Type:
Permanent employment
Location:
Odijk
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
04/09/2023
Status:
Open
Apply before:
31/10/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Binnen de Dienst ICT van de politie zorgt de Sector Programma-, Project- en Interim-management (PPI) ervoor veranderingen gestructureerd en transparant van A naar B te brengen. Draag jij je steentje bij? Wij zoeken ervaren of senior projectmanagers.

 

Wat ga je doen?

Een verandering met een IT-component realiseren heeft nogal wat voeten in de aarde. Soms zit je daarbij dicht tegen de politieoperatie aan. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van Multimedia in de opsporing waarbij een goede samenwerking en communicatie met burgers, bedrijven, gemeenten en andere partners voor zeer groot belang is. Het kan ook gaan om een intern verandertraject met meerdere deelprojecten, zoals werken aan de technologische basis van de toekomst die veilig, betrouwbaar en wendbaar is, of de vernieuwing van het bedrijfsvoeringslandschap.

 

Je zult veel koffie (mag ook thee zijn) moeten drinken met opdrachtgever(s), gebruikers, beheerders en nog heel veel meer mensen om de ’neuzen dezelfde kant‘ op te krijgen. Hierbij wordt van jou verwacht dat je het voortouw neemt, knopen doorhakt, bijeenkomsten organiseert maar ook zware gesprekken voert. Dit alles in een omgeving waarin jij niet de enige bent met een veranderopdracht en waar planmatig wordt gewerkt zodat het belastinggeld verantwoord wordt uitgegeven. Als  senior projectmanager ben je gepokt en gemazeld door ervaring en met een drive om projecten te realiseren, bij voorkeur met ervaring bij de overheid.

 

Als senior projectmanager denk je mee over nieuwe ontwikkelingen & technieken binnen het vak projectmanagement en ben je bereid jouw kennis en ervaring te delen met collega’s.

 

Je houdt je onder andere bezig met:

 • de planning, voortgang, kwaliteit, kostenbewaking en een goed eindresultaat;
 • signaleren en mitigeren van risico’s en issues, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft;
 • een goede teamspirit;
 • het coachen van medewerkers binnen je project in hun vakinhoudelijke expertise;
 • het bijdragen aan verdere professionalisering.

Waar ga je werken?

Met 65.000 collega’s is de politie dagelijks bezig om Nederland veilig te houden. Als Politiedienstencentrum (PDC), de bedrijfsvoeringsorganisatie van de politie, staan we voor de veranderopgave om onze collega’s te voorzien van de juiste (digitale) middelen om 'waakzaam en dienstbaar' te blijven. Binnen het PDC (Dienst ICT) zorgt de Sector PPI ervoor om veranderingen met een IT-component, voor de politie en haar ketenpartners gestructureerd en transparant van A naar B te brengen. De Sector PPI levert capaciteit voor het leiden van programma's en projecten binnen de politie. Deze programma’s betreffen de realisatie van de afgesproken veranderdoelen en baten. De sector PPI omvat ongeveer 200 geëngageerde medewerkers die volgens een professionele projectaanpak werken.

 

Wie ben jij?

Onder hoge druk het speelveld blijven overzien? Dat levert jou geen problemen op! Met een berg energie weet jij je onderwerpen snel eigen te maken en betrek je je stakeholders daarbij. Daarnaast beschik je over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, kun je goed analyseren, ben je klant- en kwaliteitsgericht en dat zonder 9-tot-5-mentaliteit. Als ervaren projectmanager sta je zelfstandig aan de lat voor de realisatie van een vooraf gedefinieerd doel. Ook kan het zijn dat je deel uit maakt van een groter project- of programmateam. Als senior projectmanager ben je een volwaardig gesprekspartner voor de leiding, maar ook voor de projectmedewerkers in je projectteam, en weet je meerdere stakeholders te sturen binnen een complex krachtenveld. Je bent verantwoordelijk voor projecten waarvan alleen de oplossingsrichting bekend is. Ook kan je goed samenwerken, beschik je over overtuigingskracht en heb je oog voor politiek-bestuurlijke verhoudingen binnen- en buiten de organisatie.

 

Daarnaast beschik je over:

 • een hbo-diploma (bachelor);
 • affiniteit met projectmanagement binnen een overheidsomgeving;
 • kennis van projectmanagement methodieken (Agile, Scrum, Prince2);
 • een IPMA certificering (C of hoger) of je bent bereid en aantoonbaar in staat om deze binnen 2 jaar te behalen op basis van een bestaand portfolio van geschikte programma's/projecten;
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat wij bieden

De standplaats is Odijk. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 4.504,- en maximaal € 6.368,- 12 (senior) Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist D, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT-ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op https://it.kombijdepolitie.nl/
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.