Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
16/05/2023
Status:
Open
Apply before:
05/06/2023
Hours p/wk:
38

Description:

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair? Word jij onze nieuwe Senior Medewerker Veiligheid?

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland. Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?

 

Wat ga je doen?

Als Senior Medewerker Veiligheid (security) lever je een belangrijke bijdrage aan de veiligheidsaspecten van Directies & Stafelementen van het Commando Materieel en IT/Sectie Dienstverlening (COMMIT) waarbij je nauw samenwerkt met je collega’s binnen het team en met het Cluster Security. Je fungeert als het 1e aanspreekpunt op het gebied van Security en coördineert de werkzaamheden binnen het team. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het in behandeling nemen van veiligheidsonderzoeken, het aanvragen en verstrekken van autorisaties voor toegang tot het kazerneterrein, het gebouw en specifieke ruimten, de uitgifte van wapenvergunning voor burgermedewerkers etc. Ook wel de front-office taken. Daarnaast ben je inhoudelijk als Senior medewerker Veiligheid voornamelijk bezig met het ondersteunen en adviseren van de Directies & Stafelementen COMMIT als het gaat om uiteenlopende security vraagstukken. Om de taken en werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren heb je veel overleg met diverse functionarissen zoals lijnmanagers en eindgebruikers.

De Senior medewerker Veiligheid heeft daarnaast ook de taak/rol van preventiemedewerker. Je ondersteunt en geeft (on)gevraagd advies aan het lijnmanagement op het gebied van Arbo. Dit betekent concreet dat je zorgdraagt voor het opstellen van een RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie) en een bijdrage levert aan een adequate bedrijfshulpverlening (BHV) op locatie. Je hebt een toezichthoudende taak/rol en bent verantwoordelijk dat taken conform wet- en regelgeving en audits op tijd worden uitgevoerd.

Je start de dag met een lekker kopje koffie/thee en praat wat bij met de collega’s van de Sectie Dienstverlening. Vervolgens ga je aan de slag met je taken en werkzaamheden en helpt zo nu en dan een klant die aan de balie staat. Tussen alle werkzaamheden door heb je overleg met klanten over uiteenlopende security vraagstukken en levert een bijdrage aan het op te leveren advies aan een lijnmanager. Je overlegt met de medewerkers binnen het team of er nog bijzonderheden zijn en monitort of de werkzaamheden conform regelgeving en strikte deadlines wordt uitgevoerd.

Het betreft een functie binnen de Sectie Dienstverlening in een zeer dynamische omgeving aangezien het COMMIT volop in beweging is. Het aantal (materieel)projecten is groeiende en daarmee ook de behoefte aan security producten en diensten en benodigde ondersteuning. De werkzaamheden worden in teamverband uitgevoerd en dat betekent concreet dat je gaat samenwerken met in eerste instantie de medewerkers binnen het team Veiligheid en met de overige medewerkers binnen de Sectie Dienstverlening.
De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit de Kromhout Kazerne te Utrecht.

 

Functie-eisen

Wat vragen we?

Kwalificaties

 • Je hebt een HBO- opleiding afgerond, bij voorkeur in de richting van security management (zoals Middelbare Veiligheidskunde, Hogere Veiligheidskunde, Arbo management en arbeidshygiëne);
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent klantgericht;
 • Je kan goed functioneren in teamverband, maar ook zelfstandig;
 • Je kan prioriteiten stellen en bent proactief;
 • Je bent leergierig en weet je collega's en medewerkers te motiveren.

Voor de uitvoering van deze functie beschik je minimaal over een HBO werk- en denkniveau (of een gelijkwaardige combinatie van opleiding en ervaring) en beschik je over een veiligheidskundige gerichte opleiding zoals Middelbare of Hoge Veiligheidskunde en/of Arbomanagement. Je hebt de nodige kennis en ervaring op het gebied van veiligheid en daarvoor de juiste opleidingen gevolgd. Daarnaast is het hebben van kennis met betrekking tot vigerende wet- en regelgeving op het gebied veiligheid (Security) van belang. Voor deze functie is een screening op B-niveau vereist je dient er rekening mee te houden dat als je niet aan deze eis voldoet er een (aanvullende) veiligheidsonderzoek wordt uitgevoerd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in een sterk en aan verandering onderhevig zijnde omgeving. De veranderingen spelen zich af op het gebied van organisatie, strategie, doelstellingen en technologische ontwikkeling. Je bent flexibel en kan met deze veranderingen omgaan. Daarnaast beschik je over goede communicatie vaardigheden zowel in woord als geschrift. Je bent een teamplayer en coacht de medewerkers binnen het team Veiligheid.

 

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau schaal 9
 • Salaris­omschrijving Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur. Je inschaling wordt gebaseerd op je werkervaring en opleidingsachtergrond.
 • Maand­salaris Min €3.146 – Max. €4.343 (bruto)
 • Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
 • Contract­duur Betreft een tijdelijke functie met uitzicht op vast
 • Maximaal aantal uren per week 38

Overige arbeids­voorwaarden

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

 

Bijzonderheden

 • De selectiegesprekken zullen plaatsvinden in week 24; het zou kunnen dat gesprekken met externe kandidaten later of niet gepland worden aangezien de interne selectieronde eerst gehouden gaat worden.
 • Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.
 • Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je afkomstig zijn uit een land uit de Europese Economische Ruimte. Mocht dit niet het geval zijn dan beschik je over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).

Defensie COMMIT is van iedereen en voor iedereen, we zijn ervan overtuigd dat we met een diverse en inclusieve organisatie onze taak, verbinding maken tussen willen en kunnen, het beste kunnen uitvoeren wanneer ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij. Wij nodigen je daarom graag uit om te solliciteren op deze functie!