. Onze ambitie is herkend te blijven als een topspeler in de markt die het verschil maakt voor onze cliënten, en voor de mensen die bij ons werken. Daarom zoeken we ambitieuze talenten en bewezen professionals die zich bij ons willen waarmaken en een bijdrage willen leveren aan onze ambitie.

Ons aanbod

Wij bieden jou een interessante en uitdagende stage in een snel veranderende en dynamische omgeving. Het Cyber Threat Management team is een informeel en collegiaal team waarin veel ruimte is voor persoonlijke en eigen inbreng. Zodoende stellen we jou in staat je carrière een op een geweldige en uitdagende wijze te starten. Voor de stage ontvang je een marktconforme maandelijkse vergoeding.

Je krijgt een persoonlijke begeleider toegewezen vanuit het Cyber Threat Management-team die jou ondersteunt bij praktische vragen en het periodiek reviewen van jouw onderzoeksvoorstel en je uiteindelijke scriptie. Je begeleider kan jou tevens helpen in contact te komen met de juiste mensen binnen en buiten onze organisatie om jouw afstudeeronderzoek tot een succes te maken. Daarnaast kun je bij je begeleider terecht om naast het uitvoeren van je onderzoek ervaring op te doen binnen een opdrachtteam bij het uitvoeren van een opdracht voor één van onze opdrachtgevers. Indien je stage succesvol verloopt, dan bieden we ten slotte graag een uitdagende statersfunctie aan als adviseur binnen het Cyber Threat Management team van onze Cybersecurity praktijk.