Keywords:
Architecture
Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
25/11/2021
Status:
Open
Apply before:
15/12/2021
Hours p/wk:
32

Description:

Jij geeft invulling aan de beveiligingstoepassingen binnen de digitale ambitie als security architect bij DNB.

 

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Jij zorgt voor een optimale en veilige inrichting van IT-systemen die essentieel zijn voor het centrale bank domein. De wereld van het interbancaire betalings- en effectenverkeer is voortdurend in beweging door maatschappelijke ontwikkelingen, aanpassingen aan reguleringen, nieuwe technologieën en ook nieuwe markttoetreders (zoals Libra en FinTech). Als security architect zorg jij ervoor dat projecten worden gerealiseerd die voldoen aan de geldende maatstaven op het vlak van IT-security.

 

Zo doe je dat als security architect bij DNB

In nauwe samenwerking met de agile teams, gebruikers en andere collega’s binnen de divisie Data- & Informatietechnologie (DIT) ben jij als security architect verantwoordelijk voor het implementeren van IT-security binnen het centrale bank domein. Je bent daarom op de hoogte van de actuele security standaarden, -systemen en -producten, zowel binnen als buiten DNB. Met jouw kennis en expertise van de huidige IT-risico’s en richtlijnen implementeer je passende beveiligingsoplossingen en bepaal je het beleid ervan richting de agile teams. Beveiligingstoepassingen ontwikkel je in lijn met de DNB-architectuurrichtlijnen, waaraan alle oplossingen moeten voldoen.

 

Wat ga je precies doen?

 • Je helpt de agile teams bij het vinden van veilige oplossingen vanuit de DNB-architectuur voor het centrale bank domein. Hierbij moet je denken aan applicatiecomponenten en services, zowel in Azure Cloud als bij hybride oplossingen.
 • Je bewaakt het toepassen van de DNB-architectuur en borgt dat het applicatie- en informatielandschap toekomst vast is. Ook tijdens de ontwikkeling borg je de kwaliteit van de security oplossingen. 
 • Je volgt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van security frameworks, methoden, technieken en instrumenten en weet deze te vertalen naar een praktisch toepasbare security invulling.
 • Je helpt agile teams bij het realiseren van beveiligde verbindingen en data uitwisselingen en bij het opzetten van een encryptie.
 • Je werkt nauw samen met andere architecten om de DNB architectuur door te ontwikkelen in de vorm van onder andere principes, voorschriften en modellen.
 • Je vervult een leidende rol in visie- en planvorming op jouw domein en je draagt bij aan plannen en business cases. Je communiceert over de architecturen en ben je een sparringpartner voor managers, bestuurders en business experts.

 

Hier doe je dat

Als security architect werk je voor de afdeling Monetair & Statistiek bij de divisie Data- & informatietechnologie. De afdeling is verantwoordelijk voor de ICT-dienstverlening voor o.a. betalingsverkeer, Financial Markets en Statistiek processen. Jij wordt security architect voor het domein Monetair. De afdeling bestaat uit projectmanagers, scrummasters, solution architecten, een servicedeliverymanager, teammanagers en ontwikkelaars die in agile teams werken.

 

Deze agile teams zijn bezig met het ontwikkelen van moderne software. Zij zijn trots op de producten die ze leveren. Jij gaat ervoor zorgen dat deze teams de vigerende veiligheidsmaatregelen optimaal toepassen en bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de IT security van de geleverde oplossingen.

DNB volgt het thuiswerkadvies van het RIVM. Wanneer de maatregelen het toestaan werken we deels op kantoor, deels thuis. We hanteren daarbij een 50-50-richtlijn. We komen met name naar ons kantoor in Amsterdam om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

 

Dit breng je mee

Je houdt van veranderen en vernieuwen en je weet dit vanuit kennis van en ervaring met architectuur te ondersteunen. Je volgt actief de ontwikkelingen in de markt. Je blinkt uit in het helder kunnen overbrengen (mondeling & schriftelijk) van adviezen en alternatieve zienswijzen. Je bent goed in staat om dit op een verbindende wijze en in een complexe omgeving te doen. Je neemt initiatieven tot verbetervoorstellen richting gebruikers of andere stakeholders. Je bent een snelle, proactieve denker met een groot probleemoplossend vermogen.

 

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt bij voorkeur een bachelor of master, bijvoorbeeld in de richting van Informatica of een andere IT-gerelateerde opleiding aangevuld met ruime werkervaring als bijvoorbeeld informatiearchitect, solution- of IT architect. 
 • Je hebt diepgaande kennis van IT-beveiligingsoplossingen, informatiebeveiligingsprincipes en branchetrends op het gebied van beveiliging.
 • Je hebt kennis van business intelligence, Cloud technologie (met name SaaS en IaaS), integratieoplossingen en applicatiearchitectuur.
 • Je bent bekend met container security binnen Docker en Kubernetes, security bij API(-Management) en authenticatie aan de hand van Federated Identity management.
 • Je hebt kennis van probleemanalyse, design thinking en software engineering. 
 • Je hebt kennis van TOGAF of andere methoden, ArchiMate, Agile werken en Agile architectuur. Beveiligingscertificering (bijvoorbeeld CISSP, CISM, CEH, CCSP, OSCP) is een pre.

 

Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 3.900,-- en maximaal € 6.400,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.