Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
02/01/2023
Status:
Open
Apply before:
26/01/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij jouw analysevaardigheden inzetten op het gebied van diverse veiligheidsthema’s, waaronder drugs en contraterrorisme, om zo een bijdrage te leveren aan het afnemen van macht, vermogen en status van criminele en/of terroristische organisaties? De Afdeling Analyse & Onderzoek van de Landelijke Eenheid zoekt analisten die flexibel inzetbaar zijn op willekeurige thema’s en onderzoeken. Heb jij ervaring in het maken van zaaks-/veiligheidsanalyses in nauwe samenwerking met in- en externe partners? Dan zoeken wij jou!

 

Wat ga je doen?

Als analist verricht je zaaks- en veiligheidsanalyses om opsporingsonderzoeken en besluitvorming te ondersteunen. De intelligencebeelden die je levert gebruikt men om tot juiste interventies te komen. Met andere woorden: jij zorgt ervoor dat de beschikbare informatie gestructureerd en geïnterpreteerd wordt. Concreet betekent dit dat je:

 • data uit verschillende (open en gesloten) bronnen bij elkaar brengt en hierin patronen en verbanden zichtbaar maakt;
 • hypotheses en scenario’s vormt en toetst bij (grootschalige) opsporingsonderzoeken;
 • ingezet wordt voor analyses die (in)zicht bieden op dwarsverbanden tussen meerdere opsporingsonderzoeken en/of incidenten;
 • veiligheidsproblemen in kaart brengt, ontwikkelingen signaleert en criminaliteitsbeelden opstelt;
 • op overtuigende wijze jouw bevindingen presenteert aan onderzoeksteams en teamleiding, zowel mondeling als schriftelijk. Dit is een belangrijk onderdeel van de functie.

Daarnaast kun je deel uitmaken van een landelijk netwerk van analisten en neem je deel aan netwerken binnen en buiten de informatieorganisatie. Zowel ter versterking van de informatiepositie, als vanuit je adviserende rol richting onderzoeksteams en teamleiding. Deze functie vervul je voornamelijk in dagdiensten. Politiewerk is onvoorspelbaar en dat betekent dat je incidenteel flexibel inzetbaar dient te zijn op die momenten dat jouw expertise nodig is.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij de Landelijke Eenheid binnen de Afdeling Analyse en Onderzoek (A&O). Deze afdeling is onderdeel van de Dienst Landelijke Informatie Organisatie (DLIO). Analisten werken gedeconcentreerd bij de Informatieknooppunten van een dienst of binnen de opsporing van de Dienst Infrastructuur of Dienst Landelijke Recherche. Analisten binnen A&O zijn dus in principe binnen de hele eenheid flexibel inzetbaar. Voor deze vacature zoeken wij meerdere nieuwe collega’s voor de standplaatsen Driebergen, Son, Woerden en Zoetermeer.

 

Wie ben jij?

Jij bent een collega die patronen herkent en verbanden legt tussen verschillende gegevens en deze bevindingen ook kan presenteren. Een analist die luistert en daardoor de vraag en behoefte op de juiste waarde weet te schatten. Je weet het overzicht te behouden en kunt het werk goed organiseren. Bovendien ben je oplossingsgericht, neem je gemakkelijk initiatief en denk je in creatieve mogelijkheden. Uiteraard ben jij nieuwsgierig naar de waarheidsvinding. Daarnaast is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent en een verbindende persoonlijkheid hebt. Ook beschik je over een gezonde dosis zelfreflectie en ben je positief-kritisch ten opzichte van je collega's en opdrachtgevers, want je werkt veel in teamverband.

 

Verder heb je:

 • een hbo-diploma;
 • affiniteit of ervaring met data-analyse en met het interpreteren van grote datasets, bij voorkeur opgedaan vanuit relevante werkervaring en/of een passende opleiding;
 • affiniteit met het politie-informatieproces, opsporing en veiligheidsvraagstukken;
 • bij voorkeur affiniteit met grafische visualisatie.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen, Son, Woerden of Zoetermeer. Er is ruimte voor 5 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.749,- en maximaal € 4.487,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

 

Interesse?

Solliciteer uiterlijk 26 januari 2023.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.