Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
04/09/2023
Status:
Open
Apply before:
21/09/2023
Hours p/wk:
38

Description:

Ben jij helemaal ‘into privacy’ en vind je het interessant om een professionele organisatie volwassener te maken op dit gebied? Jouw kennis, kunde en (advies)skills kunnen we bij NWO goed gebruiken. We investeren in (nog) beter omgaan met privacy. En we investeren graag in jou!

 

Je trekt nauw op met je collega-Senior Privacy Officer; samen zijn jullie verantwoordelijk voor het borgen van privacy bij NWO. Jullie zijn ware ambassadeurs op het gebied van privacy en gegevensbescherming. In deze rol werk je ook samen met de privacycoördinatoren in de verschillende organisatieonderdelen om de privacywetgeving en het beschermen van persoonsgegevens door te voeren en toe te passen. Met elkaar maken – en houden – jullie NWO privacy-compliant. Verder werk je samen met de Functionaris Gegevensbescherming (FG), de Information Security Officer (ISO) en de privacyjuristen van de afdeling Juridische Zaken.

 

Jij en je collega dragen het belang van de gegevensbescherming en privacywetgeving uit in de organisatie en jullie zorgen ervoor dat collega’s privacy als uitgangspunt meenemen bij nieuwe projecten, toepassingen en verwerkingsactiviteiten. Jullie hebben ook een rol in het bewaken en verbeteren van de processen die dit mogelijk maken.

 

Jouw werk in de praktijk:

 • Je implementeert het privacybeleid
 • Je bent aanspreekpunt voor collega’s als het gaat om privacyvraagstukken
 • Je adviseert over privacy-compliance
 • Je ondersteunt bij het uitvoeren van DPIA’s en het opvolgen ervan
 • Je draagt actief bij aan het privacy-bewustwordingsprogramma, o.a. door het geven van trainingen
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de administratieve verplichtingen die volgen uit de AVG. Je beheert onder meer het verwerkingsregister en het datalekregister. Je stelt de procedures op die nodig zijn om de registers op te maken en te onderhouden
 • Je neemt het voortouw in crisissituaties rondom privacy, bijvoorbeeld bij datalekken.

Dit breng je mee

Je hebt een analytische geest en je hebt oog voor de verschillende belangen binnen de organisatie. Die weeg jij zorgvuldig af, jouw oplossingen zijn het resultaat van weloverwogen keuzes. Je communiceert sterk en helder, en je kunt je goed inleven in je gesprekspartner. Je luistert goed en achterhaalt zo wat er speelt in de organisatie als het gaat om privacy. Je kunt privacy-onderwerpen voor iedereen in de organisatie op een eenvoudige manier uitleggen. Presenteren vind je leuk en het ligt je: je weet de aandacht van je publiek vast te houden en brengt de boodschap goed over.

 

Je weet mensen mee te krijgen en samen te brengen, ook (of juist!) als er tegengestelde belangen zijn. Je zet een heldere koers uit en zorgt er op een doortastende manier voor dat deze wordt gevolgd.

 

Je hebt:

 • een academisch werk- en denkniveau en bij voorkeur een achtergrond in de juridische en/of technische aspecten van privacy
 • inhoudelijke kennis van en ervaring met de AVG
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring, liefst bij een grotere organisatie.

 En bij voorkeur ook:

 • ervaring met het uitvoeren en uitwerken van risicoanalyses en kennis van systematiek die gebruikt wordt in risicoanalyses
 • affiniteit met IT-security en informatieprocessen en informatieveiligheidsprincipes zoals de BIO of ISO2700/2
 • een CIPP/E en/of CIPP/M certificaat.

Hier kom je te werken

De afdeling Juridische Zaken bestaat momenteel uit 14 juristen, 1 privacy officer en 4 collega’s in ondersteunende functies.

 

Het team adviseert de Raad van Bestuur, het directeurenteam de overige medewerkers uit de organisatie op gebieden als bestuursrecht, subsidierecht, WOO-verzoeken, PPS en IP, staatssteun, aanbestedingsrecht en privacy.

 

We houden bij NWO van teams met een mooie mix. Qua leeftijden, achtergronden, ideeën en ervaringen. Bij Juridische Zaken werken doorgewinterde professionals, jonge talenten en alles daar tussenin. Hoe meer verschillende perspectieven, hoe waardevoller. NWO’ers hebben ook veel gemeen: we zijn ambitieus, gedreven door kwaliteit en voelen ons verbonden met ons werk. We willen van elkaar leren en samen beter worden, in een open, collegiale en prettige sfeer. We werken hard, maar er is ook veel ruimte voor onderlinge gezelligheid en afdelings- en teamactiviteiten. Het werkplezier en de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers zijn belangrijk; we besteden daar veel aandacht aan, stimuleren en faciliteren het.

 

Dit bieden wij jou

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoekinstellingen. 

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de periode van 1 jaar, die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen de € 4.267,- en € 6.673,- bruto per maand (schaal 11/12, cao Onderzoekinstellingen). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. NWO is aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en we bieden gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op de aanvullende ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. We werken hybride (deels op kantoor - in Den Haag en Utrecht - en deels thuis). Je krijgt een vergoeding voor het thuiswerken, een NS businesskaart voor reizen met het openbaar vervoer en we stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

 

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – oftewel het succes van NWO – valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

 

Kom jij samen werken aan wetenschap?

Enthousiast over deze functie? Meer informatie krijg je bij Zumreta Schuurman (Senior Privacy Officer). Zij is te bereiken op 06-16321289 of z.schuurman@nwo.nl.

 

Over de wervingsprocedure kun je informatie opvragen bij de P&O adviseur Marianne van der Helm, via WhatsApp (06 23 54 16 84), 070-349 42 80 of m.vanderhelm@nwo.nl.

 

Reageren op de vacature kan uitsluitend via de ‘solliciteer’-button (https://link.inhroffice.com/96f2cfc9-f798-4517-aa01-02da9e72e5fa). Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan ontvangen we graag uiterlijk 21 september aanstaande je cv en motivatiebrief. We zijn heel benieuwd wat jou enthousiast maakt en wat jij wilt bijdragen.

 

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op woensdag 4 oktober en de tweede ronde gesprekken vinden plaats op maandag 9 of woensdag 11 oktober.