Type:
Internship
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
10/04/2020
Status:
Open
Apply before:
01/01/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Jij zet KPN New Business op de radar van next generation Network & Cybersecurity Startups!

 

Hoe? Middels events en online scouting vind je de best passende Startups en Scaleups voor innovatie vraagstukken op het gebied van Next Generation Networks en Cybersecurity binnen KPN. Deze Scaleups vergelijk je met potentiele concurrenten en daarna introduceer jij ze bij de desbetreffende afdeling van KPN. Daarnaast organiseer je samen met het team geregeld events waar we deze Startups en Scaleups live ontmoeten.

 

Waarom? KPN gelooft in open Innovatie. De ontwikkelingen gaan snel en om meer, sneller en betere waarde aan onze klanten te bieden, innoveren we graag samen met Startups en Scaleups.

 

Waar? Vanaf de Kop van Zuid met uitzicht op de skyline van Rotterdam.

 

Met wie? Samen met een energiek Liaison team!

 

Werk mee aan de nieuwe mogelijkheden.

 

Deze stageplek is uniek, omdat je op deze plek vanuit een professionele Corporate volledig betrokken bent bij de Startup en Innovatie scene.

 

Vanuit je rol ben je in contact met de Next Gen Networks en Cybersecurity afdelingen, om zo te begrijpen waar Scaleups waarde kunnen leveren voor KPN. Dit betekent dat je nauw contact hebt met relevante afdelingen binnen KPN, hun zoekvragen doorgrondt en daar de beste partijen bij zoekt en op basis van hun feedback of nog beter passende bedrijven vindt, of een eventuele samenwerking begeleidt.

 

Jij bent dus de verbinding tussen KPN en de buitenwereld en begeleidt het intake & assesment proces van deze Startups en Scaleups. Uiteindelijk draait het allemaal om het realiseren van impactvolle samenwerkingen met Startups en Scaleups die leiden tot nieuwe omzetstromen of verbeteringen binnen KPN.

 

Om te weten waar de relevante ontwikkelingen zitten, is het jouw taak de laatste ontwikkelingen van Scaleups binnen het Next Gen Networks domein bij te houden en te monitoren.

 

Zo heb je een actieve rol in de toekomst van KPN. Kortom, een mooie plek vol energie, maar ook 1 waarna je de keuze voor je next step beter kunt maken omdat je een kijkje in de keuken krijgt bij  verschillende corporate afdelingen en in de startup scene!

 

Daarnaast zorg je als stagiair er ook voor dat KPN op de radar staat bij Nederlandse en Noord-Europese tech ecosystemen in Next Gen Networks, Cybersecurity en Identity Management. Dit houdt mede in dat jij de PR werkzaamheden verzorgt door het creëren en onderhouden van de website, blogs en het onderhouden van sociale media.

 

Zo organiseer je samen met het team diverse events voor en met Startups en andere innovatieve partijen als accelerators (Rockstart, Startupbootcamp), incubators (Erasmus Center for Entrepreneurship, Yes!Delft), en andere innovatieve Corporates. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze Startup Evening die we elk kwartaal organiseren, waar in totaal meer dan 400 Startups, Fundmanagers, Corporates en KPN-ers op af komen; Business challenges zoals bijvoorbeeld een 5G Consumer challenge waarbij we samen met een bepaalde afdeling binnen KPN op zoek gaan naar innovatieve partijen die resulteren in daadwerkelijke samenwerkingen of aan de Maandelijkse Startup Lunch waar startups en scaleups op een laagdrempelige manier gekoppeld worden aan KPN experts.

 

Meer informatie over hoe wij samenwerken met Startups en Scaleups vind je op onze website via https://overons.kpn/nl/kpn-voor-nederland/innovatie

 

Werk samen met je nieuwe collega’s.

