Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
28/09/2021
Status:
Open
Apply before:
14/10/2021
Hours p/wk:
36

Description:

De Dienst ICT ondersteunt de politie op het brede terrein van ICT-diensten. Het Meldkamer Diensten Centrum (MDC) beheert en onderhoudt onder andere de meldkamersystemen C2000, GMS, 1-1-2 en NL Alert en zorgt voor verdere ontwikkeling en verbreding van de diensten. Het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) ondersteunt centralisten bij het verkrijgen van informatie van de melders van urgente incidenten en het aansturen van de hulpverlenende eenheden van de politie, brandweer en ambulance.

 

Wat ga je doen?

Als senior informatieanalist bij het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) participeer je in Agile uitgevoerde projecten voor ontwikkeling en implementatie van GMS. Je schrijft functionele specificaties voor wijzigingen in GMS en overlegt hiervoor met het gebruikersveld. Je biedt ondersteuning bij de implementatie, het testen, de invoering en de evaluatie van vernieuwingen. Daarnaast controleer je de geïmplementeerde wijzigingen, schrijft releasenotes en werkt documentatie bij. Je bent aanspreekpunt voor functionele vragen van gebruikers en behandelt ad hoc verzoeken. Je analyseert storingen in de applicatie en doet voorstellen voor de implementatie van functionele aanpassingen. Tevens ondersteun je de teamchef en ben je aanspreekpunt van de GMS bouwkamer, waarin jij de werkzaamheden verdeelt onder de teamleden. Samen met de teamchef voer jij bijvoorbeeld functioneringsgesprekken en pak jij als meewerkend voorman de coördinerende rol.

 

Het aantal aangesloten meldkamers zal worden teruggebracht van 17 naar 10. Hierbij is standaardisatie van data in GMS een belangrijke doelstelling. Je vindt het leuk om hiermee aan de slag te gaan en hebt er zin in om hier jouw bijdrage aan te leveren.

 

Kort samengevat staat de senior informatieanalist (GMS) voor:

 • het leveren van snelle en wendbare ICT-dienstverlening aan de gebruikers van GMS;
 • de kwalitatieve en betrouwbare ICT-dienstverlening door operationeel bewustzijn in een 7x24 organisatie;
 • een goede dienstverlening door, soms, complexe problematiek te onderzoeken, te rapporteren en adviseren;
 • operationeel aansturen van het team specialisten en wekelijkse rapportage aan de teamchef en dienstenmanagement.

 

Waar ga je werken?

We reserveren alvast een plek voor je in Driebergen in het Meldkamer Diensten Centrum (MDC). Als senior informatieanalist maak je onderdeel uit van de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS). Er werken in totaal ongeveer 470 collega’s aan de levering en instandhouding van de dienstverlening van het meldkamerdomein. Dit doen we in nauwe samenwerking met en onder functionele aansturing van de directeur LMS. De LMS organiseert en beheert een 24/7 bereik- en beschikbaar netwerk. Dit binnen maximaal tien operationeel en technisch met elkaar verbonden meldkamerlocaties waarop de brandweer, politie, ambulance en Koninklijke Marechaussee hun meldkamerfuncties (gezamenlijk) kunnen uitoefenen.

 

Wie ben jij?

Je voelt je verantwoordelijk voor je handelen. Duidelijkheid en structuur kun jij zelf aanbrengen en je bent niet snel van je stuk gebracht. Je bent ondernemend en pakt de regie. Je kunt je verplaatsen in de operationele omgeving, bent je bewust van de politiek gevoelige omgeving en gaat daar tactisch mee om. Je creëert duidelijkheid en transparantie en hanteert procesmatig werken waar nodig. Samenwerken, problemen analyseren, presenteren en organiseren, gaan jou heel natuurlijk af. Je weet met politiek gevoelige onderwerpen om te gaan en kunt moeiteloos schakelen met collega’s in het IT-werkveld en de business. Je weet als geen ander dat aanpassen bij het snel veranderende ICT landschap, snel en wendbaar werken vraagt van het team. Je hebt daarom een flexibele werkhouding.


Daarnaast beschik je over:

 • een hbo-diploma in de richting ICT (bij voorkeur in de richting van communicatietechnologie);
 • aantoonbare ervaring in aansturing;
 • management kwaliteiten;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands, als in Engels
 • een rijbewijs B.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.547,- en maximaal € 5.296,- (schaal 11 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over onder andere data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime challenge op it.kombijdepolitie.nl.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.