Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
19/06/2023
Status:
Open
Apply before:
14/07/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Het Team Open Bronnen is opzoek naar seniors met veel kennis binnen het werkveld OSINT. Vanuit het intelligencedomein, draag je met je OSINT-specialisme bij aan diverse politie-operaties. Bij complexe vraagstukken weet je jezelf te verbinden aan de gespecialiseerde collega’s en netwerkpartners en andersom adviseer jij je politie-collega’s, om samen OSINT-vaardiger te worden. Ben je goed in het analyseren van patronen en kun je verbanden leggen tussen gegevens? Reageer dan snel!

 

Wat ga je doen?

Als senior intelligence werk je vanuit een specialistenteam en ligt je focus op het verzamelen, interpreteren en analyseren van relevante informatie verkregen uit open(bare) bronnen, vraaggestuurd of op eigen initiatief. Door deze informatie te combineren met politie-informatie, kun je online gegevens, trends, netwerken en fenomenen identificeren, analyseren en duiden. Hierbij houd je rekening met afbreukrisico's, en bewaak je zelf de juridische kaders die gelden voor het verrichten van (online) opsporingshandelingen. Je ondersteunt bij het toegankelijk maken, veiligstellen en verwerken van de juiste content en internetdata en deelt deze met relevante partners, met name binnen de domeinen intelligence, opsporing en handhaving. De informatie die jij hebt veiliggesteld weet je duidelijk te verwoorden en verantwoorden in informatieproducten of processen-verbaal. Samenwerking in deze functie is essentieel. Bij complexe vraagstukken weet je jezelf te verbinden aan de gespecialiseerde collega’s en netwerkpartners en andersom adviseer jij je politie-collega’s, om samen OSINT-vaardiger te worden. Ook kan er een beroep op je worden gedaan om mee te werken aan een projectmatige taak van het team, waarbij de focus ligt op een intelligencevraagstuk, met een abstract en verdiepend karakter. Je draait mee in piket binnen het team en kan daarnaast worden ingezetbij acute situaties waarbij het specialisme van Team OSINT nodig is, zoals een (N)SGBO (opschalingsvorm in de operatie). Je bent bereid om te werken in onregelmatigheid als het werk daarom vraagt.

 

Waar ga je werken?

De Dienst Landelijke Informatie Organisatie (DLIO) bestaat uit diverse afdelingen die de politieorganisatie 24/7 voorzien van actuele informatie voor het politiewerk. Samen met onze partners bouwen we aan een actuele en betrouwbare informatiepositie. Eén daarvan is de Afdeling Landelijke Informatie (ALI). De afdeling levert hoogwaardige intelligence voor een effectieve aanpak van veiligheidsvraagstukken waarbij onze producten en diensten leiden tot inzicht, overzicht en vooruitzicht. Jij komt te werken bij het Team Open Bronnen. Ons team, dynamisch en ambitieus,richt zich op het vinden van informatie op internet, het toekennen van betekenis daaraan en het toepasbaar maken daarvan binnen de politieorganisatie. Onze specialistische taken verrichten wij veelal autonoom maar werken daarin ook samen met de andere teams binnen de eenheid maar ook buiten de Landelijke Eenheid. Wij richten ons op de complexiteit van online gegevens garing (OGG-5) en werken vanuit drie invalshoeken: (vroeg)signaleren van online gedragsveranderingen, identificeren en valideren van online gegevens, en het onderzoeken en toepassen van de nieuwste internettechnologieen en -tooling.

Momenteel bevindt de Landelijke Eenheid, en daarmee ook DLIO, zich volop in transitie. Hierbij worden fundamentele veranderingen, zowel op organisatorisch vlak als op het gebied van werkcultuur en leiderschap, aangepakt. Het streven is om het komende jaar zoveel mogelijk stappen te maken in de richting van datagedreven werken.

 

Wie ben jij?

Je bent goed in het analyseren van patronen en legt verbanden tussen gegevens. De kennis en deskundigheid die je meebrengt vanuit recente ervaring, deel je met collega's. Kwaliteit verlies je niet uit het oog, je toetst en evalueert regelmatig de kwaliteit van het werk, ook van anderen. Je bent een netwerker en een bruggenbouwer tussen afdelingen binnen de DLIO, maar ook daar buiten. Het bepalen van prioriteiten is voor jou geen probleem. Je bent in staat om met gerichte vragen de noodzakelijke informatie te vergaren. Informatie leg je nauwkeurig vast, je neemt initiatief en hebt een uitstekend organisatievermogen. Door je enthousiasme en drive om zaken op te lossen, krijg je mensen mee. Je geeft en ontvangt feedback en maakt gemakkelijk de verbinding met anderen. Je bent vindingrijk, geduldig en bezit een gezonde dosis improvisatievermogen.

Verder heb je:

  • een mbo 4-diploma;
  • affiniteit werken met data;
  • goede digitale vaardigheden, ben je handig met Microsoft Office;
  • programma's en sta je open voor werken met nieuwe programma's.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen-Rijsenburg. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling. Binnen de politie investeren we in jouw toekomst.

We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.618,- en maximaal € 4.113,- (schaal 8 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is senior intelligence.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.