In ons team werken we aan de toekomst van KPN, door nieuwe omzetstromen en business modellen te ontwikkelen. Dit doen we middels agile, lean startup, design thinking en andere methodieken die je bij echt innovatieve bedrijven terugvindt. Ons Liaison team is verantwoordelijk de juiste Startups en Scaleups te koppelen aan deze toekomstige oplossingen. Hiermee maken we direct duurzame impact.

 

Gebieden waar we op actief zijn, zijn oa internet of Things, E-Health, Smart Mobility, Blockchain, Cybersecurity, en Data-centric applications.

 

Ook zul je dagelijks samen werken met senior level management op het gebied van onze netwerken & Cybersecurity / Identity Management. Als beheerder van Nederlands kritieke netwerken, zit je met KPN bovenop alle ontwikkelingen in het vakgebied en ontwikkel je een scherpe blik op veiligheid en kwaliteit.

 

Wat breng jij ons?

 

Voor deze vacature van vragen wij een combinatie van nieuwsgierigheid en zelfstandigheid. Met een passie voor ondernemen en veel energie pas je bovendien perfect binnen het team. Ook kunnen wij rekenen op:

 • Duidelijke affiniteit en ervaring met Netwerken, IT, Cybersecurity, de Startupscene en ondernemerschap.
 • Relevante WO studie (afgerond of laatste jaar bachelor) op het gebied van Electrical Energineering, Computer Science of een andere technische/ IT studierichting
 • Vaardigheden om snel tot de kern van de Startups te komen en win-win situaties te creëren
 • Uitmuntende analytische vaardigheden, gedreven door nieuwsgierigheid
 • Opgedane ervaring tijdens jouw studie: je bent actief geweest en hebt jezelf bewezen door bijvoorbeeld relevante bijbanen, ondernemende activiteiten, stages, nevenactiviteiten zoals commissies/ bestuur, buitenland ervaring of topsport.
 • Duidelijke affiniteit en ervaring met internet, digitalisering en ondernemerschap/ startups.

 Wat krijg je ervoor terug?

 • Een stagevergoeding van € 500,-
 • Een laptop
 • Samenwerken met een heel energiek en gemotiveerd Liaison team
 • Begeleiding door een ervaren collega, die je graag helpt om je zakelijk en persoonlijk verder te ontwikkelen
 • Indien je geen OV-studentenreisproduct hebt, een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer  
 • Doorgroeien? Stagiair(e)s worden zeer gewaardeerd, KPN streeft ernaar om jou door te laten groeien naar de baan die jij wilt, met de mogelijkheid deel te nemen aan het KPN Young Talent programma
 • Stage vanaf per direct, voor een minimale periode van 4 maanden (instroom moment is flexibel)
 • Toegang tot een breed netwerk, met de beste Next Gen Network, Cybersecurity en Identity experts, zowel intern bij KPN als in de internationale Startup scene als bij andere innovatieve corporates.

Deze voorwaarden horen bij een fulltime meewerkstage van 40 uur. 

 

Wij zijn KPN

 

We werken en leven steeds meer in de Cloud. Apparaten communiceren via het Internet of Things. Met onze smartphone hebben we de hele wereld op zak. En dat doen we zo veilig mogelijk. En het mooiste is: het begint pas. De nieuwe mogelijkheden zijn eindeloos en bij KPN zit je erbovenop. Elke dag werk je mee om het leven leuker, vrijer en makkelijker te maken. Voor onze ruim 5 miljoen klanten, voor Nederland en voor jezelf.

 

Het begint pas

 

Wil jij aan de basis staan van de nieuwe mogelijkheden? Ontdek hoeveel impact jij kunt hebben in de rol van stagiair Scout Cybersecurity bij KPN. Die ontdekkingstocht begint bij jouw sollicitatie op de vacature.

 

Bij vragen, schakel rechtstreeks met Anne-Sophie Rosendaal via annesophie.rosendaal@kpn.com.

 

Goed om te weten:

Stage vanaf per direct, voor een minimale periode van 4 maanden (instroom moment is flexibel)