Keywords:
ICT
Type:
Traineeship
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
20/02/2024
Status:
Open
Apply before:
11/03/2024
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij altijd al gefascineerd door ICT, wil jij jezelf ontwikkelen en er tegelijkertijd voor zorgen dat 65.000 (politie)collega's 24/7 op de informatiesystemen kunnen vertrouwen? Dan ben je bij de politie aan het juiste adres! Wij bieden je een opleidingstraject van twee jaar aan waarin je jezelf verder kan ontwikkelen als ICT-professional.

 

Wat ga je doen?

Heb jij net je hbo-opleiding in de richting van ICT afgerond of rond je je deze af voor augustus 2024? Dan is het traineeship Engineering iets voor jou! Met het traineeship maak je een vliegende start met je ICT-carrière binnen de politie. We sluiten aan op je huidige kennis en bieden ontwikkeling in drie elementen; persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijke ontwikkeling en kennis maken met de brede politieorganisatie. Je ervaart wat intensief samenwerken in een informele werksfeer inhoudt, je staat er niet alleen voor en kan altijd bij collega’s terecht.

 

Als trainee ga je in twee jaar bij verschillende afdelingen van de politie ervaring opdoen. Iedere afdeling heeft een eigen dynamiek en taakstelling waar je aan gaat bijdragen. Jouw ontwikkeling loopt parallel aan de afdelingen waar je wordt geplaatst. Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor het beheer en de vernieuwing van de ICT-omgeving en de bijbehorende infrastructuur. Zo maak je kennis met alle aspecten van de ICT-dienstverlening, leer je collega’s op alle afdelingen kennen en draag je bij aan de veiligheid van Nederland.

 

Tijdens het traineeship ligt de focus op je persoonlijke ontwikkeling door middel van technische trainingen, teamontwikkeling, talent analyses en soft skill trainingen. Je werkt met verschillende besturingssystemen zoals Microsoft, Linux en Mac OS, met netwerkcomponenten zoals routers, switches en firewalls van verschillende leveranciers en met verschillende databases en platformen zoals big data, maar ook met open-source componenten.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken op een locatie in de regio Utrecht, met de mogelijkheid om thuis te werken, indien overeenstemming met het team. Je bent, samen met 3.000 collega’s, onderdeel van de Dienst Informatievoorziening. Jouw traineeship gaat plaatsvinden binnen het InfraBedrijf, interesse in wat het InfraBedrijf allemaal doet? Klik hier voor meer informatie over het InfraBedrijf.

 

Wie ben jij?

Je bent gefascineerd door ICT en je wilt je graag ontwikkelen. Complexe problemen ga je niet uit de weg en je hebt een proactieve houding. Daarnaast ben je veerkrachtig en een gedreven teamspeler die flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan.
Verder heb je een associate degree of een hbo-opleiding (bachelor) afgerond in de richting van ICT of je rond je opleiding voor augustus 2024 af.

 

Wat wij bieden

Het traineeship start op 1 september 2024. Er is ruimte voor 8 fte. Het betreft een tijdelijke functie van 2 jaar voor 36 uur per week. Het ontwikkeltraject is zowel individueel als groepsgericht van opzet en wordt deels in overleg met de trainee ingevuld. 

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • Een tweejarig contract voor bepaalde tijd, met zicht op een vast dienstverband.

  • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.889,- (bij een associate degree, schaal 9 trede 0 Bbp) en maximaal € 3.055,- (bij een hbo-diploma bachelor, schaal 9 trede 1 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek.

  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering.

  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist A, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek eneen assessment door middel van een game maakt deel uit van de selectieprocedure;

  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op it.kombijdepolitie.nl

  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.