Keywords:
Communications, Marketing
Type:
Internship
Location:
Leiderdorp
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
27/11/2017
Status:
Open
Apply before:
31/12/2017
Hours p/wk:
36

Description:

Locatie
Leiderdorp


Organisatieonderdeel
Den Haag


Vakgebied
Stage / Afstuderen, Communicatie, Recherche / Opsporing

 
Volg je een hbo-opleiding op het gebied van media & communicatie of grafische vormgeving, ben je ondernemend, heb je affiniteit met het produceren van infographics en/of bedrijfsfilms en wil je stage lopen bij de forensische opsporing van de Nationale Politie? Dan is deze stage echt iets voor jou!

 

De mogelijkheden op het gebied van forensische onderzoeksmethoden, - technieken en -middelen ontwikkelen zich in hoog tempo. Bij het (door)ontwikkelen van al deze innovaties hebben we behoefte aan de inzet van stagiairs uit het hoger onderwijs. Eenheid Den Haag van de politie is op zoek naar zelfstandige en enthousiaste 3e of 4e jaars HBO'ers voor de stageopdracht ‘mediatoepassingen tbv communicatie bij de Forensische Opsporing’.

 

Wat ga je doen?
Team Forensische Opsporing Eenheid Den Haag is continu bezig met de ontwikkeling en verbetering van het vak dat forensische opsporing heet.

Het vertalen en overbrengen van onze methodieken, technologie en procedures in ons vak wordt mede hierdoor een steeds grotere uitdaging. Dit geldt voor zowel interne politie collega’s maar ook onze partners binnen het Openbaar Ministerie.

 

We zijn op zoek naar de beste combinatie van beeld, tekst, geluid en interactie die ons in staat stelt om complexe informatie effectief te communiceren in aanvulling op onze interne website. Daarnaast willen we onze zichtbaarheid binnen zowel de strafrechtketen als het publieke domein vergroten en onze PR verbeteren.

 

Wij beseffen ons dat het een uitdaging kan zijn om dit complexe veld over te brengen en hopen dat jij deze uitdaging aan neemt. Concreet verwachten we van jou dat je op een aantal specifieke thema’s (in overleg met ons) een grafisch ontwerp maakt voor het produceren van meerdere korte bedrijfsfilms, animaties en/ of infographics en deze in diverse sprints ook daadwerkelijk produceert. Dit betekent dat de producten die jij oplevert binnen je stage ook daadwerkelijk binnen de Politie en binnen opsporing gebruikt zullen gaan worden. We laten ons graag adviseren wat volgens jou de beste mediaoplossing is en verwachten dat je dit binnen je stage onderzoekt. Een evaluatie van het functioneren en de effectiviteit van de door jou opgeleverde producten kan onderdeel uitmaken van de opdracht.

 

Waar ga je werken?
De Forensische Opsporing van de politie is een van de hoofdspelers in het opsporingsproces. Dagelijkse leveren honderden collega's in dit vakgebied hun bijdrage om Nederland veiliger te maken en te houden. Op kwalitatief hoog niveau en met geavanceerde apparatuur worden onderzoeken uitgevoerd op de plaats delict en in de onderzoekslaboratoria. 

 

Wie ben jij?
Jij bent een gemotiveerde en ambitieuze 3e of 4e jaars hbo-student met een positief kritische houding. Je bent enthousiast en zelfstandig. Je bent van mening dat jij in staat bent om onze beroepspraktijk op een pakkende en professionele manier om te zetten naar beeld tbv van het functioneren van de Nationale Politie en de veiligheid van de maatschappij. 

Je wordt enthousiast van media & communicatie en hebt interesse in forensisch onderzoek en/of de toepassing van technologie. Je hebt affiniteit en/of ervaring met het produceren van animaties, bedrijfsfilms en/of infographics. 

Je bent van onbesproken gedrag. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. 

 

Wat wij bieden
De standplaats is Leiderdorp. Er is ruimte voor 1 fte, bij een goed opgezet plan met een duidelijke taakverdeling zijn 2 fte bespreekbaar. We bieden je een betaalde stageplek met goede begeleiding in een dynamische omgeving voor een duur van 20 weken. Het betreft in principe een functie voor 36 uur per week (fulltime), maar in overleg kan hiervan afgeweken worden wanneer je bijvoorbeeld nog lessen moet volgen. Naast je onderzoek bieden wij je ook een inkijk bij de forensische opsporing. Vooraf stellen we in overleg met jou de definitieve stageopdracht samen, zodat aan de eisen van je opleiding kan worden voldaan. Je stage gaat in principe van start op 1 februari 2018 maar er kan in overleg een afwijkende datum worden afgesproken. 

 

Wat verder belangrijk is
Geselecteerde kandidaten worden rond week 50 uitgenodigd voor een gesprek.