Keywords:
Communications
Type:
Internship
Location:
Zeist
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
27/11/2017
Status:
Open
Apply before:
31/12/2017
Hours p/wk:
36

Description:

Locatie
Zeist, Zoetermeer


Organisatieonderdeel
Landelijke Eenheid


Vakgebied
Analyse en Onderzoek, Recherche / Opsporing, Stage / Afstuderen


De mogelijkheden op het gebied van forensische onderzoeksmethoden, -technieken, -middelen en wetgeving ontwikkelen zich in hoog tempo. Onze collega’s moeten van al deze ontwikkelingen op de hoogte zijn. Tevens heeft de Forensische Opsporing vele ketenpartners die hier allemaal over geïnformeerd moeten worden. Om dit vorm te geven hebben we behoefte aan de inzet van stagiairs uit het hoger onderwijs. Het Expertisecentrum Forensische Opsporing van de politie is op zoek naar een zelfstandige en enthousiaste 4e jaars hbo of wo student voor de stageopdracht ‘marketing en communicatiestrategie bij de Forensische Opsporing’.

 

Wat ga je doen?
De Forensische Opsporing (kortweg FO) is continue in ontwikkeling. Of het nu gaat om nieuwe methoden en technieken, nieuwe wetgeving, of nieuw beleid. Alle rechercheurs moeten hier snel en goed van op de hoogte zijn. Onze interne communicatiestrategie dient dus goed op orde te zijn.

 

Tevens hebben we te maken met een groot aantal ketenpartners. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan interne collega’s, zoals de tactische collega’s en de agent op straat, maar ook aan externe partners zoals het Openbaar Ministerie of het Nederlands Forensisch Instituut. Ook zij moeten allen op de hoogte gehouden worden van het belang van de Forensische Opsporing, onze technische (on)mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen. Daarom moeten we veel investeren in de relatie met deze ketenpartners als onze ‘klanten’. Hierdoor verbeteren de informatiestromen binnen en vanuit FO-Nederland.

Om onze communicatie optimaal vorm te geven en de relatie met ketenpartners nog verder te verbeteren is de Forensische Opsporing bezig met het opzetten van een gedegen marketing- en communicatiestrategie. We zijn op zoek naar een creatieve student die ons daarbij kan helpen.

 

Waar ga je werken?
De Forensische Opsporing van de politie is een van de hoofdspelers in het opsporingsproces. Dagelijkse leveren honderden collega's in dit vakgebied hun bijdrage om Nederland veiliger te maken en te houden. Op kwalitatief hoog niveau en met geavanceerde apparatuur worden onderzoeken uitgevoerd op de plaats delict en in de onderzoekslaboratoria.

 

Wie ben jij?
Voor deze stage zijn we op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en vernieuwende 4e jaars hbo of wo student met een opleiding in de richting van marketing en/of communicatie. Interesse in de politie, en met name in forensisch onderzoek, is een pre. Je bent van onbesproken gedrag. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.

 

Wat wij bieden
De standplaatsen zijn Zeist en Zoetermeer, maar voor deze stageopdracht zal je mogelijk ook naar andere politielocaties moeten reizen. Er is ruimte voor 1 fte. We bieden je een betaalde stageplek met goede begeleiding in een dynamische omgeving voor een duur van 20 weken. Het betreft in principe een functie voor 36 uur per week (fulltime), maar in overleg kan hiervan afgeweken worden wanneer je bijvoorbeeld nog lessen moet volgen. Naast je onderzoek bieden wij je ook een inkijk in de beleidswereld rondom de forensische opsporing. Vooraf stellen we in overleg met jou de stageopdracht samen, zodat aan de eisen van je opleiding kan worden voldaan. Je stage gaat in principe van start op 1 februari 2018 maar er kan in overleg een afwijkende datum worden afgesproken.