Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
01/02/2024
Status:
Open
Apply before:
16/02/2024
Hours p/wk:
38

Description:

Als specialist fysieke beveiliging ben werkzaam binnen de afdeling Operations van Facility Services en werk je nauw samen met o.a. de Portfolio Manager Risk & BCM. Fysieke beveiliging en toegangscontrole in breedste zin van het woord is wat door je aderen stroomt. Jouw expertise zorgt voor optimale inrichting van processen, procedures, protocollen en systemen en de uitvoering ervan door de door ons gecontracteerde dienstverleners. Je implementeert strategische en tactische kaders en ziet er op toe dat deze in de praktijk aantoonbaar en correct uitgevoerd en toegepast worden. In deze rol manage je een aantal diensten waarbij je operationeel contractmanagement uitvoert en budgettair verantwoordelijk bent.

Op het gebied van Fysieke beveiliging en toegangscontrole coördineert je de aanpak en inzet van beveiligingsmaatregelen en draag je zorg voor de afhandeling van fysieke bedreigingen. Je opereert op tactisch en operationeel niveau en vertaal je de strategische kaders, compliance eisen en beleid naar processen, procedures, protocollen en maatregelen voor de interne FS organisatie en de uitvoerende leveranciers van FS. Je monitort en controleert vervolgens de prestaties van de uitvoerende partijen, signaleert afwijkingen en bijzonderheden. Je implementeert en onderhoudt processen, procedures en protocollen en richt controls binnen het FS risicoraamwerk in om de werking van ervan periodiek te toetsen en ziet toe op de uitvoering en naleving van de processen, procedures en protocollen. Beheer van het security design en de inrichtingsdocumenten. Bij wijzigingen in de huisvesting, dienstverlening of andere (werk)processen beoordeel je de gevolgen voor de risico’s, beveiligingsinrichting en de toegangscontrole. Hierbij werk je nauw samen met de Portfoliomanager Risk & BCM en de Contractmanager om het aandachtsgebied verder te professionaliseren, te optimaliseren en blijvend te laten aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen en veranderende wet- en regelgeving. Is aanspreekpunt bij audits en onderzoeken met betrekking tot toegang en beveiliging. Je onderzoekt en analyseert beveiligings- en toegangsincidenten en stelt verbeterplannen op. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de persoonsgebonden beveiliging. Hierbij grijp je in en stuurt bij in geval van afwijkingen, problemen en/of onvoorziene situaties. Bespreekt gesignaleerde afwijkingen met betrokkenen, initieert verbeteracties en ziet toe op de uitvoering hiervan.

Met betrekking tot de Toegangscontrole- en beveiligingssystemen ben je verantwoordelijk voor de inrichting en het correct gebruik van de systemen. Je bewaakt de inrichting en beoordeelt changes en aanpassingen.

Op het gebied van Risicomanagement pas je het organisatie-brede risicobeleid op het aandachtsgebied toe en ziet toe op de naleving ervan. Natuurlijk lever je een bijdrage aan de uitvoering van interne en externe audits en de uitvoering van risicoanalyses. Daarmee heb je een rol in de verdere ontwikkeling van de methodieken voor de beheersing, controle en bijsturing van risico’s.

In het kader van Projectmanagement leidt of participeert je in projecten vanuit het aandachtsgebied. waar je rol zich richt op het bewaken en borgen van de kwaliteit van uitvoering en middelen. Het Relatiemanagement met leveranciers, business units, externe huurders en andere stakeholders met betrekking tot de fysieke risico’s, beveiliging en toegang ligt bij jou. Je communiceert richting uitvoerenden en gebruikers over wijzigingen in processen, procedures, protocollen en instructies en bent eerste aanspreekpunt bij vragen en escalaties voor medewerkers, leveranciers, instanties en auditors.

 

Dit breng je mee

Onze ideale kandidaat voor deze functie is een sterke samenwerker met een hoge mate van resultaatgerichtheid. Je bent een goede communicatieve professional en bent in staat hetgeen wat vanuit beleid wordt bepaald, concreet te maken voor implementatie en evaluatie waar nodig. Daarnaast kijk je ook altijd van buiten naar binnen (out-side in), toon je eigenaarschap en ben je integer. Om deze leuke en brede rol goed te kunnen invullen beschik je over:

  • een HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 – 5 jaar relevante werkervaring;
  • gedegen kennis van en ervaring fysieke veiligheid en toegangscontrole, en bent breed inzetbaar op deze thema’s;
  • het vermogen een relatie op te bouwen en te onderhouden met de in- en externe stakeholders.

Hier ga je aan de slag

We bieden je een brutosalaris van maximaal € 5.142,10 (op basis van 38 uur) en mooie arbeidsvoorwaarden gericht op flexibiliteit, zoals:

  • Een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Veel aandacht voor jouw vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling;
  • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken;
  • En uiteraard een goed geregeld pensioen.
Voor pensioenuitvoerder APG gaat pensioen over mensen, leven en samenleven. Met zorgvuldig vermogensbeheer, pensioenadministratie, communicatie en advies werken we aan een leefbare toekomst voor huidige en toekomstige generaties. Waarin we welvaart en welzijn eerlijk en duurzaam samen delen. Nu, straks, en later. APG zet zich in voor 4,7 miljoen mensen in Nederland. Daarom vinden wij het belangrijk om ook een afspiegeling te zijn van de Nederlandse maatschappij. Dat betekent dat APG streeft naar een inclusieve werkomgeving, waarin iedereen zichzelf kan zijn én waarin jouw unieke kwaliteiten omarmd worden.

Als je kiest voor werken bij APG, kies je voor een baan waarin je bijdraagt aan een mooie toekomst. Solliciteer dus nu!