Type:
Internship
Location:
The Hague
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
18/03/2022
Status:
Open
Apply before:
01/05/2024
Hours p/wk:
40

Description:

Ben je op zoek naar een uitdagende, afwisselende communicatiestage waarbij je met vele (internationale) bedrijven, kennisinstellingen en overheden samenwerkt? Dan is het nationale veiligheidscluster HSD de plek voor jou!

 

Wij bieden een stageplek in een unieke non-profit organisatie, waar je ruime ervaring op kunt doen op verschillende vlakken van het communicatievak. Van social media/online strategie, het uitvoeren van de alignmentstrategie tot het bewaken van de huisstijl en doorontwikkeling van de HSD en gelieerde websites. Je zult ervaren hoe dit in de praktijk in z’n werk gaat. Daarnaast dompelen we je onder in het het veiligheidsdomein en heb je na je stage een goed beeld van deze sector en haar vele spelers. Het is hiervoor van belang dat je de strategische context van het nationale veiligheidscluster snel kunt doorgronden en kunt vertalen in communicatie acties.

 

Je houdt je verder bezig met:

  • Webredactie en contentcreatie
  • Onderhouden van social mediakanalen
  • Opstellen en versturen van mailings en nieuwsbrieven
  • Het schrijven van Engelse nieuwsberichten voor de website
  • Communicatie over onze programma's
  • Advies over communicatievraagstukken
  • Event marketing en communicatie 

Internationaal

Ook een internationaal aspect komt in deze stage aan bod. (Digitale) veiligheid eindigt namelijk niet bij onze landsgrenzen. We hebben verschillende programma’s om internationale samenwerking te stimuleren en organisaties te helpen hun innovaties internationaal te vermarkten. Hierbij focussen we ons op de VS, Japan, India, Duitsland, UK en Singapore. Tijdens je stage sluit je aan bij deze programma’s en help je bij het zichtbaar maken ervan. Daarnaast heb je veel contact met onze partners. Dit zijn er zo’n 275, zowel Nederlands als internationaal. Denk bijvoorbeeld aan NCI Agency (NAVO), Europol, Booz Allen Hamilton en Cisco.

 

Profiel

Je bent derde- of vierdejaars HBO/WO student Communicatie/European Studies en je:

  • beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal zeer goed op (bijna) native speaker niveau, in woord en geschrift
  • kunt zelfstandig werken, bent leergierig en hebt een hands-on mentaliteit
  • bent doortastend, enthousiast en durft initiatief te tonen

Stageperiode en -vergoeding

Onze voorkeur gaat uit naar een stageperiode van minimaal 5-6 maanden. Startdatum: januari/februari 2024. Als stagiair ontvang je een marktconforme stagevergoeding. Je stageplek bevindt zich op de HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag, vlakbij station Laan van NOI en dus eenvoudig bereikbaar. Ook kun je gedeeltelijk vanuit huis werken.

 

Ben je enthousiast over deze stageplek en wil je hiervoor in aanmerking komen? Stuur dan uiterlijk 1 mei 2024 een e-mail naar Tim Smit, HR-officer via hr@securitydelta.nl, met daarin je CV en motivatiebrief.