Type:
Permanent employment
Location:
Huizen
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
25/07/2023
Status:
Open
Apply before:
14/08/2023
Hours p/wk:
36

Description:

De Forensische Opsporing is een van de hoofdrolspelers in het opsporingsproces. Dagelijks leveren honderden collega’s in dit vakgebied hun bijdrage om Nederland veiliger te maken en te houden. Voor ons team zoeken we een enthousiaste, innovatieve, zorgvuldige en ervaren collega, die als specialist werktuigsporen een bijdrage levert aan opsporingsonderzoeken. Ben jij gedreven, werk jij graag specialistisch, denk je in mogelijkheden en werk je graag samen? Dan zoeken wij jou!

 

Wat ga je doen?

Als senior forensisch onderzoeker verricht je specifiek onderzoek naar sporen die zijn ontstaan door het gebruik van diverse werktuigen. Je werkt onder andere met afvormingen en afdrukken en vergelijkt deze met een vergelijkingsmicroscoop met de (referente) voorwerpen die mogelijk de sporen hebben veroorzaakt en vergelijkt deze. In jouw functie houd je je bezig met het vergelijken van sporen en het bepalen van de kwaliteit van de overeenkomsten. Je analyseert en interpreteert overeenkomsten en verschillen tussen diverse kras-, indruk- en vormsporen en veroorzakers.

 

Aan de hand van een vaste methode werk je naar een conclusie en draagt daarmee bij aan het opsporingsonderzoek. Hierbij maak je veelvuldig gebruikt van onderzoeksapparatuur, werkvoorschriften, vuistregels en richtlijnen. De resultaten kun je schriftelijk en mondeling onderbouwen. Voor het identificeren/individualiseren van de sporen heb je onder andere kennis nodig van methodes van het veilig stellen van kras-, indruk- en vormsporen, materialen en productieprocessen verschijningsvormen van diverse werktuigen. De opleiding die je hiervoor nodig hebt volg je bij de Politieacademie. Voor de functie geldt dat je ter voorkoming van ongewenste sporenoverdracht en ter borging van de chain of custody volgens gestandaardiseerde methodes werkt en je - ook op administratief gebied - gedisciplineerd de generieke werkwijze volgt. Je werkt actief mee aan de kennisontwikkeling binnen de forensische opsporing en neemt deel aan relevante netwerken, zowel in- en extern.

 

Waar ga je werken?

De Forensische Opsporing van Eenheid Midden-Nederland is een team dat samen met Observatie & Techniek, de Interceptiedesk, de Ondersteuningsdesk, de Financiële Opsporing en de Digitale Opsporing valt onder de Afdeling Specialistische Opsporing. Het Team Forensische Opsporing heeft een totale formatie van ongeveer 145 fte. De samenstelling van het team is zeer divers. Enerzijds heb je te maken met doorgewinterde collega's met een flinke dosis ervaring en anderzijds met nieuwe collega's met een frisse blik.

 

Het team is opgedeeld in verschillende specialismen te weten:

  • 1e lijns-onderzoek op de plaats delict of plaats incident (in het geval van FO-verkeer);
  • 2e lijns-onderzoek door laboranten en experts;
  • een frontdesk waarbinnen planning en prioritering van de inzetten gebeurt, evenals advisering met betrekking tot forensisch onderzoek, Forensische informatie en Sporenbeheer.
  • het platform Beleid, Onderzoek en Kwaliteitsverbetering van de Forensische Opsporing.

Je werkt samen met uiteen lopende partners van collega-specialisten uit de teams forensische opsporing elders in het land tot bijvoorbeeld een zedenrechercheur. Maar je kunt bijvoorbeeld ook te maken krijgen met het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut.

 

Wie ben jij?

Als senior onderzoeker vind je het een uitdaging om een prominente rol te spelen in onderzoeken waarbij waarheidsvinding centraal staat. Zelfs de kleinste kans is voor jou reden om je in een zaak vast te bijten. Daarbij ben je in staat om gedurende langere tijd zeer secuur te werken. Jouw analytisch vermogen is uitstekend en je bent waakzaam voor tunnelvisie. Ook stel je blijvend hoge eisen aan de kwaliteit van je eigen werk en dat van collega's. Maatschappelijke trends en ontwikkelingen binnen jouw vakgebied houd je nauwlettend in de gaten en je draagt hiervoor nieuwe onderzoekstechnieken/-mogelijkheden aan. Onvoorspelbare werkdruk kun je goed aan. Je bent gedreven en in staat om met verschillende partijen samen te werken en te communiceren. Bovendien ga je veerkrachtig om met schokkende of confronterende werkomgevingen.

 

Verder heb je:

  • mbo 4 diploma;
  • forensische werkervaring;
  • aantoonbare kennis en/of ervaring met het werkterrein intelligence, opsporing en/of laboratoriumonderzoek;
  • bij voorkeur kennis van Excel, PowerPoint, Photoshop;
  • een rijbewijs B;
  • Kennis van materialen en gereedschappen.

Wat wij bieden

De standplaats is Huizen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.696,- en maximaal € 4.236,- (schaal 8 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is  senior forensische opsporing.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Een assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).