Keywords:
ICT
Type:
Permanent employment
Location:
Den Helder
Education:
Bachelor (EQF 6)
Published:
17/09/2018
Status:
Open
Apply before:
18/02/2019
Hours p/wk:
36

Description:

Wat ga je doen

SATS is dé inhouse softwareleverancier van Defensie. De organisatie levert daarmee een substantiële bijdrage aan het voortzettingsvermogen van de krijgsmacht. Jij bent als senior ICT-specialist verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en beheren van businesskritische applicatielandschappen van het maritieme domein binnen Defensie.

 

Als senior ICT-specialist heb je uitstekende kennis van Linux en scripting, en ben je in staat te werken met tooling zoals Jenkins, Bamboo, GIT, Jira en Docker. Bovendien werk je vanuit jouw standplaats in Den Helder graag aan bedrijfskritische applicaties die onze militairen ondersteunen in missies en operaties.

Je voert applicatiedeployments uit en bent proactief bezig met probleemmanagement. Daarnaast analyseer je voorkomende verstoringen en kom je met adviezen om deze te voorkomen. Je zorgt ervoor dat applicatielandschappen voorzien zijn van de laatste patches. Ook automatiseer je de uitrol hiervan en waar nodig voer je zelfstandig de patches uit.

 

Wie zoeken we

  https://defensie.cdlvr.net/images/bullet-am.svg);">
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur informatica.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring binnen complexe ICT-omgevingen.
 • Je hebt uitstekende kennis van en aantoonbare ervaring met Linux-besturingssystemen zoals Red Hat en CentOS.
 • Je hebt kennis van automationtooling zoals Jenkins, Bamboo en Docker.
 • Je hebt kennis van databases (PostgreSQL), configuratiemanagementtooling (Puppet, GIT) en relevante scriptingtalen (Bash, AWK, Python).
 • Je hebt bij voorkeur kennis van middlewareproducten zoals Websphere, Apache en Tomcat, en van monitoringproducten (Nagios).
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken en productontwikkeling.
 • Je bent communicatief vaardig, flexibel en collegiaal.
 • Je bent innovatief en beschikt over een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau
Minimum salaris: € 2600 bruto per maand
Maximum salaris: € 4123 bruto per maand

(Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.)

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 6,4%, de zogeheten dertiende maand. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

 

De organisatie - Ministerie van Defensie, Defensie Materieel Organisatie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen. 

 

Defensie Materieel Organisatie
De DMO voorziet de krijgsmacht van materieel en informatievoorziening voor in-service-support, wapensysteemmanagement, instandhouding van de IT-systemen, documentaire informatievoorziening en ketenlogistiek (onder andere munitie, kleding, brandstoffen en ICT-componenten). Ook zorgen we voor afstoting van materieel en IT-systemen die niet meer nodig zijn.

 

De afdeling - Systemen, Applicaties, Trainers en Simulatoren, afdeling Software Ontwikkeling

Je werkt binnen Command, Control, Communication, Computers Information & Informatiebeheer, waaronder de afdeling Systemen Applicaties Trainers en Simulatoren (SATS) valt.

De afdeling Systemen, Applicaties, Trainers en Simulatoren (SATS) is de Defensieleverancier van complete systemen, applicaties, trainers en simulators voor de krijgsmacht. Op basis van diepgaande kennis van operationele gebruikers- en instandhoudingsprocessen dragen wij bij aan de vertaling van eisen en wensen naar concrete specificaties. Dit doen we zowel voor eigen software-ontwikkeltrajecten als voor extern aan te besteden ontwikkelopdrachten. SATS voert daarnaast het systeemmanagement over alle in stand te houden systemen, trainers en simulators. Daarbij hoort ook support (on-site) op de geleverde systemen en technische assistentie bij de implementatie en vervanging van deze systemen.

 

Afdeling Software Ontwikkeling
De afdeling Software Ontwikkeling is een onderdeel van SATS: dé inhouse softwareleverancier van het ministerie van Defensie. SATS staat garant voor het leveren van hightech militaire applicaties, zowel voor operationele, bestuurlijke als voor ondersteunende processen. De organisatie levert daarmee een substantiële bijdrage aan het voortzettingsvermogen van de krijgsmacht.

 

Bijzonderheden

  https://defensie.cdlvr.net/images/bullet-am.svg);">
 • Een referentiecheck maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau B maakt deel uit van de aanstellingsprocedure.
 • Solliciteren? Stuur je brief met recent cv aan Werken.bij.DMO@mindef.nl onder vermelding van het vacaturenummer.