Keywords:
Safety, research, Projects, Crisis Management, Professionals
Type:
Traineeship
Location:
Arnhem
Education:
Master (EQF 7)
Published:
19/03/2017
Status:
Open
Apply before:
27/03/2017
Hours p/wk:
36

Description:

Traineeprogramma

Ben je recent afgestudeerd (wo-master) en geïnteresseerd in hoe hulpverleningsorganisaties, veiligheidsregio’s en hun partners werken binnen het domein van de rampenbestrijding en crisisbeheersing? Ben je een resultaatgerichte, ambitieuze starter? En wil je je graag als onderzoeker, adviseur of projectmedewerker in snel tempo ontwikkelen? Dan is het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) op zoek naar jou!Het Instituut Fysieke Veiligheid draagt bij aan een veilige samenleving door het versterken van de veiligheidsregio’s en hun partners bij het professionaliseren van hun taken. Wij ontwikkelen en delen relevante kennis, wij hebben expertise voor het verwerven en beheren van gemeenschappelijk materieel en wij adviseren de betrokken besturen. Ons motto hierbij is: signaleren en verbinden.

 

Het traineeprogramma

Ons tweejarig traineeprogramma combineert een boeiende en dynamische werkplek met een ontwikkeltraject in een groep van trainees. De projecten kennen een grote diversiteit, daarom verwachten we dat je breed inzetbaar bent. Je werkt mee aan de uitvoering van onderzoeksopdrachten onder de inhoudelijke leiding van een lector. Of je stelt adviezen op over bestuurlijke- en organisatievraagstukken samen met een beleidsadviseur. Maar ook het ontwerpen en ontwikkelen van kennis- en opleidingsproducten of het ondersteunen van een programmamanager kan op je pad komen. In eerste instantie werk je onder aansturing van een senior collega. Afhankelijk van je kwaliteiten en mogelijkheden word je steeds meer zelfstandig ingezet.

 

Wij dagen je uit

Wij dagen je uit om op verschillende manieren de thema’s beter in beeld te krijgen rondom vakinhoudelijke kennis voor de brandweer, de organisatie van de hulpverlening, bovenregionale kennisvraagstukken over veiligheid en onveiligheid in de samenleving, maar ook over bestuurlijke vraagstukken. Je gaat, naast het gebruik van traditionele databronnen, op zoek naar nieuwe manieren om de onderwerpen, die voor de 25 veiligheidsregio’s gezamenlijk van belang zijn, te analyseren. Dit combineer je met het vlot kunnen schrijven van rapporten en notities. In het traineeprogramma staan leren op het werk, werken aan je persoonlijke ontwikkeling, kennis opdoen en brede inzetbaarheid centraal. Je werkt gemiddeld 80% aan diverse opdrachten en 20% besteed je aan het programma en persoonlijke ontwikkeling.

 

Met aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling
We geven jou als recent afgestudeerde de kans je te ontwikkelen. Het traineeprogramma is dan ook gevarieerd en bestaat uit een mix van groepsbijeenkomsten, opdrachten, studiedagen, ervaringsdagen en out-of-the-box momenten. Je maakt kennis met de functies, de structuur en de werkprocessen binnen het IFV en de veiligheidsregio’s. En natuurlijk met de positie die je daarbinnen als trainee inneemt en de vaardigheden die je nodig hebt. Het programma kent een gezamenlijk deel en een flexibel deel voor persoonlijke ontwikkeling. Beide sluiten aan op de praktijk waarvoor je wordt ingezet.

 

Een mooie stap in je loopbaan
Van onderzoeks- en adviesvaardigheden tot kennismaking met de veiligheidsregio’s, van brandweerzorg en bevolkingszorg tot aan transportveiligheid. Het IFV biedt je vrijheid en uitdaging op uiteenlopende vakgebieden en maatschappelijke thema’s. We zoeken professionals die verbinding kunnen maken, op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om kennis en vraagstukken te analyseren en te delen en zich willen blijven ontwikkelen in hun carrière.

 

Wie ben jij?

Ben je in 2015, 2016 of 2017 wo-afgestudeerd en heb je maximaal twee jaar werkervaring, dan kom jij mogelijk in aanmerking voor het traineeprogramma.

Je bent leergierig, initiatiefrijk en je verlegt grenzen in het volgen van jouw ambitie. Je staat open om jezelf continue te ontwikkelen en je durft jezelf hierin kwetsbaar op te stellen Je hebt een universitaire studie afgerond met een 7,5 of hoger voor je masterthesis. We zijn op zoek naar kandidaten met verschillende achtergronden en zijn daarom geïnteresseerd in elke studierichting waarvan je kunt toelichten dat deze voor het IFV relevant is. Dit kunnen technische studies als Bouwkunde, Natuurkunde, Elektrotechniek, Chemie en Informatica zijn maar ook Sociale wetenschappen of Rechtsgeleerdheid met een uit studie en thesis blijkende belangstelling voor veiligheidsvraagstukken.

Je hebt aantoonbare kennis van onderzoeksmethodieken. Daarnaast ben je creatief in het op vernieuwende manieren visualiseren en presenteren van resultaten en mogelijkheden. Je bent communicatief sterk en je kunt uitstekend doelgroepgericht schrijven.

Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling, je bent maatschappelijk betrokken en je wil je verbinden aan de publieke zaak. Je hebt affiniteit met de thema’s van (on)veiligheid, continuïteits- vraagstukken en maatschappelijke ontwrichting en je herkent je in de kernwaarden van onze organisatie: innoverend, gedreven, betrokken en professioneel onafhankelijk.

 

Competenties

>               Resultaatgericht

>               Analytisch

>               Samenwerken

>               Proactief

>               Flexibel

>               Communicatief

>               Leervermogen

>               Overtuigingskracht

Wil je vanuit jouw kennis en ervaring bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, en je nog niet verbinden aan één expertise of domein? Kies dan voor het traineeprogramma van het IFV.

 

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie binnen een stimulerende en collegiale werkomgeving. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rijksambtenaren (BBRA).

Je wordt ingeschaald in schaal 9.0 (€ 2581,44 bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het betreft een tijdelijke aanstelling van 2 jaar ingaande per 1 september 2017. Standplaats is Arnhem.

 

Heb je interesse?

Kijk op www.ifv.nl/traineeprogramma