Zoekwoorden:
Education Market, Software Developer
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wat ga je leren?
Tijdens de opleiding Software Developer leer je om software en mediasystemen te ontwikkelen. Het ontwerpen van een applicatie, programmeren en databases opzetten zijn helemaal jouw ding. Je hebt een scherp oog voor detail, technisch inzicht en werkt makkelijk met ontwerpsoftware. Hierop bouw je verder in deze opleiding.

 

Je werkt tijdens de opleiding Software Developer op een zeer praktijkgerichte manier. Dat betekent dat je werkt aan projecten die op de werkelijkheid berusten. Je gaat dus vooral veel dóén. Je werkt aan brede projecten. Daarmee bedoelen we dat je aan het werk gaat met softwareprojecten in allerlei beroepenvelden: de gezondheidszorg, motorvoertuigentechniek of de logistiek. IT-oplossingen worden namelijk in elk beroepenveld steeds belangrijker. Dat maakt jouw opleiding future-proof!

 

Tijdens de opleiding word je goed begeleid door je docenten. Zij helpen je bijvoorbeeld bij het bouwen van een interactieve website voor een bedrijf of bij het programmeren van een promotionele app voor een event.

 

 

In de praktijk
Je volgt de BOL- of BBL-variant en behaalt succesvol je niveau 4 diploma Software Developer. Daarna stroom je door naar het hbo of ga je aan het werk. Je heb een goede toekomst want er is steeds meer vraag naar jouw beroep! Je werkt als software developer bijvoorbeeld bij een webdesignstudio, audiovisueel bedrijf of vormgevingsbureau.

 

Als software developer ben je continu bezig met software en applicaties. Die ontwerp, maak, implementeer, documenteer én onderhoud jij. Denk aan webapplicaties, besturingssoftware, toepassingssoftware, entertainmentsoftware en multimedia- en netwerkprogrammatuur. Je werkt in de praktijk met HTML5, CSS3, Javascript, PHP, databases, frameworks en Java. Dit zijn allemaal dingen waarmee jij een app, website of webshop kan bouwen en coderen. Super interessant in het huidige tijdperk! Ook ben je bezig met (cross)media-uitingen. Dat betekent dat jij via verschillende mediakanalen, zoals social media, berichten plaatst. Bijvoorbeeld ter promotie van jouw bedrijf of app. Om zo’n bericht goed vorm te geven, werk je met de softwareproducten van Adobe. Grafische vormgeving van afbeeldingen, video’s, apps en websites zijn voor jou zó gedaan. Al die zaken hebben voor jou geen geheimen meer.