Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
01/05/2023
Status:
Open
Apply before:
12/05/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Functie­omschrijving

Een digitaal veilig Nederland, waarin we de economische en maatschappelijke kansen van digitalisering verzilveren en tegelijkertijd onze veiligheid en publieke waarden beschermen. Dat is de doelstelling van de recent gepubliceerde Nederlandse Cybersecurity Strategie. In de strategie is een van de doelen dat Nederland over zes jaar een sterke cybersecuritykennis- en innovatieketen heeft en dat de Nederlandse arbeidsmarkt kan voldoen aan de toenemende vraag naar cybersecurity-experts.

Als (senior) beleidsmedewerker kennis en innovatie cybersecurity bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is dit een belangrijke leidraad in je werk. Want, hoe blijven we innoveren? Hoe zorgen we voor meer onderzoek, onderwijs en nieuwe innovatieve cybersecurity producten en diensten? Hoe gaan we om met onze digitale veiligheid en de opkomst van de kwantumcomputer? Hoe zorgen we voor voldoende aanwas van cybersecurity-experts? Hoe benutten we de economische kansen voor het Nederlandse cybersecuritybedrijfsleven?

Dit zijn ontzettend interessante en complexe vragen waarover jij met je collega’s zult buigen, samen met allerlei organisaties en platformen uit zowel de private als publieke sector en de wetenschap. Denk hierbij aan het samenwerkingsplatform dcypher waarbij jij onze bijdrage en richting bepaalt. Via het Nationaal Coördinatie Centrum sturen we vanuit Nederland actief mee op het bepalen van de koers van het Europese Cybersecurity Competence Centre en bijbehorend Europees netwerk en fondsen.

Het is een rol waarbij je de innovatieve initiatieven stimuleert en implementeert. Er zijn daarbij altijd veel verschillende belangen door verschillende partijen vertegenwoordigd. Je zorgt dus ook voor draagvlak binnen de samenwerkingsverbanden.

In eerste instantie ga je aan de slag met thema’s waar wij mee bezig zijn via het platform dcypher, zoals de routekaarten voor cryptocommunicatiemiddelen en geautomatiseerd kwetsbaarheden onderzoek. Hoe gaan wij met deze onderwerpen verder? Wat zijn concrete projecten die wij kunnen realiseren met bedrijven, kennisinstellingen en andere ministeries? Hoe kunnen wij die ondersteunen en stimuleren? Wat zijn de volgende thema’s waar wij mee aan de slag moeten zodat we de doelen uit de strategie gaan realiseren? Het zijn vragen die jou zeker bezig zullen houden.

 

Functie-eisen

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis van of wilt je verdiepen in vraagstukken rond cybersecurity.
 • Je hebt affiniteit of ervaring met beleidstrajecten
 • Je hebt affiniteit ervaring met kennisontwikkeling, innovatie en publiek-private samenwerking.

Competenties:

 • Je bent omgevingsbewust, zelfstandig en resultaatgericht, en je kunt goed samenwerken.
 • Je hebt overtuigingskracht en kunt goed netwerken, plannen en organiseren.
 • Je hebt durf en bent stressbestendig.

De inschaling zal op basis van kennis en ervaring worden toegepast.

 

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau schaal 11, schaal 12
 • Maand­salaris Min €3.608 – Max. €6.227 (bruto)
 • Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

 • De kennismaking en selectieprocedure bestaan uit minimaal twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek.
 • De eerste gesprekken staan gepland in de week van 15 mei en de eerste helft van de week van 22 mei.
 • Het inwinnen van referenties of een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Collega's van binnen de Rijksoverheid met een vast dienstverband kunnen gedetacheerd c.q. overgenomen worden met behoud van de huidige contractvorm.
 • Heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je met een tijdelijk dienstverband met uitzicht op vast.
Wat bieden wij jou nog meer:
 • Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten op loopafstand van het centraal station.
 • Volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en te specialiseren.
 • Wij vinden een goede balans tussen je professionele en privéleven belangrijk. Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen.
 • Word je aangenomen, dan behoort hybride werken tot de mogelijkheden; je werkt dan deels vanuit huis en deels op kantoor. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. Wij bieden daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten en een thuiswerkvergoeding conform CAO Rijk.

Na sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

 

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen