Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2021
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als applicatie- en mediaontwikkelaar ben je continu bezig met software en applicaties. Die ontwikkel je, maakt ze en implementeert en onderhoudt deze. Daarnaast ben je bezig met (cross)media-uitingen en mediasystemen of met delen daarvan. Denk aan webapplicaties, besturingssoftware, toepassingssoftware, entertainmentsoftware en multimedia- en netwerkprogrammatuur. Je werkt in de praktijk met HTML5, CSS3, Javascript, PHP, databases, frameworks en Java. Daarnaast werk je met de producten van Adobe en leer je fotograferen en filmen om deze uiteindelijk te bewerken. Al die zaken hebben voor jou geen geheimen meer. Je kunt aan de slag bij bedrijven die zulke software en applicaties ontwikkelen. Daarbij werk je vooral zelfstandig. Je werkzaamheden stem je wel af met je projectleider/leidinggevende en met je collega’s.


Opleidingsinhoud

Misschien weet je niet wat je leuker lijkt: software ontwikkelen en maken of mediasystemen ontwikkelen en maken. Geen nood! Kies de opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar en je leert het allebei. Je werkt aan de hand van lessen en trainingen. Die combineer je met praktijkopdrachten. Zo leer je hoe je een plan van aanpak maakt. Daarin omschrijf je precies hoe je een opdracht uit wilt voeren. Je docenten begeleiden je daarbij. Na oplevering van de opdracht bespreken zij met je of er nog verbeterpunten zijn. Elke kerntaak sluit je af met een proeve van bekwaamheid. Deze toets benadert de realiteit. Daarmee testen we of je de beroepscompetenties voldoende beheerst. Of je die in hun samenhang kunt toepassen in de praktijk.

 

Toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je één van de volgende diploma’s nodig:

- Diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg
- Diploma vmbo gemengde leerweg
- Diploma vmbo theoretische leerweg
- Diploma mbo-opleiding niveau 3
- Overgangsbewijs naar havo/vwo 4


Aanvullende intakeactiviteiten

Als je je aanmeldt bij mboRijnland dan krijg je een invidueel intakegesprek. Daarnaast vragen je we de startmeter in te vullen. Een online vragentest. We willen je graag beter leren kennen. Voor deze opleiding geldt dat er ook een aanvullende intakeactiviteit is. Je krijgt een individuele opdracht thuisgestuurd. Doordat je de thuisopdracht maakt, krijgen we meer inzicht in welk beeld jij hebt van het beroep. We bespreken de opdracht tijdens het intakegesprek. Na afloop van het gesprek krijg je een studiekeuzeadvies.