Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
03/10/2022
Status:
Open
Apply before:
14/10/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Als onderdeel van het Team Business Intelligence Den Haag speel je regelmatig in op actuele situaties. Daarnaast ben je ook structureel bezig met het behalen van maximaal rendement uit informatie en techniek. De politie beschikt over een schat aan informatiebronnen. Met jouw inzichten ontsluiten we hieruit maximaal informatie waarmee de politie effectiever en efficiënter kan worden ingezet. Zou jij je op deze manier in kunnen zetten voor een veiliger Nederland? Dan is dít je kans!

 

Wat ga je doen?

De politie bezit een schat aan (operationele) data, waarmee we met slimme business intelligence (BI)-producten een waardevolle bijdrage leveren aan de informatiegestuurde politie binnen het intelligencedomein en de operationele politieprocessen. Als senior BI-specialist haal je maximaal rendement uit informatie en techniek en zorg je voor afgestemde BI-producten en innovatief gebruik van aanwezige data, informatie en kennis. De politie kan hierdoor beter inspelen op de steeds verder toenemende vraag naar informatie. Samen met het Politiedienstencentrum (PDC) en de operatie ontwikkel je (landelijke) informatieproducten voor meer inzicht en het vergroten van efficiency en de voorspelbaarheid van (veiligheids-) thema’s. Je filtert cruciale informatie uit verschillende systemen, die je met jouw BI-oplossingen of instructies toegankelijk maakt voor verschillende doelgroepen binnen de politie.

 

Je werkt in een dynamische omgeving waarin je reageert op maatschappelijk relevante thema’s. Als onderdeel van het Team Business Intelligence Den Haag speel je in op actuele situaties en kun je advies geven over de gebruiksmogelijkheden en validiteit van de data. Bovendien heb je als senior de kennis om BI-dienstverlening naar een hoger niveau te tillen en gedegen adviezen uit te brengen naar de leiding over het verbeteren van de going concern en innovatie. Je draagt bij aan de doorvertaling van de BI-strategie en nieuwe informatiewensen naar praktische BI-oplossingen. In voorkomende gevallen bouw je zelf complexe technische oplossingen en ben je onderdeel om via Agile werken gezamenlijk tot een product te komen.

 

Door jouw kennis en vaardigheden ben je een vraagbaak voor je BI-collega’s bij het gebruiken en ontwikkelen van BI-oplossingen. Je coacht je collega’s op inhoud en kwaliteit en geeft (on)gevraagd advies. Als intermediair breng je vraag en aanbod bij elkaar, doordat je een goed netwerk in de BI-wereld van de politie hebt opgebouwd. Doordat je dicht bij de operationele politieprocessen staat en de gebruiker actief opzoekt, kun je tevens adviseren over innovatie, beleid en strategie in jouw vakgebied. Je initieert en onderhoudt landelijke samenwerking, omdat jouw BI-producten elders in het land ook van toepassing kunnen zijn. Tevens is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden gekoppeld aan de ondersteuning binnen de landelijke portefeuille Vreemdelingenzaken & migratiecriminaliteit.

 

Jouw senioriteit in het team en op de portefeuille is qua kennis, kunde, houding en gedrag nodig in de complexere BI-trajecten. Hierbij is begrip van en stakeholdermanagement binnen de operationele politie processen van belang. Je zet je zowel binnen het landelijke virtuele BI-team (het collectief van alle regionale BI-teams samen) als in de samenwerking met Informatiemanagement en ICT. Dit ten behoeve van onder andere vernieuwingstrajecten van applicaties en nieuw te ontsluiten data.

 

Waar ga je werken?

Het Team Operationele I-Experts zorgt ervoor dat operationele informatie snel in het politieproces gebruikt kan worden. De kerntaken van dit team bestaan uit:

 • het eenmalig of structureel inregelen van een informatiestroom met Business Intelligence producten;
 • onderzoek naar nieuwe functionaliteiten bij specifieke informatievragen;
 • gerichte inzet bij bijzondere onderzoeken. Zij werken in de Business Intelligence Competence Centers in de eenheden/het PDC.

Het Team Operationele I-Experts zorgt ervoor dat informatie snel in het politieproces gebruikt kan worden. Het team valt onder de Sector Advies van de Dienst Informatiemanagement bij het Politiedienstencentrum, maar de teamleden werken in de Business Intelligence bij de Dienst Regionale Informatie Organisaties (DRIO’s) van de verschillende eenheden of de Dienst Landelijke Informatie Organisatie (DLIO) van de Landelijke Eenheid. Het BI-team van DRIO Eenheid Den Haag waar je in terecht komt, bestaat uit ongeveer 25 personen. Het team betreft een combinatie van het Team BI en Team TROI (Team Rendement Operationele Informatie). Team TROI beschikt over datascientisten, data-analisten en ontwikkelaars en heeft als doel om in samenwerking met de operatie meer rendement te halen uit operationele (big) data. Daarnaast werk je regionaal samen met de andere DRIO-teams, zoals Analyse & Onderzoek, Informatie Knooppunten, BI-teams uit de andere DRIO’s en de andere teams van IM Advies (Business Experts en IV Experts).

 

Wie ben jij?

Wij zoeken iemand met hart voor de politieorganisatie die wil bijdragen aan nóg beter politiewerk. Een innovatieve en zelfsturende collega die verbindt, motiveert en coacht om de vakbekwaamheid van het team op een hoger niveau te brengen. Ook ben je communicatief sterk, organisatiesensitief en overzie je goed wat de gevolgen zijn van gekozen oplossingen. Je pakt zaken snel op, schakelt gemakkelijk, stelt de juiste prioriteiten, stimuleert samenwerking en je weet precies wie en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Verder ben je in staat om vooronderzoek uit te voeren en output requirements op te stellen. Je houdt er rekening mee dat complexe vraagstukken een meervoudige aanpak vereisen en de oplossing langere tijd vergt en mogelijk samenwerking en (nieuwe) kennis(ontwikkeling) vereisen. Dat betekent dat je analytisch sterk bent en goed in het leggen van samenwerkingsverbanden. Zowel op operationeel als tactisch niveau kun je snel schakelen en je bent in staat om mensen met de juiste argumenten te overtuigen.

 

Daarnaast beschik je over: 

 • een relevant hbo-diploma, bijvoorbeeld in Technische of Bedrijfskundige Informatica of Business Intelligence;
 • een technische achtergrond en ruime ervaring met BI-toepassingsgebieden en -oplossingen;
 • bij voorkeur ervaring opgebouwd met onder andere front-end reporting tooling/software als Cognos Analytics; data warehousing, reporting, analytics, tekst- & datamining en Scrum, SQL lezen (voor onder andere het analyseren van gegevensbronnen) en schrijven (voor bijvoorbeeld testwerkzaamheden en complexe Cognos rapportages).
 • bij voorkeur de kennis om te kunnen programmeren in verschillende talen zoals Python;
 • ervaring in het coördineren van projecten of binnen een Agile werkwijze;
 • affiniteit met of kennis van politieprocessen.

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.720,- en maximaal € 5.503,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie & communicatietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.