Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
02/06/2023
Status:
Open
Apply before:
26/06/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Helpdesk spoofing, een wereldwijd probleem. Criminelen doen zich voor als ECHTE bank- of overheidsinstantie medewerkers. Slachtoffers worden met slinkse praatjes misleid. Miljoenen euro’s worden zo buitgemaakt. De internationale spoofingsdienst; iSpoof die vanuit Nederland dit op bestelling mogelijk maakte, is opgerold. 140 internationale arrestaties. Gerealiseerd door goed speurwerk. Maar was onmogelijk als de politie niet veilig onderling of met instanties (overheden) kan communiceren.Componenten als firewalls, proxy’s en encryptie apparatuur zijn dé bouwstenen voor een veilige informatievoorziening. Als senior netwerkspecialist weet jij precies hoe je onze netwerkvoorzieningen in stand houdt en deel je graag je kennis met anderen. Help jij mee, Nederland veilig te maken?

 

Wat ga je doen?

Met je team maak je plannen van aanpak voor de uitvoering van werkzaamheden. Je levert input aan voor de voorbereiding hiervan. Ook voer je wijzigingen uit in netwerk/security-componenten, behandel je incidenten en draag je bij aan analyse en onderzoek. Op afstand begeleid je de installaties van netwerkapparatuur, dit doe je door de inzet van lokale ondersteuning en leveranciers. In initiële gevallen ben je ook zelf op locatie.

Als senior netwerkspecialist neem je regelmatig deel aan (multidisciplinaire) projecten op het gebied van de ICT-infrastructuur en onze Agile rituelen. Een lek in onze beveiliging is funest voor de veiligheid! Onbetrouwbare verbindingen, onacceptabel! Dat begrijp jij als geen ander. Daarom signaleer en analyseer je proactief technische en organisatorische knelpunten. Zie je iets wat beter kan? Dan kom je met een verbetervoorstel. Daarnaast coach, adviseer en ondersteun je netwerkbeheerders. Wil de organisatie, of misschien wel de minister, dat een applicatie wordt aangepast of ontwikkeld? Dan zorg jij indien nodig, gezamenlijk met een ontwerper, dat deze vraag wordt vertaald naar de techniek.

We vinden het belangrijk dat onze ICT-diensten 24/7 beschikbaar zijn. Daarom kan het zijn dat je in geval van incidenten of changes met grote impact ook buiten kantoortijden aan het werkt bent. Ook het meedraaien in consignatiediensten maakt deel uit van je takenpakket.

 

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij Team Netwerken. Hier werk je met zo’n honderd IT-professionals die samen een overgroot deel van het complexe en hoogtechnologische politie ICT-infrastructuur beheren. Ieder met zijn eigen specialisme, zoals telefonie, verbindingen, routing, switching, encryptie en security. Allemaal voor de veiligheid van Nederland. Regelmatig kom je in contact met ‘blauw’, oftewel de agenten en rechercheurs. Bijvoorbeeld op onze netwerkdagen, of als je met je collega’s mag figureren in levensechte politieoefeningen. Zo weet je altijd waar je het voor doet!

Als je bij ons komt werken mag je op een spectaculaire wijze kennismaken met het politievak; meedraaien in een basisteam! Hierdoor zie je wat het werken als agent inhoudt en kun je tijdens je werk als senior netwerkspecialist een betere verbinding maken met de operatie.

Wij investeren in onze medewerkers, ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden zijn eersteklas. Thuiswerken en flexibele werktijden zijn veelal mogelijk.

 

Wie ben jij?

Je bent een gepassioneerd IT’er die de drive heeft om bij te dragen aan de veiligheid in Nederland. Je bent alert op nieuwe informatie en past nieuwe technieken of werkwijzen snel en effectief toe. Is er een kritische situatie? Dan herken jij het probleem en stel je prioriteiten. Je bent kwaliteitsgericht, communicatief vaardig en werkt samen met anderen om problemen op te lossen. Daarnaast weet je collega’s te motiveren en te enthousiasmeren en kun je jezelf, jouw visie en je team goed presenteren. In overleggen sta jij stevig in je schoenen. Je geeft het aan wanneer je het ergens niet mee eens bent en neemt mensen mee in je gedachtegang. Ook kun je goed schakelen tussen verschillende projecten en pas je je gemakkelijk aan wanneer de situatie daarom vraagt. Het opstellen van adviezen en rapportages is voor jou geen probleem. Bij voorkeur heb je inzicht  in releaseplannen, architectuurplannen, bouwstenen en in een procesmodel- en besturingsmodel.

 

Verder heb je:

 • een hbo-diploma in de richting van ICT en enkele jaren ervaring, liefst in een soortgelijke functie;
 • meerdere Security en/of Vendor Certificering;
 • uitgebreide kennis en ervaring met diverse netwerk- en security oplossingen;
 • kennis van automation en/of scripting van security componenten zoals bv firewalls, encryptie, proxy’s;
 • kennis van methodieken als Agile en SCRUM;
 • kennis van PRINCE2 en ITIL Intermediate.

We omarmen diversiteit en inclusie, thuis voelen is essentieel. We kunnen je veel kennis bijbrengen maar je eigen stijl en houding breng je zelf mee. We zijn op zoek naar een zelfstandige en stevige persoonlijkheid. Die niet afwacht maar steeds de stap vooruitzet. Eigen initiatief wordt hierin zeer gewaardeerd.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.
 • De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over onder andere data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.