Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
11/01/2023
Status:
Open
Apply before:
19/02/2023
Hours p/wk:
32

Description:

Den Haag is de internationale stad van vrede en recht. Gemeente Den Haag heeft als derde grootste gemeente van Nederland hoge ambities op het gebied van informatieveiligheid. We zoeken continu naar mogelijkheden om veilig te blijven en we lopen voorop bij veel ontwikkelingen op het gebied van informatieveiligheid. Het Expertisecentrum Security (ECS) is verantwoordelijk voor de digitale weerbaarheid van de gemeente. Je geeft leiding aan professionals die voorloper willen zijn op hun vakgebied en daardoor ook extern gericht zijn en hun kennis actief willen delen. Je wordt lid van het Managementteam van het ECS en bent mede verantwoordelijk voor de richting. Je valt onder de Chief Information Security Officer (CISO). In het Managementteam van het ECS werk je naast de CISO samen met twee inhoudelijk Coördinatoren die functioneel leidinggeven en de Concernadviseur.

 

Wat ga je doen?

Je draagt als lid van het Managementteam van het eigen Expertisecentrum bij aan de ontwikkeling van de afdelingsstrategie. Jouw doel voor Gemeente Den Haag is optimale informatieveiligheid van de bedrijfsprocessen. Dat doe je door de inhoudelijk experts te coachen, groei te bevorderen en strategisch en tactisch personeelsmanagement voor het ECS op te zetten.

Onze nieuwe collega heeft de volgende verantwoordelijkheden:

 • Personeelsmanagement je coacht en begeleidt inhoudelijke expert(s) op strategisch- en tactisch niveau en geeft uitvoering aan het personeelsbeleid. Je hebt aandacht voor strategische personeelsplanning, inclusief ruimte voor stagiairs en trainees. Je organiseert waar nodig afstemming met relevante partijen die een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van vraagstukken die niet binnen ECS kunnen worden opgelost.
 • Plannen, voortgang, beoordelen (PVB) je stelt jaarplannen op en maakt de resultaat- en ontwikkelafspraken (kennis, vaardigheden, houding en gedrag) met de individuele medewerkers en monitort de voortgang, stuurt bij waar nodig. Je hebt aandacht voor duurzame inzetbaarheid.
 • Focus en innovatie je focust op de veranderopgaven en stimuleert consequent initiatieven binnen de teams die de kwaliteit van de dienstverlening kunnen verbeteren. Ook breng je innovatie en kansen op gebied van personeelsmanagement in beeld en verzorgt richtinggevende bijdragen voor de strategie, prioriteitsstelling en implementatie.
 • Beleid je draagt bij aan de bewaking van de eenduidige en consistente personeelsbeleidsuitvoering, je toetst en evalueert (de effecten van) het feitelijk gevoerde beleid in relatie tot geformuleerde doelen en randvoorwaarden en je draagt zorg voor bijstelling.

Wat vragen wij?

Als Teammanager geef je leiding aan een team van (op dit moment) 17 interne medewerkers en geeft richting aan het personeelsbeleid voor de afdeling om te komen tot realisatie van doelstellingen. Je hebt ook de verantwoordelijkheid voor onze ‘flexibele schil’ van ingehuurde medewerkers (+-5). Daarnaast ben je gericht op het consequent doorpakken op het vastgestelde verandertraject. Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen.

Je bent een betrokken collega met een flexibele instelling die begrip en gevoel heeft bij het (cyber)security werkveld en de onzekerheden en uitdagingen die dat met zich meebrengt, zoals bij een incident. We verwachten van alle collega’s een goede samenwerking binnen het team.

 

Daarnaast beschik je over

 • minimaal hbo of wo werk- en denkniveau
 • minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring aan inhoudelijk experts
 • belangrijkste functiecompetenties omgevingsbewustzijn, verbinden en inspireren
 • een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en het Engels is van belang voor deze functie.

Wat bieden wij?

We zijn een organisatie en keten in transitie en dat geeft jou de kans om mee te innoveren en je grenzen te verleggen. Alles in een prettige werksfeer en een open cultuur. Jouw werkplek is uitstekend te bereiken met het ov. We gaan uit van de helft van je werktijd op kantoor en de andere helft thuis (een andere verdeling is bespreekbaar).

 

Daarnaast kun je rekenen op

 • een 32 tot 36-urige werkweek met een salaris van minimaal €4965,- en maximaal €6616,- per maand (schaal 13) op basis van een volledige (36-urige) werkweek
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • ruimte om compensatieverlof op te bouwen
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het stadhuis
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past
 • opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering
 • veel aandacht voor cultuur, wat begint bij het stadhuis waar in het centrale deel culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaatsvinden.
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?

Je gaat werken in de Dienst Bedrijfsvoering (DBV), bij de Directie I&A (Informatisering & Automatisering). Met ruim 1.500 medewerkers in onze Dienst adviseren en ondersteunen wij de gemeentelijke organisatie efficiënt en professioneel. Samen zorgen wij ervoor dat iedereen bij de gemeente zijn werk goed kan doen, voor de stad en de inwoners van Den Haag.

Binnen DBV ga je werken bij het Expertisecentrum Security (ECS). Het ECS heeft ongeveer 20 medewerkers en wordt geleid door de Chief Information Security Officer (CISO). Het ECS bestaat uit dé experts op het vakgebied Security (informatieveiligheid en cybersecurity) binnen de gemeente. Wij leveren hoogwaardige adviesdiensten en op risico-gebaseerde maatregelen om de veiligheid van de gemeentelijke informatie te waarborgen en de weerbaarheid te verhogen. Dit doen wij op basis van internationaal geaccepteerde standaarden en raamwerken, zoals de Baseline Informatieveiligheid Overheid (BIO) en het NIST Cybersecurity Framework.

Den Haag, onze mooie stad achter de duinen vol uitdagingen en waar geen dag hetzelfde is. Om deze stad goed te begrijpen en de leefbaarheid van iedereen in de stad te kunnen waarborgen, is het belangrijk dat we over verschillende perspectieven, expertises en talenten beschikken. We werken dan ook aan een organisatie waarin iedereen, ongeacht je persoonlijke achtergrond of situatie, welkom is en waar we verschillende talenten waarderen en ontwikkelen. Alleen zo kunnen we samen werken aan een nog betere stad.

 

Meer weten

Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jeroen Schipper, Chief Information Security Officer via telefoonnummer 06-51643109 | jeroen.schipper@denhaag.nl | https //twitter.com/J_Schipper

 

Extra informatie:

 • Het opvragen van referenties en een assessment kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.