Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
22/09/2022
Status:
Open
Apply before:
10/10/2022
Hours p/wk:
32

Description:

Heb jij ervaring met integriteitsonderzoeken en een visie op veiligheid? En heb je ook nog ervaring met het op orde houden van de APV en het uitgeven van (exploitatie)vergunningen? Dan zoeken wij jou!

 

Wat ga je doen?

Als BIBOB adviseur behoud jij het overzicht en de controle over integriteitsvraagstukken. Je voert complexe BIBOB onderzoeken uit en adviseer je collega’s en bestuur over de toepassing van de wet BIBOB. Je werkt nauw samen met de kwartiermaker Ondermijning. Daarnaast verleen je vergunningen en ontheffingen op basis van de APV. Jij stelt op basis van landelijke wet – en regelgeving en het lokale kader besluiten en adviezen op. Je toetst samen met je collega aanvragen voor evenementen werkt daarin samen met allerlei partners waaronder de politie, brandweer en interne collega’s.

 

Samen met je collega’s voer je regie op de totstandkoming en afronding van het standplaatsenbeleid, BIBOBbeleid en Evenementenbeleid. Jij vind het hierbij leuk de werkzaamheden binnen het cluster te coördineren en zorgt hierbij voor overzicht. Je brengt de opgave in beeld en zorgt voor een adequate aanpak daarvan. Hierin ben jij een voorbeeld voor je collega’s en werk jij zelf actief mee aan de aanpak van de opgave. 

 

Het is een verantwoordelijke functie die veel vrijheid met zich meebrengt om deze je eigen te maken.

 

Functie eisen

Wij zoeken een ervaren adviseur met een doortastende visie op veiligheid. Je bent communicatief sterk en schakelt makkelijk tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Niet alleen verbaal weet jij je verhaal duidelijk over te brengen ook schriftelijk kan jij je goed uitdrukken en bent een ster in advies en beleid schrijven.

 

Pijnacker-Nootdorp is een inclusieve gemeente. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft of van wie je houdt. Wij zijn vooral benieuwd naar jouw talent en de meerwaarde die jij ons kunt bieden.

 

Voor de uitvoering van deze functie is het wel belangrijk dat jij beschikt over:

 • Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding;
 • Kennis van de Wet BIBOB;
 • Kennis van evenementenbeleid
 • Ervaring in het adviseren en herijken van de APV
 • Ervaring als BIBOB, APV en vergunningen coördinator bij een gemeente is een pre;
 • Aantoonbare werkervaring met het leiden van integriteitsonderzoeken;
 • Analytisch vermogen.

Voldoe jij niet aan alle eisen, maar denk jij dat je de juiste persoon voor deze functie bent? Dan nodigen we je van harte uit om met ons in gesprek te gaan over je ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie.

 

Dit bieden wij

Afhankelijk van je opleiding en je ervaring is je salaris maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10 van de gemeentelijke salaristabel april 2022, op basis van 36 uur p/w). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% van je brutosalaris. Dit salaris is gebaseerd op de HR21-functie beleidsuitvoerend medewerker I.

 

Je wordt in eerste instantie aangesteld voor de duur van één jaar. Na één jaar wordt dit, wanneer het van beide kanten bevalt, omgezet in een vast dienstverband.

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Ook heeft onze gemeente een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Persoonlijk Gezondheidsbudget, volledige vergoeding van reiskosten via het openbaar vervoer, flexibele werktijden en goede mogelijkheden om thuis te werken. Je bouwt pensioen op bij ABP waarbij de werkgever het grootste deel van de premie betaalt. 

 

Over ons team

Het team is gepositioneerd binnen de afdeling Wijkzaken. De medewerkers binnen het team verrichten verschillende taken op het gebied van toezicht en handhaving, APV/bijzondere wetten en veiligheid (openbare orde, veiligheid, crisisbeheersing). Dit doen zij met het doel de gemeente Pijnacker-Nootdorp leefbaar en veilig te houden. Je komt te werken binnen het team Veiligheid en Handhaving.

 

Over onze gemeente
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.

 

De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Collega’s voelen zich gewaardeerd en zijn trots om te werken voor Pijnacker-Nootdorp.

 

Interesse?
Spreekt de functie je aan en herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Dan heb jij alles in huis om aan de slag te gaan bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp! Klik voor 10 oktober op ‘Direct solliciteren’ en laat ons weten waarom deze functie bij jou past. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Ralph Linnenbank, afdelingshoofd Wijkzaken, 0650260895.

 

Procedure

Je hebt gesolliciteerd en nu? Dit kan je dit van ons verwachten:

 1. Je hebt je CV en motivatiebrief ingestuurd;
 2. Zo snel mogelijk hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek;
 3. Eerste gesprek;
 4. Eventueel tweede gesprek;
 5. Arbeidsvoorwaardengesprek;
 6. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan!

Deze vacature wordt zowel gelijktijdig zowel intern als extern gepubliceerd. Bij dezelfde geschiktheid geniet de interne kandidaat de voorkeur