Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
Master (EQF 7), Bachelor (EQF 6)
Published:
23/10/2017
Status:
Open
Apply before:
16/01/2018
Hours p/wk:
40

Description:

 

Wat ga je doen?

 

In deze uitdagende rol heb je een sterk adviserende en coördinerende rol bij de verdere ontwikkeling en uitrol van de Cyber Security Strategie van Stedin.

 

Je ontwikkelt en realiseert maatregelen die gericht zijn op het minimaliseren van de risico’s op onderbreking van de levering van energie, misbruik van (persoons)gegevens en verlies van integriteit in de financiële risico’s.

 

De Cyber-wereld is volop in beweging door technologische ontwikkelingen (denk aan Cloud, BYOD (Bring Your own Device), IoT, Big Data, Machine Learning en Block Chain) en veranderingen in wetgeving of sectorregulatie. Jij staat in het midden van al deze veranderingen, ook binnen de organisatie, onder andere door het toepassen van Agile elementen in de wijze van samenwerken met collega’s.

 

Je bent verantwoordelijk voor

 

Als SR Information Security Officer ben je verantwoordelijk voor:

 

 

  • Strategie & beleid: Het adviseren en rapporteren over strategische vraagstukken inzake security. Je levert een belangrijke bijdrage aan de strategie vanuit visie op wet- en regelgeving, geldende security standaarden en andere externe ontwikkelingen. Je vertaalt deze naar mogelijke wijzigingen voor de organisatie.

 

  • Verbeterprojecten: Het opzetten van de programma’s die voortvloeien uit externe ontwikkelingen, noodzakelijke wijzigingen voor de organisatie.

 

  • Interne en externe samenwerking: de samenwerking met verschillende disciplines zowel binnen de organisatie Stedin als daarbuiten. Denk daarbij aan landelijke werkgroepen en externe auditors.

 

  • Het ontwikkelen en realiseren van het PDCA-beleid (integrale keten) en aan bewustwordingsprogramma’s voor medewerkers op het gebied van cybersecurity. Deze programma’s zijn naar eigen inzicht te bewerkstelligen.

 

  • Naast al deze taken lever je een actieve bijdrage aan aanbestedingsprogramma’s, het opzetten van de security architectuur, de inrichting van de monitoring functie, certificeringen en audits.

 

 

Wat breng je mee?

 

Je hebt steeds verschillende snelle leercurves doorgemaakt en je kan nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken door grondige analyses. Je hebt lef, een hoog energie niveau, een positieve instelling en weet de daad bij het woord te voegen. De beoogde doelstellingen realiseer je in een steeds sneller veranderende organisatie. Verder herken je jezelf in onderstaande criteria:

 

 

  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau;

 

  • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare organisatie met hoge impact op het maatschappelijk leven;

 

  • Aantoonbare kennis van information security is een must.

 

  • Analytisch vermogen; je kunt abstracte concepten en ideeën goed vertalen naar prioriteiten en concrete acties;

 

  • Sterk ontwikkelde skills in communicatie, ook op directieniveau.

 

 

Waar ga je werken?

 

De afdeling ICT zorgt ervoor dat Stedin, nu en in de toekomst, beschikt over adequate en goed werkende technische (ICT-) systemen en efficiënt ingerichte werkprocessen, die aantoonbaar voldoen aan de haar opgelegde wet- en regelgeving. Binnen ICT ligt ook de verantwoordelijkheid voor de uitbesteding van ICT diensten aan derde partijen. ICT bestaat uit vier onderdelen met ieder haar eigen verantwoordelijkheidsgebied, waaronder het onderdeel Security. De afdeling Security telt momenteel 5 medewerkers en zal dit jaar uitbreiden. De afdeling valt rechtstreeks onder de CIO.

 

Werken bij Stedin betekent werken bij een duurzaam bedrijf. We werken volgens onze cultuurwaarden: Klant Eerst, Samen en Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving. In een snel veranderend energielandschap geef je samen met je team vorm aan de energietransitie. Een pittige klus, met uitdagende maar haalbare targets. We belonen je hiervoor met onze goede en moderne arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf kunt samenstellen. Naast deze mooie voorwaarden bieden wij je een organisatie met een plezierige werksfeer waarin je je verder kunt ontwikkelen in een opleidingstraject op maat. Ook ondersteunen wij je als je op eigen initiatief trainingen en opleidingen wilt volgen.

 

De functie van een SR Information Security Officer is afhankelijk van je kennis en ervaring ingeschaald in schaal 10 (max € 6.088,-) of Hay1 (max 6.670,-)

 

Interesse?

 

Voor meer informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Silvie van Steensel, corporate recruiter via silvie.vansteensel@stedin.net of 06- 154 35 472. Heb je een inhoudelijke vraag? Dan kun je terecht bij Luisella Ten Pieriek, Chief Information & Security Officer, luisella.tenpierik@stedin.net.

Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, via ons recruitmentsysteem. Klik op de bovenstaande button en stuur je cv met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Een assessment en een pre-employment screening maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.