Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
24/11/2023
Status:
Open
Apply before:
28/05/2024
Hours p/wk:
32

Description:

Jouw stempel drukken op onze tijd? Kom werken bij TNO als Solution Architect Cloud/Azure!

 

Over deze vacature

Werken bij TNO betekent bijdragen aan onderzoek en innovatieve toepassingen die ertoe doen. Aan de energietransitie, toepassingen van veilige AI in de gezondheidszorg, de toekomst van de digitale identiteit, maar ook onze veiligheid. 

Als Solution Architect Cloud/Azure werk je binnen het team Infrastructuur Het team Infrastructuur bestaat uit ruim 30 professionals en houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en in stand houden van Infrastructuur diensten waaronder server- en opslagsystemen, LAN- en WAN verbindingen en werkplekken. TNO is bezig met de implementatie van een Cloud roadmap voor Iaas/Paas diensten. Dit gebeurt vanuit een Agile team waarbij continue verbeterin van Azure fundamentals (Security, Hybride Infra, Cost Management, API Management) en Cloud diensten gerealiseerd worden. Voor dit team zoeken wij een Solution Architect Cloud/Azure die zijn of haar kennis wil gebruiken om ons en daarmee Nederland een grote stap voorwaarts te brengen. 

 

Wat ga je doen?

Jij gaat zoals gezegd een bijdrage leveren aan de implementatie van een Cloud roadmap. Dit betekent dat je bezig houdt met de ontwikkeling en inrichting van Landingszones, Identitymanagement, Governance en Security Controls. Hiervoor gebruik je de volgende frameworks en technieken:

 • Software Defined Data Center (SDDC);
 • Azure Automation, PowerShell, ISON, ARM Templates, Bicep;
 • Log Analytics, Azure Backup, Azure Site Recovery;
 • Microsoft Defender for Cloud, Sentinel;
 • Microsoft Cloud Adoption Framework, Azure Landing Zone Architecture.

Je komt te werken in een innovatieve omgeving met een aantal Solution Architecten en beheerders. Samen vormen zij het Azure Agile Team. Standplaats zal Den Haag zijn, direct naast het Centraal Station. Hybride werk is mogelijk, we streven naar een perfecte werk-privé balans voor iedereen.

 

Wat wij van jou verwachten

Voor ons is dit een belangrijke positie. Dus we verwachten van onze nieuwe Solution Architect Cloud/Azure:

 • Ruime ervaring met Cloud Computing in het algemeen en Microsoft Azure in het bijzonder
 • Actuele Microsoft Azure kennis/certificeringen (Azure Certified Solution Architect Expert (AZ-305) en bij voorkeur ook Azure Certified Cybersecurity Architect Expert (SC100)
 • Kennis van en ervaring met IAAS, PAAS, Security en Management
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime/40u) maandsalaris tussen € 4.500,- en € 5.500,- (afhankelijk van je kennis en ervaring),krijg je een 13e maand van 8,33% en een flexbudget van 5,58%. Maandelijks kan je salaris dus tussen de € 5.200 en € 6.300 worden. Hier komt nog 8% vakantiegeld bij. En je krijgt je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, cursussen te doen, opleidingen te volgen en certificaten te behalen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een goede pensioenregeling.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. 

 

Hoe ziet het proces eruit?

De sollicitatieprocedure bestaat uit maximaal twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Als je bij ons komt werken vragen wij je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek.