Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
27/03/2023
Status:
Open
Apply before:
14/04/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij in staat om kwetsbaarheden te vinden die we kunnen gebruiken om bewijs te verzamelen op de systemen van een verdachte? Help jij graag mee om het ontbrekende puzzelstukje van een opsporingsonderzoek te verkrijgen waardoor een gevaarlijke crimineel achter de tralies belandt? Word jij enthousiast van vulnerability onderzoek en het ontwikkelen van proof of concepts? Dan ben jij de vulnerability researcher die wij zoeken voor het Digital Intrusion Team (DIGIT).

 

Wat ga je doen?

Als vulnerability researcher binnen het Research & Development cluster van DIGIT bijt jij je vast in de onderzoeksvraag hoe DIGIT kan binnendringen op de systemen van een verdachte. De gevonden kwetsbaarheden kan je doorontwikkelen naar een proof of concept. Vervolgens ontwerp en ontwikkel je samen met een team van specialisten en ontwikkelaars methoden en tools voor de operatie. Het Research & Development cluster werkt nauw samen met de legal hackers binnen het team om ervoor te zorgen dat de ontwikkelde methoden succesvol zijn in de praktijk.

Binnen DIGIT vervul je ook een belangrijke adviesrol rondom onbekende kwetsbaarheden. Nederlandse opsporingsdiensten zijn gebonden aan een meldplicht onbekende kwetsbaarheden. Wanneer er sprake is van een zwaarwegend opsporingsbelang kan de officier van justitie om uitstel vragen van de meldplicht bij de rechter-commissaris. Wanneer je in je rol als vulnerability researcher een onbekende kwetsbaarheid ontdekt, leg je navolgbaar vast wat de onbekende kwetsbaarheid inhoudt en stel je een risico- en impactanalyse op.

Naast de onderzoeksvragen die gedreven worden door de operatie krijg je binnen DIGIT de ruimte om langdurige onderzoek- en ontwikkelprojecten te starten. Deze onderzoek- en ontwikkelprojecten voer je zelfstandig uit of met (internationale) partners.

De opsporing is onvoorspelbaar en dynamisch. Vanwege het grote belang van een zorgvuldige uitvoering ben je als security researcher ook nauw betrokken bij de operatie. Wanneer bijvoorbeeld de binnendringmethode, die je hebt ontwikkeld, voor het eerst wordt ingezet ben je tijdens de actie aanwezig voor begeleiding en troubleshooting. Onregelmatige werktijden komen dus voor. Vanwege de aard van de functie vinden een groot deel van de werkzaamheden op kantoor plaats en is een piketregeling onderdeel van je functie.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij het Digital Intrusion Team. DIGIT is het enige team in Nederland dat uitvoering mag geven aan de wettelijke hackbevoegdheid. Bij DIGIT werken diverse specialisten die, binnen de grenzen van de wet, heimelijk en op afstand binnendringen in computersystemen en apparaten van verdachten, zoals telefoons, servers of computers.  Naast legal hackers werken er ook security researchers, softwareontwikkelaars en system engineers. Door de grote verscheidenheid in de techniek en daaropvolgende ontwikkelingen zijn we altijd op zoek naar nieuwe methoden en technieken om de bevoegdheid uit te voeren.

De bevoegdheid mag alleen ingezet worden bij zware misdrijven, dit betekent dat je met je werkzaamheden een waardevolle bijdrage levert aan de opsporing van verdachten van deze misdrijven. In combinatie met de heimelijkheid van de bevoegdheid zijn vertrouwelijkheid en de afscherming van methodieken zeer belangrijk binnen DIGIT. De Nederlandse opsporingsdiensten mogen sinds maart 2019 gebruik maken van deze bevoegdheid. Werken bij een relatief nieuw team zoals DIGIT betekent daarom dat er nog volop ruimte is om samen te ontwikkelen. Ook kan je gebruik maken van een ruim aanbod aan opleidingsmogelijkheden. 

 

Wie ben jij?

Je hebt (ruime) ervaring in security en/of vulnerability research en werkt graag aan complexe opgaven. Je laat je niet uit het veld slaan als de complexe opgaven niet direct leiden tot concrete uitkomsten en resultaten. Je denkt vooral in mogelijkheden, ook als het tegenzit. Je vindt het een uitdaging om inzetbare binnendringmethoden en tools te ontwikkelen voor DIGIT en zo een bijdrage te leveren aan de veiligheid in Nederland. Binnen een team voel je je thuis, maar je kunt ook prima zelfstandig werken. Nauwkeurige vastlegging en documentatie in de opsporing is belangrijk, je beschikt daarom over goede schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.

Daarnaast beschik jij over:

 • een hbo-diploma;
 • ervaring met Code review en reverse engineering;
 • ervaring met softwareontwikkeling en security zoals cryptografie.

Wij vinden het belangrijk om een team te bouwen dat bestaat uit gemotiveerde en nieuwsgierige collega’s. We staan daarom ook open voor sollicitanten met diverse achtergronden en ervaringen. De bereidheid en motivatie om nieuwe dingen te leren en jezelf uit te dagen vinden wij de belangrijkste randvoorwaarden om bij DIGIT te werken.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen-Rijsenburg. Er is ruimte voor meerdere fte. Het betreft een functie van 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.669,- (schaal 10 of 11 Bbp)  op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof;
 • uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B of operationeel specialist C, werkterrein digitale expertise. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring en wordt in één of meerdere selectiegesprekken getoetst.

 

Wat verder belangrijk is

 • Afscherming en geheimhouding zijn randvoorwaarden voor succesvol opereren van DIGIT.
 • Een assessment en een veiligheidsonderzoek A maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei kom