Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
08/04/2022
Status:
Open
Apply before:
20/04/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij die dynamische, gemotiveerde en vooral ijzersterke specialist? Die tevens zijn/haar weg weet te vinden binnen open, digitale bronnen en grote hoeveelheden data? Vind jij het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de veiligheid van onze samenleving? En ben jij iemand die kan presteren onder druk, in crisissituaties of tijdens belangwekkende, maar ook heftige onderzoeken? Dan is deze baan iets voor jou!

 

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met onder andere het scrapen, verzamelen en analyseren van data uit zeer diverse en omvangrijke (openbare) bronnen. Waar nodig bouw je ook zelf de tools die ons hierbij kunnen helpen. Dat kan een eenvoudige one-liner in JavaScript of Python zijn, maar evengoed een multi-container Docker applicatie. Daarnaast pas je ook oplossingen toe die elders beschikbaar zijn en die relevant zijn voor jouw taken. Met behulp van deze kennis en skills koppel je informatie aan bestaande politiesystemen. Je identificeert, analyseert en duidt trends, netwerken en fenomenen. Zo draag je bij aan producten en diensten die leiden tot inzicht, overzicht en vooruitzicht voor de eenheid. Met jouw kennis en kunde versterk je bovendien het landelijk netwerk van de politie.

 

Je werkzaamheden staan in lijn met inlichtingen- en opsporingsbelangen. Je werkt binnen een juridisch kader, waarvan jij up-to-date op de hoogte bent. Je bent zowel adviseur als ambassadeur voor Open Source Intelligence (OSINT) voor de Eenheid Limburg en deelt je kennis en bevindingen zowel mondeling als schriftelijk op een inspirerende manier. De samenwerking met collega's en partners zoek je actief op en je bent een stevige gesprekspartner op verschillende niveaus.

 

Waar ga je werken?

De Dienst Regionale Informatie Organisatie (DRIO) bestaat uit diverse afdelingen die de politieorganisatie 24/7 voorzien van actuele informatie voor het politiewerk. Denk aan intelligencespecialisten, cyberspecialisten, wijkagenten en rechercheurs. Samen bouwen we als Dienst Regionale Informatie Organisatie van de Eenheid Limburg met onze partners aan een actuele en betrouwbare informatiepositie.

 

Je komt te werken bij het Regionaal Informatie Knooppunt (RIK) van de Afdeling Regionale Informatie van de DRIO. Het RIK is verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken, duiden en coördineren van informatie/signalen rond de thema's Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering (CTER), ondermijning, high impact crime, cybercrime en openbare orde en veiligheid. De visie van de Afdeling Regionale Informatie van Eenheid Limburg is het leveren van hoogwaardige intelligence voor een effectieve aanpak van veiligheidsvraagstukken.

 

Wie ben jij?

Jij bent die razendsnel schakelende, zeer deskundige specialist, die zelf initiatief durft te nemen en kritisch naar zichzelf en collega's kan kijken. Je maakt gemakkelijk verbindingen, legt snel verbanden en denkt in oplossingen. Je bent een digital native en hebt bovengemiddeld affiniteit met computers. Door jouw nieuwsgierigheid blijf je voortdurend op de hoogte en weet je welke trends en ontwikkelingen er in de wereld spelen op het gebied van IT, data en online informatie vergaren. Daardoor ben je in staat de grote hoeveelheid informatie op waarde te schatten en juist en objectief te duiden. Je vindt het belangrijk om bij te dragen aan een veilige samenleving. Bovendien houd je wel van een stevige uitdaging en kun je letterlijk én figuurlijk wel tegen een stootje. Zeker tijdens een crisis. Jouw wereld houdt niet op waar het online stopt, want je hebt een brede interesse en kijk op het leven.

 

Verder heb je:

 • een hbo-diploma;
 • kennis van internet- en netwerktechnologieën en ben je bekend met diverse besturingssystemen;
 • bij voorkeur werkervaring en/of relevante kennis met betrekking tot open bronnen onderzoek;
 • affiniteit met online opsporing (OSINT) en handhaving, daarnaast heb je bovengemiddeld veel interesse in alles wat zich online afspeelt.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Venlo. Er is ruimte voor 1,5 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

  

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.