Keywords:
Safety & Security, Chemical research
Type:
Permanent employment
Location:
Petten
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
18/10/2021
Status:
Open
Apply before:
26/10/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Bijdragen aan de wereld van morgen. Zie jij het voor je? Word veiligheidskundige bij TNO in Petten.

 

Vind je het leuk om onderzoekers te adviseren en te helpen bij het veilig uitvoeren van het werk? Werk jij graag met state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten die je nergens anders vindt? Vindt je het interessant om ook bij de uitvoer van het kwaliteitsbeleid betrokken te zijn? Kun je pragmatisch omgaan met zowel beleid als praktijk, en heb je een scherp oog voor verbetering? Dan is dit de baan voor jou.

 

Wat ga je doen?

Jij bent samen met de coördinator Quality, Safety, Health & Environment (QSHE) hèt team als het gaat om QSHE binnen de unit EnergieTransitie (ET). De nadruk ligt daarbij op je rol als veiligheidskundige, maar je helpt mee over de volle breedte van het QSHE beleid. De unit ET bestaat uit 12 onderzoeksgroepen die aan zeer uiteenlopende onderzoeksonderwerpen werken. In de rol als Veiligheidskundige geef je uitvoering aan en bewaak je het QSHE-beleid van onze unit en zorg je samen met de coördinator QSHE en met overige collega’s in de unit voor dat er veilig en met de hoogste kwaliteit wordt gewerkt.

Je werkzaamheden zijn divers. Vanuit jouw expertise en drive weet jij het veiligheidsniveau van onze onderzoeksprocessen te verhogen. Natuurlijk werk je daarbij samen met de experts in de onderzoeksgroepen. Je bent betrokken bij de uitvoer van audits en inspecties, je brengt de risico’s in kaart (RI&E), je initieert passende maatregelen en helpt bij de uitvoering daarvan. Je help bij de monitoring van de juiste QSHE opleidingen in de unit, en bij het bewaken van de uitvoer van het QSHE jaarplan.

Je geeft advies op het gebied van kwaliteit en veiligheid, je hebt contact met relevante installatiebeheerders, onderzoekers, ruimtebeheerders en projectleiders om zaken voor elkaar te krijgen, je neemt deel aan QSHE-verbetertrajecten en houdt daarbij het doel voor ogen: compliance, kwaliteitsverbetering en risicoreductie.

Met behulp van monitoring en reviews ondersteun je de directie bij het verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid prestaties. Samen met de coordinator QSHE vorm jij de schakel bij het uitrollen en borgen van centraal QSHE beleid in de unit.

De Unit EnergieTransitie is een grote Unit, met 12 afdelingen op locaties in Amsterdam, Delft, Rijswijk, Eindhoven, Utrecht en Petten. In deze afdelingen werken zo’n 700 onderzoekers, projectleiders en consultants samen aan toepasbare innovaties op het gebied van EnergieTransitie. Onze onderzoekers behoren tot de absolute wereldtop in hun vakgebied. In veel van onze afdelingen vindt experimenteel onderzoek plaats, waarvoor we unieke onderzoeksfaciliteiten tot onze beschikking hebben. In je functie als veiligheidskundige kom je met veel van de mensen en veel van de labs in aanraking. De werksfeer is informeel.
 

Wat wij van jou verwachten

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in chemie of techniek met aantoonbare kennis van gevaarlijke stoffen, een afgeronde post-HBO opleiding veiligheidskunde, en minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in een technisch hoogwaardige R&D omgeving.
 • Je hebt bewezen affiniteit met Kwaliteit, Veiligheid, Gezondheid en Milieu (QSHE), en je bent bekend met de eisen van kwaliteitsmanagementsystemen als ISO 9001, 14001 en 45001, Technisch Middelen Beheer (TMB), databeheer, en Export Control.
 • Je hebt een pragmatische instelling, regelgeving en uitvoerbaarheid zijn voor jou onlosmakelijk verbonden.
 • Je standplaats is Petten, maar je bent bereid binnen Nederland te reizen om alle locaties van de unit binnen Nederland te kunnen ondersteunen.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto maandsalaris tussen € 2.700,- en € 5.800,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een goede pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding of een fiets.
 • Uitzicht op een vast contract.
 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • 28 vakantie- en 5 atv-dagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO'ers, zoals de maandelijkse borrel. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • Uitgebreid verhuispakket voor internationale sollicitanten.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. 
 

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 26 oktober. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde staat gepland op 9 november. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Heeft deze vacature iets bij je los gemaakt?

Dan zien we je reactie graag tegemoet!
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

Recruiter: Frank Bax
Mobiel: +31 (0)6 113 20080
LinkedInhttps://www.linkedin.com/in/baxpersoneelsdiensten/

Hiring manager: Marieke Verheijden
Telefoonnummer: 08886 66210