Keywords:
IT
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
20/03/2024
Status:
Open
Apply before:
30/03/2024
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij een ervaren security adviseur en heb je passie voor IT-security? Wij zoeken een collega met kennis van toegang- en informatiebeveiliging.

 

Als security adviseur ben je onderdeel van het team Toegang binnen de afdeling Collaboration Services (CS) van de Business Unit IT Standaard Services. Dit team werkt veel samen met het team Security.

Deze samenwerking bestaat uit het borgen van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens. Hierbij hoort ook de integrale beveiliging en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 

Als aanspreekpunt binnen team Toegang heb je onder andere overleg met security adviseurs van de afdeling Rijkswerkomgeving en met collega’s van het team Security. Met jouw proactieve houding sla je een brug tussen de divisies op het gebied van IT-security en CS medewerkers. Maar ook managers kunnen bij jou terecht voor advies en antwoorden op hun vragen. Daarnaast ondersteun je de security adviseur die audits en penetratietesten uitvoert.

 

Met jouw technische kennis van onder andere Directory-, Certificate- en Federation services en kennis van tools en producten, is het uitvoeren van een risicoanalyse voor jou gesneden koek. Aan de hand hiervan doe je verbetervoorstellen en draag je bij aan het verbeteren van het informatiebeveiligingsbeleid, de standaarden en de huidige procedures. Je geeft hierover ook ongevraagd adviezen.

 

In deze dynamische omgeving weet je goed te prioriteren en om te gaan met de gestelde deadlines. Omdat je goed kunt communiceren en informatie duidelijk en effectief kunt documenteren, begrijp je dat dit de basis is van een goed advies. Uiteraard beheers je de Nederlandse en de Engelse taal.

 

Jouw werkzaamheden sluiten aan op het KWIV-profiel 4.1.1 SECURITY MANAGEMENT

Meer informatie over KWIV-profielen vind je op:Kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening (KWIV) - Functiegebouw Rijk (functiegebouwrijksoverheid.nl)

 

Functie-eisen

  • Je hebt hbo-werk- en denkniveau.

  • Je hebt tenminste 3 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van security en informatiebeveiliging binnen een IT-organisatie.

  • Je hebt diepgaande kennis van policies en procedures rond security incidenten.

  • Je hebt praktische kennis van infrastructuren, Directory Services, Certificate Services, Federation Services, Azure en Single Signon.

  • Je bent bekend met kaders en richtlijnen van informatiebeveiliging, zoals BIO, IS0 27000, WBP en A&K-analyses.

  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, met het vermogen om complexe technische concepten aan niet-technische belanghebbenden uit te leggen.

Competenties

  • Je bent in staat om analyses te maken en je kunt de impact van keuzes beoordelen.
  • Je bent klant- en resultaatgericht en bewaakt tegelijkertijd het shared service gedachtegoed van waaruit we werken.
  • Je kunt zelfstandig je werkzaamheden inplannen en weet deze te prioriteren, met oog voor het resultaat en de belangen van de klant.
  • Je kunt zowel ICT’ers als managers overtuigen en belangen in laten zien van maatregelen en risico’s.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 11

Maandsalaris: Min €3.662 – Max. €5.586 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur: 1 jaar

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

De einddatum van de vacature is niet leidend. De selectie start wanneer geschikte kandidaten solliciteren. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!

 

Het kan voorkomen dat jouw ervaring niet volledig aansluit bij het schaalniveau van deze vacature, maar dat we wel de motivatie en potentie in jou zien. In dat geval kijken we of er mogelijkheden zijn om een schaal lager in te stromen zodat je op termijn alsnog kan doorstromen naar de schaal van deze vacature.

 

De wederzijdse kennismaking en selectieprocedure bestaat uit twee gesprekken en mogelijk een assessment. Bij een positief verloop volgt een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.

 

Solliciteren?

SSC-ICT (Ministerie van BZK) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.