Keywords:
Safety, Management
Type:
Temporary employment
Location:
Arnhem
Education:
Master (EQF 7), Bachelor (EQF 6)
Published:
13/02/2018
Status:
Open
Apply before:
31/07/2018
Hours p/wk:
36

Description:

 

Word Brandweerofficier!

 

De Brandweeracademie, onderdeel van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), heeft als taak brandweermedewerkers vakbekwaam te maken en te houden. Wij werken onder andere aan een goede integratie van relevant (brand)onderzoek en onderwijs, vernieuwing van het brandweeronderwijs en het bijbehorende examenstelsel. De Brandweeracademie heeft als wettelijke taak het ontwikkelen en verzorgen van officiersopleidingen voor de brandweer.

 

 

In september 2018 gaat bij de Brandweeracademie de 51e voltijdopleiding Brandweerofficier van start. Vanaf de start van de opleiding ben je in dienst van een veiligheidsregio waar de brandweer deel van uitmaakt of Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN). Je volgt onderwijs bij de Brandweeracademie in Arnhem en leert door stages de praktijk kennen. We zijn nu voor een aantal veiligheidsregio’s en het BKNC op zoek naar geschikte mensen voor de functie/opleiding Brandweerofficier (fulltime).

 

 

De functie Brandweerofficier

 

Als brandweerofficier werk je voor de brandweerorganisatie in een veiligheidsregio of Caribisch Nederland. Je loopbaan staat in het teken van leiderschap waarbij doorgroei naar het strategische niveau tot de mogelijkheden behoort. Je kunt actief zijn als leidinggevende, projectleider of toonaangevend specialist. Daarnaast kun je worden ingezet als officier van dienst bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een vliegtuigramp.

 

 

Als brandweerofficier heb je ambitie, doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen. Je bent een leider en schrikt niet terug van stress. Oog voor mensen, samenwerken en gevoel hebben voor verschillende belangen zijn belangrijke kwaliteiten.

 

 

Wat verwachten wij?

 

>    Een afgeronde hbo-opleiding (240 ECTS) of universitaire opleiding (minimaal bachelor), of je studeert ruimschoots op tijd voor de start van de opleiding Brandweerofficier af.

 

>    Je bent bestand tegen druk en stress, fysiek fit en hebt geen hoogte- of engtevrees. Daarnaast beschik je over zwemvaardigheid.

 

>    Je bent in het bezit van rijbewijs B.

 

>    Je bent woonachtig in de veiligheidsregio waar je in dienst komt of bereid om te verhuizen.

 

 

Per deelnemende organisatie, kunnen specifieke of aanvullende wensen van toepassing zijn. Deze vind je terug op hun website.

 

 

Competenties

 

>    Leiderschap

 

>    Empathisch

 

>    Stressbestendig

 

>    Samenwerken

 

>    Politiek-bestuurlijk sensitief

 

>    Maatschappelijk georiënteerd

 

>    Reflecteren

 

 

Wat bieden wij?

 

Een gedegen en uitdagende opleiding tot brandweerofficier en een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Je komt vanaf de start van de opleiding in dienst bij een van de deelnemende veiligheidsregio’s of BKCN voor een periode van minimaal twee jaar. Hierbij is succesvolle voltooiing van de opleiding het uitgangspunt. De intentie is om het dienstverband na de eerste contractperiode om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Met de veiligheidsregio/BKCN waar je komt te werken, maak je tijdens en na succesvolle afronding van de opleiding Brandweerofficier nadere loopbaanafspraken.

 

 

Het salaris bedraagt minimaal € 2.335,- en maximaal € 3.376,- bruto per maand (schaal 8, CAR-UWO*). Inschaling wordt gebaseerd op je achtergrond en ervaring.

 

 

De procedure

 

Op www.brandweerofficier.nl vind je terug in welke veiligheidsregio’s/BKCN plaatsen beschikbaar zijn. Je solliciteert bij de veiligheidsregio/BKCN van jouw voorkeur. De eerste selectiefase bestaat uit een gesprek met mensen uit die regio/BKCN. Daarna draagt elke veiligheidsregio/BKCN een aantal kandidaten voor richting de landelijke selectie. Deze fase begint met een sportdag. Op basis van de uitkomsten hiervan kiest elke veiligheidsregio de kandidaten die doorgaan voor het assessment. Vervolgens maakt elke veiligheidsregio/BKCN een keuze met welke kandidaat zij graag verder gaan. Wanneer je geselecteerd wordt, volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Je dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen overleggen en je wordt medisch gekeurd. Bij een positieve uitkomst krijg je een aanstelling en word je toegelaten tot de opleiding voor Brandweerofficier.

 

 

Interesse?

 

Wil je meer informatie, je aanmelden voor de informatiedag op zaterdag 17 maart 2018 en/of direct solliciteren? Ga dan snel naar www.brandweerofficier.nl.

 

Je sollicitatie dient uiterlijk 25 maart 2018 bij de desbetreffende veiligheidsregio binnen te zijn.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

*Het salaris als brandweerofficier bij BKCN kan afwijken in verband met andere wet- en regelgeving.