Type:
Internship
Location:
Amsterdam
Education:
Master (EQF 7)
Published:
23/08/2021
Status:
Open
Apply before:
15/09/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Wat ga je doen ?
Stagiair

  • Tijdens deze stage ondersteun je het werk van de beleidsmedewerkers;
  • Werkzaamheden bestaande uit het beoordelen en afhandelen van schadeclaims;
  • Het voeren van correspondentie met burgers;
  • Het afhandelen van klachten over (medewerkers van) het arrondissementsparket Amsterdam;
  • In voorkomende gevallen kun je gevraagd worden een juridische kwestie voor één van de beleidsmedewerkers met thematische portefeuilles uit te zoeken.

Wie ben jij ?

  • Master rechten studenten (bij voorkeur met specialisatie strafrecht of civiel recht);
  • Accurate schriftelijke vaardigheden;
  • Nog studerend tijdens de stage periode;
  • Actieve, zelfstandige, nieuwsgierige en initiatiefrijke houding hebt.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij Arrondissementsparket Amsterdam op de afdeling Beleid & Strategie.

Werken bij het Arrondissementsparket Amsterdam betekent werken in de bruisende hoofdstad van Nederland. Een kleurrijke stad met een rijke historie en cultuur. Met meer dan 400 collega’s lever je een bijdrage aan de veiligheid en het rechtvaardigheidsgevoel van iedereen die in de Amsterdamse regio woont, werkt of verblijft.

De afdeling B&S houdt zich bezig met het verwerven en verwerken van informatie en het ontwikkelen van ondersteunende producten op meerdere complexe beleidsterreinen in afstemming met ketenpartners. De onderwerpen betreffen o.a. de persoonsgerichte aanpak, samenwerking in de strafrechtketen, kwaliteit van de recherche, slachtofferzorg, de aanpak van wapen-, drugs-, openbaar vervoer- en huiselijk geweldproblematiek, mensenhandel etc.

Overige arbeidsvoorwaarden?
Duurt je stage langer dan een maand, dan wordt jouw inzet beloond met een stagevergoeding en krijg je vakantie-uren. Mbo-, hbo-, en wo-studenten krijgen bij een 40-urige werkweek per 01-01-2021 een stagevergoeding van € 635,00 bruto per maand.

Als je géén gebruik kunt maken van een studentenreisproduct, worden daarnaast de kosten van woon-werkverkeer vergoed. Ook krijg je bij een 40-urige werkweek op jaarbasis 160 vakantie-uren.

Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei.

Onze medewerkers houden zich dagelijks bezig met (straf) zaken die een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het OM zo bijzonder. Bekijk hier onze corporate film, of lees één van de verhalen van onze medewerkers.

Bijzonderheden
Na 15 september 2021 zullen we je schriftelijk berichten of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek.

Meer informatie
Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Erris van Ginkel (Beleidsmedewerker) via telefoonnummer: 06 – 13352156.

Sollicitatieprocedure
Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Dymph Hollander (HR adviseur) via telefoonnummer 06 – 54297961.

Sollicitatiewijze
Upload je sollicitatiebrief en cv vóór 13 september 2021 o.v.v. vacaturenummer OM-4865 via de knop "more information" knop hierboven.

Solliciteren kan op dit moment alleen via Chrome. Via internet Explorer wordt de link helaas niet ondersteund.