Keywords:
Security, SOC
Type:
Permanent employment
Location:
Leiden
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
19/07/2022
Status:
Open
Apply before:
30/09/2022
Hours p/wk:
40

Description:

Kom werken als SOC Security Specialist bij Universiteit Leiden!

Als security specialist maak je deel uit van het vernieuwde SOC/CERT-team van het ICT Shared Service Center (ISSC) van de Universiteit Leiden. Je hebt een belangrijke rol om de ICT-omgeving te beschermen tegen cyberdreigingen en hackpogingen. Het team waarin je komt te werken doet dit zowel pro-actief als reactief en is hiervoor de spin in het web voor alle systemen, zowel in onze private- als in de public cloud. 

 

Je krijgt binnen binnen dit team alle mogelijkheden voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt groeien in een richting die je zelf kiest, denk bijvoorbeeld aan een specialisatie op het gebied van SIEM, vulnerability management of intrusion detection maar er zijn ook volop mogelijkheden in andere gebieden zowel binnen als buiten het ISSC.

 

In deze rol zorg jij ervoor dat security-issues en -incidenten binnen het Agile-team adequaat worden opgepakt en dat er bij geconstateerde kwetsbaarheden actie wordt ondernomen. Met behulp van nieuwe technologieën ben jij medeverantwoordelijk om ons netwerk 24/7 optimaal te kunnen beschermen. Daarvoor gebruik je bijvoorbeeld SIEM-technologie, logsystemen, troubleshooting-tools of (zelf ontwikkelde) scripts. 

 

Het adviseren en maken van verbeterplannen op het gebied van security is eveneens onderdeel van je werk. Daarnaast ben je de security-vraagbaak voor jouw (Agile-)team.


Bij grote incidenten tijdens de 24/7 dienst neem je de leiding in het CERT-team en zorg je ervoor dat issues adequaat worden opgelost.

 

Functie-eisen:
•   HBO- of WO-diploma richting Informatica of vergelijkbaar;
•   In het bezit van SANS GSEC, SANS GCIH of een vergelijkbaar certificaat;
•   In het bezit van CISSP of CISM certificering of aantoonbare ervaring op een vergelijkbaar kennisniveau en bereid voornoemde certificering te behalen;
•    Technische kennis van de informatiebeveiliging van ICT-infrastructuren zoals virtualisatie, netwerken, datacenter, servertechnologie, internet/cloudtechnologie, software en informatiesystemen;
•    Kennis van de normenkaders van informatiebeveiliging zoals VIR, BIR en ISO 27001;
•    Bereidheid om bereikbaarheidsdiensten te draaien; 
•    Actuele kennis van cybersecurity-dreigingen en je bent in staat deze praktisch hanteerbaar te maken.

 

Verder is het een pré wanneer je:
•    Ervaring hebt binnen een securityteam, met name in detection engineering en/of threat hunting:
•    Kennis en ervaring hebt met architectonische normenkaders als HORA/NORA en TOGAF;
•    Kennis en ervaring hebt van SIEM-technologie, logsystemen, vulnerability-tools, IDS of andere security-tooling;
•    Kennis hebt van privacy-wetgeving (AVG) en de procedurele afhandeling van datalekken.

 

Je herkent jezelf daarnaast in de volgende competenties:
• Je hebt een proactieve, oplossings- en resultaatgerichte houding; je pakt graag zelf zaken op, signaleert knelpunten en komt met een voorstel/oplossing. Je voelt je verantwoordelijk en zet door in moeilijke situaties.
• Je werkt graag zelfstandig maar gezamenlijke resultaten behalen in een team vind je minstens zo belangrijk. Je deelt daarnaast graag je kennis en ervaring om bij te dragen aan resultaten, het team en je collega's. 

 

Beschrijving Organisatie
Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de IT dienstverlener van de Universiteit Leiden, één van Europa’s meest gerenommeerde en oudste Universiteiten en daar zijn we trots op! In een continue veranderende omgeving waar vernieuwing centraal staat, werken we met ongeveer 150 collega’s steeds meer in Agile teams om moderne en flexibele IT diensten te leveren aan onze researchers, docenten, studenten en bedrijfsvoering.  

 

Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde IT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen en beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen zoals meerdere datacenters en een supercomputer.  

 

De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega’s die op zoek zijn naar dynamiek en die zichzelf vakmatig continu op hoog niveau willen blijven ontwikkelen. Binnen het ISSC zijn hier veel mogelijkheden voor! 

Flexibiliteit vind je onder andere in verlofdagen, thuiswerken en we streven naar een diverse werkomgeving waarin je je welkom en gewaardeerd voelt en je met je eigen unieke talent een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van het ISSC.  

 

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2846 ,- en maximaal € 4490 ,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt je nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

 

Verklaring omtrent het gedrag (VOG) 
In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vind je hier.

 

Diversiteit en inclusie 
Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

 

Informatie 
Heb je vragen? Neem contact op met Marga Overdevest, Afdelingsmanager Strategy & Facilities, m.a.m.overdevest@issc.leidenuniv.nl of 071 5277023.

 

Is dit de baan voor jou? 
Solliciteer dan direct via de button op deze pagina, meestal nemen we dezelfde dag nog contact met je op. 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mocht je ons toch CVs toesturen dan kunnen daar geen rechten aan ontleend worden.