Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
22/02/2021
Status:
Open
Apply before:
08/03/2021
Hours p/wk:
32

Description:

Openbaar Ministerie
Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Veiligheid en Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde. Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Dat doet zij samen met de politie en andere opsporingsdiensten. Bij strafbare feiten kan het gaan om overtredingen en misdrijven, variërend van winkeldiefstal tot moord. Na opsporing beslist het OM of het de zaak verder zelf afhandelt of dat verdachten voor de rechter moeten verschijnen. Het OM ziet toe op een correcte uitvoering van vonnissen: het betalen van geldboetes, het uitzitten van gevangenisstraffen of het uitvoeren van taakstraffen.

 

Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten en die diversiteit vinden we belangrijk. We streven dan ook naar een inclusieve organisatiecultuur waarin alle collega’s zich thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Óók in talent en groei.

 

 

Het Parket-Generaal (PaG)
Het College van procureurs-generaal vormt het landelijk bestuur van het OM. Het College wordt hierin bijgestaan en ondersteund door een landelijke staf, gezamenlijk het Parket-Generaal. Het Parket-Generaal is gelegen in het centrum van Den Haag vlakbij het Centraal Station.

Werken bij het Parket-Generaal betekent werken in het bestuurlijke centrum van Nederland. Een kleurrijke stad met een rijke historie en cultuur. Met meer dan 150 collega’s lever je een bijdrage aan het werk van het Openbaar Ministerie. Samen zijn we het Parket-Generaal en wij geloven in de kracht van diversiteit en inclusie, in alle lagen van de organisatie. Met medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, seksuele geaardheid, arbeidsbeperking en verscheidenheid in opleiding en ervaring. Een organisatie waar we gebruik maken van elkaars verschil, kwaliteiten en talenten. Een organisatie waar iedereen ertoe doet, zichzelf mag zijn, gerespecteerd en gewaardeerd wordt.

Het Parket-Generaal bestaat uit Beleid & Strategie, Communicatie, Besturing en Beheersing, het Wetenschappelijk Bureau OM, Bedrijfsvoering & Staf en de afdeling Bestuurlijke Juridische Zaken (BJZ). BJZ is op zoek naar een gedreven (senior) juridisch medewerker bestuursrecht.

 

 

De afdeling en de functie
De afdeling BJZ ondersteunt het College van procureurs-generaal bij gevoelige zaken en incidenten. Daarnaast behandelt de afdeling uiteenlopende bestuurlijke en/of juridische aangelegenheden (zoals kamervragen, CTC-zaken, medisch-ethische zaken, schadevergoedingszaken, klachten, WOB-verzoeken en privacy kwesties. Het zwaartepunt van de functie betreft het op hoog niveau afhandelen van bovengenoemde bestuurlijke en /of juridische aangelegenheden.

Met enige regelmaat vertegenwoordig je het College in procedures bij de bestuurs- en/of de civiele rechter. Je werkt nauw samen met collega’s van de parketten in het land en de andere afdelingen binnen het Parket-Generaal. Niet in de laatste plaats heb je ook veel contact met collega’s van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Bij de advisering over individuele bestuurlijk-juridische aangelegenheden kijk je verder dan de zaak alleen, je herkent gevoeligheden, trends en maatschappelijke ontwikkelingen.

 

 

Wat vragen we?

  • Je hebt een universitaire studie Nederlands recht voltooid en beschikt over ruime en relevante ervaring in het vakgebied bestuursrecht/privacyrecht (Wob, AVG, WJSG).
  • Proceservaring is een pre.
  • Je beschikt over organisatie- en politiek-bestuurlijke sensitiviteit, scherpe oordeelsvorming, omgevingsbewustzijn, probleemanalyse, overtuigingskracht, besluitvaardigheid en je bent nauwkeurig. Tegelijkertijd weet je hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden.
  • Je presteert goed onder druk.
  • Je hebt kennis van en affiniteit met de opsporing en vervolging van strafbare feiten en bij voorkeur kennis van en inzicht in de politiek-bestuurlijke omgeving van het OM.

 

Wat bieden we?
Een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar in een inspirerende werkomgeving met enthousiaste professionals. Het OM investeert in de ontwikkeling van zijn medewerkers en biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget van 16,37% van je salaris. Afhankelijk van opleiding en werkervaring, geschiedt de inschaling in schaal 12 (minimaal € 3.842,26 en maximaal € 5.710,80 bruto bij een 36-urige werkweek).

 

 

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je jaarsalaris en IKB-uren. Met IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren ook onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Bijzonderheden

  • Detachering behoort tot de mogelijkheden;
  • Een veiligheidsonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure; er moet een Verklaring van geen bezwaar worden afgegeven door de AIVD;
  • Voor Van Werk Naar Werk Kandidaten die op deze vacature reageren zal conform de VWNWprocedure worden gehandeld;
  • Het mobiliteitsbeleid van OM geeft aan dat bij gelijke geschiktheid mobiliteitskandidaten een voorkeurspositie innemen;
  • Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.