Ook wordt gezorgd voor de versterking van de weerbaarheid in de stad tegen zowel radicalisering en polarisatie als tegen terrorisme en cybercrime. Tevens ontwikkelt men een aanpak tegen ondermijning en overlast door personen met verward gedrag en gaat men aan de slag met een gebiedsgerichte aanpak waarbij veiligheidsproblemen in wijken en buurten worden aangepakt. Tenslotte adviseert en ondersteunt men de burgemeester voor de portefeuille Orde en Veiligheid.
Om deze activiteiten en processen optimaal te (blijven) ondersteunen is goede informatievoorziening en ICT van toenemend belang. De directie Veiligheid werkt daarom nauw samen met i-Advies om hierin de juiste keuzes te maken en om de voortgang op de ontwikkelingen te houden.
De directie Veiligheid heeft de afgelopen jaren, in samenwerking met i-Advies, gewerkt aan een Informatie Beleidsplan (IBP). Dit IBP bevat een geprioriteerd overzicht van alle initiatieven op het gebied van Informatievoorziening en ICT. Hierbij is gekeken naar de optimale bijdrage van deze initiatieven aan de strategische doelen en thema’s van de directie.
Enkele thema’s en doelstellingen uit het Informatie Beleidsplan:
Wat ga je doen?
Als senior informatieadviseur bij gemeente Den Haag maak je deel uit van het centrale i-Adviesteam Bestuur & Bedrijfsvoering (onderdeel van dienst bedrijfsvoering). Elke i-Adviseur in het team is gekoppeld aan één of meerdere diensten of directies. Elke dienst heeft zijn eigen unieke vraagstukken, zo ook de directie Veiligheid. Tussen de i-Adviseurs in het team vindt veel afstemming en samenwerking plaats onder leiding van de businesspartner Informatievoorziening (tevens afdelingsmanager). Je primaire focus ligt dus op de directie Veiligheid, maar in afstemming met de andere i-Adviseurs kan het ook zo zijn dat je een bijdrage levert aan initiatieven en uitdagingen van andere directies.
Als senior informatieadviseur:
Wat bieden wij?
Je krijgt volop ruimte voor eigen initiatieven en met ons mee te denken over de ontwikkeling van de informatievoorziening. Alles in een prettige werksfeer en een open cultuur. Jouw werkplek is uitstekend te bereiken met het OV en het strand is altijd vlakbij, maar we geven je ook de mogelijkheid om thuis te werken.
Ook kun je rekenen op:
Wie zijn wij?
Je wordt onderdeel van de Dienst Bedrijfsvoering. Bij de Dienst Bedrijfsvoering maken we het werk van de gemeente mogelijk. Van schone en veilige werkplekken, een solide ICT-infrastructuur, één financiële administratie, communicatie in de stad tot en met beleid voor bijvoorbeeld maatschappelijk verantwoord inkopen en modern werkgeverschap. Wij regelen het, zodat de bijna 10.000 ambtenaren hun werk voor de stad en inwoners van Den Haag goed kunnen doen.
De komende jaren bouwen we stap voor stap samen verder aan de Dienst Bedrijfsvoering. Het is onze ambitie om er een dienst van te maken, die zich snel kan aanpassen aan nieuwe werkelijkheden en moderne dienstverlening biedt. Daarbij is volop ruimte om met elkaar te werken aan nieuwe, slimme oplossingen, innovatie en persoonlijke ontwikkeling.
Je wordt onderdeel van de Dienst Bedrijfsvoering, welke nu nog bestaat uit de organisatieonderdelen BEC (Bedrijfsvoering expertisecentrum), IDC (Intern Dienstencentrum) en I&A (Informatisering & Automatisering). Met ruim 1500 medewerkers adviseren en ondersteunen wij de gemeentelijke organisatie efficiënt en professioneel. Samen zorgen wij ervoor dat iedereen bij de gemeente zijn werk goed kan doen, voor de stad en de inwoners van Den Haag. Daarbij is volop ruimte om te werken aan nieuwe, slimme oplossingen, innovatie en persoonlijke ontwikkeling. De dienst Bedrijfsvoering is volop in ontwikkeling en zal per uiterlijk 1 maart 2022 de volgende onderdelen omvatten: Personeel en Organisatie, Financiën, Inkoop, Communicatie, Informatisering en Automatisering en Juridische Zaken. Over Facilitaire Zaken en Huisvesting volgt nog definitieve besluitvorming.