Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
08/12/2023
Status:
Open
Apply before:
18/12/2023
Hours p/wk:
36

Description:

De arrestantencomplexen van Amsterdam behoren tot de drukste van Nederland. Zoek jij een veelzijdige coördinerende senior functie met dynamiek? Ben jij van nature gericht op samenwerking? En heb jij lef en verfrissende ideeën? Versterk dan als senior ons Team Arrestantentaken!

 

Wat ga je doen?

Als senior beveiliging ben je als eerste aanspreekpunt verantwoordelijk voor de gang van zaken in de breedste zin van het woord. Je zorgt per dienst voor de verdeling van taken voor 11 tot 15 medewerkers en zorgt voor de veiligheid in de cellencomplexen. Ook stel je plannen van aanpak op voor de uitvoering van veiligheidsmaatregelen (waaronder verzorging en transport van arrestanten). Je zit overleggen voor om de gang van zaken te bespreken, neemt deel in netwerken en stelt verbeteringen voor naar aanleiding van incidenten. Met jouw actieve coachende rol bevorder je als mentor de professionaliteit van collega’s.

 

Ook houd je zicht op het uitvoeren van: fouilleren, DNA-afname, beheer van afgenomen goederen en het contact met familie en instanties (GGD, reclassering, advocaten). Tegenwoordig is sprake van een centrale arrestantenintake; de arrestant komt direct vanaf het incident ter geleiding voor een Hulpofficier van Justitie naar het cellencomplex. Deze werkwijze vraagt om overzicht op soms hectische momenten en uitstekende samenwerking met partners, zoals basis- en opsporingsteams, advocatuur en Openbaar Ministerie. Daarnaast zijn wij bij grootschalig optreden ook actief. Je vervult daarin als senior de rol van taakcommandant.

 

Om 24/7 operationele inzet te kunnen garanderen moet je mee kunnen draaien in de nachtdiensten.

 

Waar ga je werken?

De Eenheid Amsterdam telt drie cellencomplexen waarvan er steeds twee in gebruik zijn. Ons team kenmerkt zich als loyaal, betrokken en met plezier in het werk. Je gaat samenwerken met 20 senior medewerkers. Het team herbergt een schat aan specialistische kennis en ervaring: betrokken medewerkers die met jarenlange inzet hun sporen hebben verdiend. Daarbij zoeken we energieke collega’s met een frisse blik.

 

We hechten veel waarde aan het welzijn van onze medewerkers, een veilig en inclusief werkklimaat voor de medewerkers is mede jouw verantwoordelijkheid. Daarnaast is het door onze capaciteit een uitdaging hoe we dienstverlenend kunnen blijven, zowel voor de ingeslotene als voor de collega die op bezoek komt.

 

Wie ben jij?

Wij zoeken collega's met lef die zich bewust zijn van hun voorbeeldfunctie. Je bent van nature gericht op samenwerking en creatief in hoe je naar oplossingen blijft streven. Nieuwe ideeën, een frisse blik, enthousiasme: dat is de energie die we zoeken! Je staat stevig in je schoenen en kunt omgaan met wisselende omstandigheden (werkdruk, dynamiek). Door de centrale arrestanten-intake ben je in staat je in te leven in personen en om te gaan met de emotie, spanning en de hectiek die dit met zich meebrengt. Je maakt gemakkelijk contact met anderen en kunt je goed aanpassen als de situatie daarom vraagt. Naast dat je je goed kunt uitdrukken in het Nederlands, beheers je de Engelse taal voldoende om informatie in het Engels te begrijpen. Onder druk blijf je effectief presteren en handel je veelal volgens vastgestelde protocollen. Je kunt keuzes maken, beslissingen nemen, bent collegiaal en een uitstekende coach voor de collega’s. Ook ben je in staat verbeteringen te implementeren.

 

Verder beschik je over:

  • een mbo 4-diploma;
  • een BOA-certificaat of de bereidheid die te behalen;
  • operationele ervaring.

Wat wij bieden

De standplaats is Amsterdam. Er is ruimte voor 1,5 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2696,- en maximaal € 4237,- (schaal 8 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is senior beveiliging.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.