Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
01/03/2023
Status:
Open
Apply before:
14/03/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij die inspirerende en motiverende leidinggevende die samen met de teamchef leidinggeeft aan ons team en ervoor zorgt dat onze specialisten optimaal kunnen functioneren? Dan is Team Digitale Opsporing (TDO) uit Rotterdam op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Als teamcoördinator bij het Team Digitale Opsporing (TDO) ben je medeverantwoordelijk voor de personeelszorg en de doorontwikkeling van het team, dat bestaat uit 30 fte. Namens de teamchef bewaak je samen met je collega de voortgang van (individuele) werk en/of ontwikkelafspraken, voer je voortgangs- en functioneringsgesprekken en bevorder je de deskundigheid van teamleden. Je geeft feedback op waarneembaar gedrag en kunt mensen motiveren en coachen.

In jouw functie sta je open voor innovatie en geef je ruimte aan nieuwe ideeën. Je zorgt ervoor dat je collega's goed hun werk kunnen doen, waarbij je vertrouwt op hun vakkennis en je de ruimte geeft aan de vakman/vrouw. Bovendien weet je wat hen bezighoudt en wat zij nodig hebben. Met jouw verbindende vaardigheden stimuleer je samenwerking en innovatie. Werkdruk en omstandigheden van buitenaf kunnen impact hebben op het functioneren van het team, jij hebt daar oog en oor voor. Je staat écht voor je team, wat ook kan betekenen dat je 'nee' moet verkopen tegen wensen van in- en externe partners als de omstandigheden daarom vragen.

Verder vind je je weg in de organisatie en ben je de verbindende factor tussen verschillende teams en partners waarmee wij samenwerken. Je bouwt, onderhoudt en regisseert netwerken op inhoudelijke samenwerking. Vanzelfsprekend ben je een volwaardig gesprekspartner en visitekaartje van het team binnen de Specialistische Opsporing.

 

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij het TDO, onderdeel van de Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Rotterdam. Het TDO vormt samen met de digitale platformen een digitaal netwerk binnen de Eenheid Rotterdam en is de basis van het digitale specialisme waar de hele eenheid een beroep op kan doen. Het TDO levert een bijdrage aan diverse onderzoeken voor alle operationele politieteams met specialistische kennis en/of uitrusting.

Ontwikkelingen in de digitale wereld vormen een voortdurende uitdaging. Daarom is de strategie van het TDO erop gericht om voortdurend te innoveren en nieuwe manieren te zoeken om zaken op te lossen. De specialisten bij het TDO krijgen daarvoor alle ruimte: innoveren is onderdeel van hun werk en niet iets wat je erbij doet. De belangrijkste speerpunten zijn Mobile Devices, Automotive, Embedded en Data.

 

Wie ben jij?

Als TDO we de ambitie om de beste in ons vakgebied te zijn. Van jou verwachten we dat je als boegbeeld van het team er alles aan wilt doen om die ambitie te realiseren. Je toont initiatief en bent alert op kansen en ontwikkelingen. Je staat voor het team, bent stressbestendig en kunt werken onder druk en met strakke deadlines. Ook ben je in staat om in een dynamische omgeving te werken, durf je te vertrouwen op de specialisten in het team en kun je tegelijkertijd meedenken over een langetermijnvisie voor de digitale opsporing. Je begrijpt de visie op de toekomst van opsporen (houtskoolschets) en het team en de mensen in de geest van deze ontwikkellijn organiseren.

Daarnaast ben je een netwerker en een verbinder. Je kunt 'outside the box' denken en op vernieuwende wijze naar kansen en uitdagingen kijken. Je weet hoe je knelpunten in de uitvoeringspraktijk analyseert en kunt verbetertrajecten in gang zetten. In begrijpelijke taal kun je onderzoeksstrategieën en projectplannen formuleren. Feiten weet je helder en gestructureerd vast te leggen en te presenteren. Ook handel en communiceer je tactvol en beschik je over overtuigingskracht. Bovendien kun je goed samenwerken met collega's uit verschillende disciplines en ben je in staat om specialisten te coachen, aan te sturen en te begeleiden.

Verder beschik je over:

  • Een hbo-diploma;
  • affiniteit met de mogelijkheden en de uitdagingen van de digitale wereld;
  • ervaring met coördineren en/of coaching;
  • een rijbewijs B, omdat je voor je functie regelmatig op verschillende locaties moet zijn.

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.026,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek BO+ maakt deel uit van de selectieprocedure;
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/.