Keywords:
Security, Security Professionals, Education, Defense
Edu type:
Formal education
Location:
Middelburg
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
2660 hrs
Duration:
19 months
More information

Description:

Als beroepsmilitair ben je sociaal vaardig en avontuurlijk aangelegd. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en je bent bereid om hard te werken; ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Defensie is een belangrijke werkgever waar vakmannen en -vrouwen met elkaar werken aan het handhaven van vrede en veiligheid. Een beroepsmilitair treedt op bij incidenten en rampen, voert controles uit en neemt maatregelen waar nodig. Het is gebruikelijk om langere tijd van huis te zijn en noodzakelijk om het hoofd koel te houden onder extreme omstandigheden.

 

Opbouw

De VeVa-opleiding Aankomend medewerker grondoptreden duurt 1,5 jaar. Voorafgaand aan de opleiding maak je een keuze voor de Koninklijke Landmacht of de Koninklijke Marine (Mariniers). Je volgt tijdens de opleiding lessen in militaire basisvaardigheden, sport, Nederlands, Engels, rekenen én je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je ontwikkelt vaardigheden (competenties) om te kunnen werken in zowel de burgermaatschappij als bij Defensie.

 

Tijdens je opleiding loop je iedere maand één week stage bij Defensie, bij de Landmacht of de Mariniers. Je verblijft de volledige week op de kazerne van je eenheid. Je hebt gegarandeerd een stageplaats inclusief vergoeding!

 

Keuzedelen
Als onderdeel van deze opleiding kun je één of meer keuzedelen volgen. Binnen deze opleiding worden op dit moment de volgende keuzedelen aangeboden:

  • Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken
  • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
  • Digitale vaardigheden
  • Orders verzamelen
  • Outdoor

Je kunt ook een keuzedeel volgen dat door een andere opleiding wordt aangeboden. Hiervoor moet je een verzoek indienen.  Voorwaarde is dat er geen overlap is met de opleiding die je volgt, en dat het voor Scalda praktisch gezien mogelijk is om dit te organiseren (bijvoorbeeld vanwege het lesrooster).

Tijdens je opleiding word je hierover nader geïnformeerd.